Μπομπ Ντίλαν: «Τα ρίχνει» στους... ιλίγγους του για τις ψεύτικες ιδιόχειρες υπογραφές σε βιβλίο του

Μπομπ Ντίλαν: «Τα ρίχνει» στους... ιλίγγους του για τις ψεύτικες ιδιόχειρες υπογραφές σε βιβλίο του

Οι «χειρόγραφες» υπογραφές των ειδικών εκδόσεων που πωλήθηκαν για 599 δολάρια έγιναν με... μηχάνημα

bob-dylan3543
Σάλος προκλήθηκε πριν από μερικές ημέρες, όταν οι θαυμαστές του Μπομπ Ντίλαν ανακάλυψαν ότι τα αντίτυπα από την ειδική έκδοση του νέου του βιβλίου δεν είχαν χειρόγραφη υπογραφή.

Όταν το «φιάσκο» όπως το περιγράφουν στα social media άρχισε να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, ο Μπομπ Ντίλαν αποφάσισε να απολογηθεί δημόσια για το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε μηχάνημα για τα αυτόγραφα στην ειδική έκδοση του «The Philosophy of Modern Song».

Όλα ξεκίνησαν όταν φαν του 81χρονου καλλιτέχνη έσπευσαν να αποκτήσουν ένα από τα 900 αντίτυπα της ειδικής έκδοσης του βιβλίου, που από τον εκδοτικό οίκο είχε διαφημιστεί ότι θα περιλαμβάνει αυτόγραφο διά χειρός του θρυλικού τραγουδιστή.

Ωστόσο, από τις πρώτες κιόλας παραγγελίες, οι θαυμαστές άρχισαν να συγκρίνουν τις υπογραφές στα βιβλία τους, που κόστιζαν 599 δολάρια το ένα και συνειδητοποίησαν ότι ήταν πανομοιότυπες. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Μπομπ Ντίλαν χρησιμοποίησε auto-pen, ένα μηχάνημα δηλαδή που υπέγραφε... για εκείνον!

Σε δήλωσή του, ο ίδιος επικαλέστηκε λόγους υγείας και συγκεκριμένα είπε ότι ο ίλιγγος που τον ταλαιπωρούσε, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς της πανδημίας, ήταν η αιτία.

Στην αρχή, αναφέρθηκε στο ότι τα προηγούμενα χρόνια όλες οι υπογραφές του ήταν χειρόγραφες.

«Tο 2019 είχα μια άσχημη περίπτωση ιλίγγου που συνεχίστηκε τα χρόνια της πανδημίας. Απαιτείται ομάδα πέντε ατόμων, που συνεργάζονται στενά μαζί μου, για να καταστούν δυνατές αυτές οι διαδικασίες υπογραφής και δεν μπορούσαμε να βρούμε έναν ασφαλή και εφαρμόσιμο τρόπο για να ολοκληρώσω αυτό που έπρεπε να γίνει, ενώ μαινόταν ο ιός» εξήγησε ο Μπομπ Ντίλαν και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Οπότε κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν απίθανο να υπογράψεις οτιδήποτε και ο ίλιγγος δεν βοήθησε. Με τις συμβατικές προθεσμίες να πλησιάζουν, μου προτάθηκε να χρησιμοποιηθεί το auto-pen, μαζί με τη διαβεβαίωση ότι κάτι τέτοιο “γίνεται διαρκώς” στον κόσμο της τέχνης και της λογοτεχνίας».

«Το ότι έγινε χρήση του μηχανήματος ήταν λάθος κρίση και θέλω να το διορθώσω αμέσως» τόνισε και τέλος, συμπλήρωσε ότι συνεργάζεται στενά με τον εκδοτικό οίκο για να γίνει αυτό.

Ο οίκος Simon & Schuster την προηγούμενη εβδομάδα παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε μηχάνημα για τις υπογραφές και πρόσφερε επιστροφή χρημάτων στους δυσαρεστημένους πελάτες.

«Σε όσους αγόρασαν την περιορισμένη έκδοση του "The Philosophy of Modern Song", θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη. Όπως αποδεικνύεται, τα βιβλία περιέχουν την αρχική υπογραφή του Μπομπ, αλλά σε τυπωμένο αντίγραφο. Το αντιμετωπίζουμε αμέσως παρέχοντας σε κάθε αγοραστή άμεση επιστροφή χρημάτων» ανέφερε μέσω δημοσίευσης στο Instagram, ο «Simon and Schuster».
Κλείσιμο
hriwfwa
«Ντροπή, πρόκειται για απάτη» - Οι αντιδράσεις των πελατών

Οι θαυμαστές που αγόρασαν τα βιβλία που πωλήθηκαν σε αρκετά μεγαλύτερη τιμή ακριβώς λόγω της χειρόγραφης υπογραφής, άρχισαν αμέσως να παραπονιούνται στα social media.

«Ντροπή. Αυτή η ανάρτηση δεν είναι αρκετή. Ποιος επέτρεψε να συμβεί αυτό; Πρόκειται για απόπειρα απάτης ύψους εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων. Κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει»  ήταν ένα από τα σχόλια που βρέθηκαν κάτω από την ανάρτηση του εκδοτικού οίκου.

Τα βιβλία κυκλοφόρησαν την 1η Νοεμβρίου και συνοδεύονταν από μια επιστολή από τον διευθύνοντα σύμβουλο του εκδοτικού οίκου, Τζόναθαν Καρπ, στην οποία εγγυάται τη γνησιότητα της υπογραφής.

«Κρατάτε στα χέρια σας κάτι πολύ ξεχωριστό, ένα από τα μόλις 900 αντίτυπα που διατίθενται στις ΗΠΑ του "The Philosophy of Modern Song" με την υπογραφή του Μπομπ Ντίλαν. Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο του Μπομπ μετά το νέο "Chronicles, Volume One" που δημοσιεύτηκε το 2004 και από τότε κερδίζοντας το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2016. Αυτή η επιστολή είναι επιβεβαίωση ότι το αντίγραφο του βιβλίου που κρατάτε έχει υπογραφεί χειρόγραφα από τον Μπομπ Ντίλαν» αναφέρεται στην επιστολή.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα βιβλία χωρίς το αυτόγραφο κοστίζουν 45 δολάρια.


Ειδήσεις σήμερα:


Κιβωτός του Κόσμου: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Το πείραμα μπορεί και να πετύχει

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 26χρονος για τον θάνατο της 21χρονης


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης