Τζέιμς Κάμερον: «Η πανδημία μας έπληξε, ένιωθα απελπισία ότι η τέχνη, στην οποία αφιέρωσα τέσσερις δεκαετίες, τελείωσε»

Τζέιμς Κάμερον: «Η πανδημία μας έπληξε, ένιωθα απελπισία ότι η τέχνη, στην οποία αφιέρωσα τέσσερις δεκαετίες, τελείωσε»

«Ο κινηματογράφος είναι πιο ζωντανός και πιο υπέροχος από ποτέ» συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης 

cameron
Ο Τζέιμς Κάμερον πιστεύει σθεναρά ότι ο κινηματογράφος είναι «ζωντανός και πιο υπέροχος από ποτέ», ενώ χαρακτήρισε τις αναφορές περί θανάτου του κινηματογράφου, υπερβολικές.

Ο θρυλικός σκηνοθέτης με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας του «Avatar: The Way of Water» έκανε τις δηλώσεις του και μίλησε για το μέλλον και την πορεία του κινηματογράφου.

Καθώς η πανδημία άλλαξε το επιχειρηματικό μοντέλο για τις ταινίες του Χόλιγουντ, ο Τζέιμς Κάμερον ανέβηκε στη σκηνή, για να δηλώσει ότι η κινηματογραφική εμπειρία επέστρεψε και είναι πιο υγιής από ποτέ.

«Ευχαριστώ που ήρθατε. Δεν ξέρω για εσάς, αυτή είναι μία αρκετά σουρεαλιστική στιγμή για μένα που ολοκληρώσαμε την ταινία» είπε ο Κάμερον στο κοινό, στο θέατρο Odeon West End του Λονδίνου, όπως αναφέρει το Deadline.

«Πέντε χρόνια παραγωγής και πέντε χρόνια που καλύπτουν μία πραγματικά σκοτεινή περίοδο. Η πανδημία μας έπληξε, κλείσαμε εντελώς. Ένιωθα απελπισία ότι αυτή η μορφή τέχνης που μου αρέσει, στην οποία αφιέρωσα τέσσερις δεκαετίες, τελείωσε. Επιστρέψαμε, επιτέλους, στη δουλειά, αλλά δεν ξέραμε αν θα υπήρχαν κινηματογραφικές αίθουσες. Είχε τελειώσει; Αλλά εδώ είμαστε» τόνισε σκηνοθέτης που έχει αφήσει εποχή με τις ταινίες του.

Δείτε το βίντεο 
Κλείσιμο
Avatar 2 'a love letter to the oceans', says James Cameron

«Οι κινηματογράφοι γεμίζουν ξανά και οι θεατές του κινηματογράφου όλου του κόσμου έχουν δηλώσει κατηγορηματικά ότι τον χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε αυτήν την ικανότητα να συγκεντρωνόμαστε για να καθίσουμε σε αυτούς τους μεγάλους σκοτεινούς χώρους και να ονειρευόμαστε μαζί με τα μάτια ορθάνοιχτα σε έναν κινηματογράφο. Για μένα απόψε δεν είναι για μία νέα ταινία Avatar. Έχει να κάνει με τον κινηματογράφο και εδώ είστε με τα καλά σας ενδύματα. Είναι μία γιορτή αυτής της μορφής τέχνης που αγαπάμε τόσο πολύ. Είναι πίσω, είναι ζωντανή και είναι τόσο υπέροχη όπως ήταν πάντα» επισήμανε ο Καναδός σκηνοθέτης.

cAMERON__1_


Η πρώτη ταινία «Avatar» κυκλοφόρησε το 2009 με έσοδα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office και είναι το κινηματογραφικό έργο με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών.

Το «Avatar: The Way of Water» είναι η πρώτη από τις τέσσερις προγραμματισμένες συνέχειες της υπερπαραγωγής του 2009, με τις υπόλοιπες τρεις να κυκλοφορούν το 2024, το 2026 και το 2028, αντίστοιχα. Ο σκηνοθέτης ωστόσο, έχει αφήσει να εννοηθεί σε συνέντευξή του στο «Empire» ότι μπορεί να μη σκηνοθετήσει τις δύο τελευταίες ταινίες του franchise.

Avatar: The Way of Water | New Trailer


Έχουν περάσει 13 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία. Ο Σαμ Γουόρθινγκτον και η Ζόε Σαλντάνα επιστρέφουν στους ρόλους τους, ως Τζέικ και Νεϊτίρι, και ζουν με την οικογένειά τους, η οποία έχει μεγαλώσει σε νέους υποβρύχιους κόσμους στον ειδυλλιακό πλανήτη της Πανδώρας.

Μαζί τους επιστρέφουν οι: Τζόελ Ντέιβιντ Μουρ, Στίβεν Λανγκ και Σιγκούρνι Γουίβερ, η οποία αναλαμβάνει νέο ρόλο. Οι Κέιτ Γουίλσλετ, Έντι Φάλκο και Βιν Ντίζελ είναι μεταξύ άλλων, οι νέοι πρωταγωνιστές στην ταινία.

Το «Avatar: The Way of Water» είναι η πρώτη από τις τέσσερις προγραμματισμένες συνέχειες της υπερπαραγωγής του 2009, με τις υπόλοιπες τρεις να κυκλοφορούν το 2024, το 2026 και το 2028, αντίστοιχα. Ο σκηνοθέτης ωστόσο, έχει αφήσει να εννοηθεί σε συνέντευξή του στο «Empire» ότι μπορεί να μην σκηνοθετήσει τις δύο τελευταίες ταινίες της σειράς.

Avatar: The Way of Water | Official Trailer


Η σύνοψη της ταινίας
Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομείνουν.


Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται νέα ισχυρή κακοκαιρία - Οι πρώτες εκτιμήσεις για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Δείτε βίντεο: O Κριστιάνο Ρονάλντο έφυγε μόνος του από το γήπεδο ενώ οι Πορτογάλοι πανηγύριζαν την πρόκριση

Ρονάλντο-Χακίμι έδωσαν ραντεβού στους «8» του Μουντιάλ - «Θεία δίκη» για την Ισπανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης