Κάνιε Γουέστ: Χάνει το τιμητικό πτυχίο κολεγίου που του είχε δοθεί λόγω των αντισημιτικών του δηλώσεων

Κάνιε Γουέστ: Χάνει το τιμητικό πτυχίο κολεγίου που του είχε δοθεί λόγω των αντισημιτικών του δηλώσεων

Ο ράπερ είχε ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας το 2015 για τα επιτεύγματά του και τη συνεισφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό, από το κολλέγιο «School of the Art Institute» του Σικάγο

kanye_west__2_
Οι δηλώσεις που έκανε ο Κάνιε Γουέστ για τους Εβραίους, τον Χίτλερ και τους Ναζί φαίνεται πως δεν του στέρησαν μόνο επιχειρηματικές συμφωνίες και φίλους, αλλά και το τιμητικό πτυχίο που είχε λάβει από το κολέγιο «School of the Art Institute» του Σικάγο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TMZ, που έλαβε την επίσημη επιστολή της Προέδρου Ελίζα Τένι, ο ράπερ είχε ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας το 2015 για τα επιτεύγματά του και τη συνεισφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Ωστόσο, οι δηλώσεις του του στέρησαν πλέον αυτόν τον τίτλο, καθώς όπως υπογραμμίζει η Πρόεδρος «οι ενέργειές του δεν συμβαδίζουν με την αποστολή και τις αξίες της SAIC».

«Οι αντισημιτικές και προκλητικές δηλώσεις του, ιδιαίτερα αυτές που αναφέρονται στις μαύρες και τις εβραϊκές κοινότητες είναι αηδιαστικές και καταδικαστέες», αναφέρει η επιστολή.

Στη συνέχεια, γράφει: «Ως κοινότητα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το ποια θα έπρεπε να είναι η απάντησή μας, ακόμα κι αν όλοι συμφωνούμε ότι η συμπεριφορά του είναι απαράδεκτη».

Τα αντισημιτικά σχόλια του Κάνιε Γουέστ

Τα αντισημιτικά σχόλια του Κάνιε Γουέστ, είχαν ως αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν οι λογαριασμοί του στο Twitter και στο Instagram, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία Meta στις 9 Οκτωβρίου.

Κλείσιμο
Σε συνέντευξή του στον Πιρς Μόργκαν, ο 45χρονος ράπερ υποστήριξε αρχικά ότι δεν είναι αντισημίτης επειδή είναι και ο ίδιος Εβραίος, «όπως το αίμα του Χριστού».

Ωστόσο, στη συνέχεια άρχισε να αναλύει το πώς ο εβραϊκός λαός ελέγχει όλες τις εκφάνσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας. Ο Γουέστ κατηγόρησε μάλιστα τους «Εβραίους σιωνιστές» για τις πρόσφατες ειδήσεις σχετικά με το πώς η πρώην σύζυγός του Κιμ Καρντάσιαν και ο πρώην φίλος της Πιτ Ντέιβιντσον κάνουν σεξ μπροστά σε ένα τζάκι.

«Οι Εβραίοι έχουν κάνει κτήμα τους τη φωνή των μαύρων» είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Είτε είναι μέσα από εμάς, που φοράμε το πουκάμισο Ralph Lauren, είτε έχουμε έναν Εβραίο μάνατζερ, είτε έχουμε υπογράψει σε μια εβραϊκή ομάδα μπάσκετ, είτε κάνουμε μια ταινία σε μια εβραϊκή πλατφόρμα, όπως η Disney. Σέβομαι αυτό που έχει κάνει ο εβραϊκός λαός και το πώς ένωσε τους ανθρώπους του», ενώ τόνισε πως τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης τον απέκλεισαν.

Όταν ο παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν του επισήμανε ότι τα ρατσιστικά σχόλια παραμένουν ρατσιστικά είτε έχουν ως αποδέκτες Εβραίους, είτε Μαύρους, – τους δικούς του ανθρώπους, όπως είπε χαρακτηριστικά- είτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα ανθρώπων, ο ράπερ επέμεινε στους ισχυρισμούς του:

«Ναι γνωρίζω ότι είναι ρατσιστικό το σχόλιο. Γι’ αυτό το έκανα. Πολεμώ τη φωτιά με τη φωτιά» είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος σε σχόλιό του ότι πρέπει να πεθάνουν οι Εβραίοι.

Το βίντεο με ολόκληρη τη συνέντευξη του Κάνιε Γουέστ

The Kanye 'Ye' West Interview With Piers Morgan

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock


Ειδήσεις σήμερα:

O Νικ Κάρτερ των Backstreet Boys κατηγορείται ότι βίασε ανήλικη φαν με αυτισμό!

Παράλληλες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμούς Ρομά - Τρεις προσαγωγές στα Νεόκτιστα


Ο Μακρόν προωθεί το ασφαλές σεξ – Ανακοίνωσε δωρεάν προφυλακτικά για νέους 18-25 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης