Ολίβια Παλέρμο: Μία από τις πιο επιδραστικές γυναίκες της εποχής μιλά για όσα την οδήγησαν στην κορυφή του κόσμου

Ολίβια Παλέρμο: Μία από τις πιο επιδραστικές γυναίκες της εποχής μιλά για όσα την οδήγησαν στην κορυφή του κόσμου

Fashion influencer με 7,5 εκατομμύρια ακόλουθους και παράλληλα μοντέλο, τηλεοπτική και κοσμική περσόνα και επιχειρηματίας

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
olivia0
Το να καταφέρεις να εντοπίσεις την Ολίβια Παλέρμο την εποχή των Εβδομάδων Μόδας σε Μιλάνο, Παρίσι και Νέα Υόρκη μοιάζει με μακρινό όνειρο. Περιστοιχισμένη από τους συνεργάτες της, η γυναίκα με το έμφυτο στυλ και τη μοναδική φινέτσα, που αποτελεί ένα παγκόσμιο fashion icon και μούσα για κορυφαία brands, ταξιδεύει ακατάπαυστα και δεν έχει ούτε λεπτό ελεύθερο. Θα καταφέρουμε να συνομιλήσουμε όταν ο μαραθώνιος των σόου ολοκληρωθεί και η Ολίβια επιστρέψει ανανεωμένη από τις διακοπές της. «Οταν τελειώνουν τα fashion shows σε ΗΠΑ και Ευρώπη, εγώ και η ομάδα μου παίρνουμε μια ολιγοήμερη άδεια για να ξεκουραστούμε από το τρέξιμο. Ενα διάλειμμα είναι απαραίτητο πριν από την επανεκκίνηση», εξηγεί.

Η Ολίβια Παλέρμο γεννήθηκε και ζει στη Νέα Υόρκη. Ο ιταλικής καταγωγής πατέρας της, όπως μαρτυρά και το επώνυμό της, ο Ντάγκλας Παλέρμο, δραστηριοποιούνταν στον χώρο του real estate ενώ η μητέρα της, Λιν Χάτσινγκς, από την οποία κληρονόμησε την υψηλή αισθητική, υπήρξε διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων. Η αγάπη της Ολίβια για τη μόδα την οδηγεί σύντομα στην Πόλη του Φωτός όπου φοιτά στο The American University of Paris. Με έντονο ενδιαφέρον παράλληλα και για τον χώρο του θεάματος, η δραστήρια 22χρονη τότε fashionista ξεκινά την καριέρα της ως τηλεοπτική παρουσιάστρια στο MTV: με την εκπομπή «The City», που επικεντρώνεται στην καθημερινότητα κοριτσιών που μένουν στη Νέα Υόρκη, όχι μόνο συστήνεται αλλά γίνεται και αγαπητή στο κοινό.
olivia-palermo__18_

Την ίδια εποχή η Ολίβια εργάζεται στον οίκο μόδας της Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ. Ακολουθούν η δική της στήλη μόδας στο περιοδικό «ELLE», η θέση του κριτή στην ένατη σεζόν του τηλεοπτικού σόου «Project Runway» αλλά και ηχηρές συνεργασίες με μεγάλα brands όπως τα Moncler, Hogan, Aquazzura, Mango κ.ά. Εκείνος όμως που θα τη λατρέψει και θα την επιβάλει ως ιέρεια του στυλ, είναι ο Βαλεντίνο, ο οποίος εκτός από φίλη την κάνει και μούσα του. Το 2012, τη χρονιά δηλαδή που η Παλέρμο συμμετέχει ως guest στο βρετανικό «Next Top Model», η «New York Post», εκθειάζοντας την κομψότητά της, τη στέφει «Πιο Καλοντυμένη Γυναίκα της Νέας Υόρκης».

Κλείσιμο
Tη ρωτάω πόσα εξώφυλλα έχει κάνει και ξεσπά σε γέλια - ούτε που θυμάται. Και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μεγάλος τίτλος για τον οποίο δεν έχει ποζάρει. «Εχω φωτογραφηθεί για το “Marie Claire”, το “Harper’s Bazaar”, το “In Style”, το “L’ Officiel”, το “Grazia”, το “ELLE”, το “Tatler” και τόσα ακόμη», αναφέρει μερικά μόνο ενδεικτικά η γυναίκα που σήμερα αποτελεί μία από τις πιο επιδραστικές fashion influencers στον κόσμο, με εταιρείες-κολοσσούς να επιδιώκουν μια συνεργασία μαζί της αλλά και 7,5 εκατομμύρια πιστούς ακόλουθους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.
olivia-palermo__17_
olivia-palermo__15_
olivia-palermo__16_

«Η σχέση μου με τα social media ξεκίνησε εντελώς τυχαία. Ειλικρινά! Μέχρι τότε εξέφραζα τις απόψεις μου για τη μόδα και έκανα προτάσεις κυρίως μέσα από κείμενά μου σε περιοδικά και στην ιστοσελίδα μου. Οπως και πολλοί άλλοι, άρχισα να χρησιμοποιώ το Instagram και το Twitter όταν εμφανίστηκαν ως μέσο προσωπικής έκφρασης, ένας τόπος απ’ όπου θα μπορούσα να μοιραστώ κομμάτια από τη ζωή και τις συνήθειές μου με την οικογένεια και τους φίλους μου.

Μερικές από τις πρώτες αναρτήσεις μου, για παράδειγμα, αφορούσαν την ομάδα χόκεϊ NY Rangers, της οποίας είμαι φανατική θαυμάστρια, και υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση. Οι συνεργάτες μου πίστευαν ωστόσο ότι παρόλο που το συγκεκριμένο άθλημα είναι εξαιρετικά δημοφιλές, δεν με έκανε ο αθλητισμός αγαπητή στο κοινό αλλά η διαφορετική μου ματιά στη μόδα. Καθώς ο καιρός περνούσε και οι διαδικτυακές αγορές εξελίχθηκαν, προσπάθησα να ασχολούμαι περισσότερο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που συνεχίζω να κάνω και σήμερα. Είναι σημαντικό να είμαστε ανοιχτοί στην τεχνολογία και σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς», εξηγεί.
olivia-palermo__14_
Με μόνιμη θέση στα front rows στις σημαντικότερες επιδείξεις σε Ευρώπη και Αμερική
olivia-palermo__12_
Αλεσάντρα Αμπρόσιο, Ολίβια Παλέρμο, Σερένα Γουίλιαμς
olivia-palermo__13_
Με τον σύζυγό της Γιοχάνες Χεμπλ

Οσο για το μυστικό της επιτυχία της; «Δεν είμαι απολύτως σίγουρη για το τι με κάνει τόσο επιδραστική. Λένε ότι είναι η αισθητική μου και η προσωπική μου αίσθηση του στυλ που τραβάνε την προσοχή ενός συγκεκριμένου κοινού. Είναι μεγάλη χαρά για μένα να αποτελώ έμπνευση για τους άλλους πάντως», σχολιάζει κι επιστρέφω στα 7,5 εκατομμύρια ακόλουθους - το ότι πρέπει να τους τροφοδοτεί συνέχεια με ενδιαφέρον υλικό, της δημιουργεί άραγε ένα σχετικό άγχος; «Ολα είναι θέμα ισορροπιών. Προσπαθώ να προβάλλω κομμάτια της προσωπικής μου ζωής διατηρώντας πάντα το μέτρο. Τα πιο προσωπικά πράγματα είναι μόνο για εμένα και τους αγαπημένους μου. Δεν μπορείς να ικανοποιήσεις τους πάντες. Ούτε και να αρέσεις σε όλους. Φροντίζω στην εικόνα που προβάλλω στα social media να είμαι πάνω απ’ όλα ο εαυτός μου».

Της ζητώ να αναφερθεί σε κάποια στιγμή της καριέρας της που δεν θα ξεχάσει εύκολα. «Εχω ζήσει πολλές σημαντικές στιγμές στη μέχρι τώρα πορεία μου και μία από αυτές ήταν στο Βερολίνο, το 2012. Είχα πάει στην έκθεση του Αμερικανού ζωγράφου Ρίτσαρντ Πρινς που ήταν εμπνευσμένη από τους “Νew York Times”, όταν προς μεγάλη μου έκπληξη αντίκρισα τον εαυτό μου με ένα οριγκάμι φόρεμα, από την εποχή που είχα ποζάρει στον φακό του Μπιλ Κάνινγκχαμ. Ημουν ένα από τα πρόσωπα της έκθεσης! Ηταν σουρεαλιστικό», περιγράφει ενθουσιασμένη και τη ρωτώ για τις προσωπικότητες που ξεχωρίζει μετά από τόσες γνωριμίες που έχει αποκτήσει στον χώρο της μόδας. «Τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή της Tod's Menswear και πρόσφατα διορισμένο δημιουργικό διευθυντή της United Colors of Benetton, Αντρέα Ινκόντρι.
olivia-palermo__10_
Στα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2012 που η «New York Post» την ανακήρυξε την «Πιο Καλοντυμένη Γυναίκα της Νέας Υόρκης» η Ολίβια Παλέρμο κατάφερε να γιγαντώσει τη φήμη και το διαδικτυακό κοινό της σε όλο τον κόσμο. Οπως δηλώνει η ίδια, δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό, πέραν του ότι φροντίζει να είναι πάντα ο εαυτός της
olivia-palermo__11_

Δεν είναι μόνο ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος, αλλά και ένας πολύ καλός φίλος. Περνάμε πολύ χρόνο μαζί, κυρίως όταν βρίσκομαι στο Μιλάνο για την Εβδομάδα Μόδας. Ξεχωρίζω επίσης τον Τζιαμπάολο Σγκούρα, έναν από τους πιο δραστήριους και ταλαντούχους φωτογράφους εν ενεργεία αυτή τη στιγμή. Με τον Γιοχάνες προσπαθούμε να βρισκόμαστε κάθε Αύγουστο στην Πούλια για να γιορτάσουμε μαζί τα γενέθλιά του», καταλήγει αναφέροντας και τον σύζυγό της. Στο πρόσωπο του Γερμανού Γιοχάνες Χεμπλ, επίσης μοντέλου, η Παλέρμο ανακάλυψε έναν απόλυτα ταιριαστό σύντροφο με τον οποίο παντρεύτηκαν το 2014. «Γνωριστήκαμε σε μια προβολή ταινίας στη Νέα Υόρκη κι από τότε είμαστε μαζί. Μου αρέσει που έχουμε το ίδιο αντικείμενο εργασίας, μπορούμε να αντλούμε έμπνευση ο ένας από τον άλλον και να συζητάμε ό,τι μας προβληματίζει. Η υποστήριξή του σημαίνει πολλά για μένα, τόσο στη δουλειά όσο και στην ίδια μου τη ζωή».

Πώς είναι μια συνηθισμένη μέρα μιας fashion influencer που παράλληλα είναι μοντέλο, τηλεοπτική και κοσμική περσόνα και επιχειρηματίας; «Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάποια πραγματικά “συνηθισμένη” μέρα στη ζωή μου, καθώς το πρόγραμμά μου μεταβάλλεται συνέχεια. Κάποια πράγματα που διατηρώ σταθερά είναι ότι όταν ξυπνάω το πρωί κάνω διαλογισμό πριν πάρω το πρωινό μου. Ακολουθεί το γυμναστήριο. Μόλις κάνω ντους ετοιμάζομαι και φεύγω για μια τρελή μέρα, που περιλαμβάνει αμέτρητα ραντεβού, τηλεφωνήματα και zoom meetings. Μέρος της νέας μου ρουτίνας από τότε που επισκέφθηκα το κέντρο υγείας και ευεξίας Sylt του Λάνσερχοφ είναι να αφιερώνω χρόνο προκειμένου να φάω με ηρεμία ένα σωστό γεύμα αργότερα. Αν το πρόγραμμά μου το επιτρέπει, θα περάσω κάποιες ώρες με τον Γιοχάνες προτού δειπνήσουμε με φίλους, όπως κάνουμε συνήθως. Κάτι άλλο που μου αρέσει όταν υπάρχει χρόνος, είναι να κάνω σκι βουνού ή να παρακολουθώ F1. Oι αγώνες αυτοκινήτου είναι συναρπαστικοί, είναι το αγαπημένο μου θέαμα τα Σαββατοκύριακα».
olivia-palermo__8_
olivia-palermo__9_

Συμμετέχοντας στα πιο πολυσυζητημένα fashion events και ζώντας μια επαγγελματική και κοινωνική ζωή σε φρενήρεις ρυθμούς, η Ολίβια Παλέρμο βρίσκεται διαρκώς με μια βαλίτσα στο χέρι διαμένοντας στα πιο πολυτελή καταλύματα των πέντε ηπείρων. Στο Σεν Μόριτς απολαμβάνει την αίγλη του «Klum Hotel», ενώ όταν κάνει κοσμική ζωή στο Κόμο προτιμά τις παραμυθένιες ιδιωτικές βίλες. Κάνει διακοπές στα εξωτικά νησιά Τερκς και Κάικος στην Καραϊβική, ενώ τα στέκια της στη Νέα Υόρκη είναι τα εστιατόρια «Nami Nori» και «Eleven» στη Μάντισον Παρκ, με θέα όλο το Μανχάταν. Οι ντουλάπες της ξεχειλίζουν από ρούχα και αξεσουάρ. Τα πιο πολύτιμα κομμάτια της γκαρνταρόμπας της είναι δημιουργίες του οίκου Hermès και κοσμήματα Verdura: «Δεν είναι μόνο υπέροχα, αλλά για μένα έχουν και μεγάλη συναισθηματική αξία», εξομολογείται.

Αναφέρομαι στα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς και την Κιμ Καρντάσιαν που δεν δίστασε ακόμα και να φορέσει το θρυλικό φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε. «Το θέμα με τα πρότυπα είναι ότι συνεχώς εξελίσσονται. Ενα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ που πραγματεύεται αυτό το θέμα είναι το “Million Dollar American Princesses”. Αναλύει τα πρότυπα που έχουν δημιουργήσει οι γυναίκες και πώς αυτά ανοίγουν τον δρόμο για τις επόμενες γενιές». Οσο για τα επιχειρηματικά της σχέδια: «Ετοιμάζουμε κάτι συναρπαστικό για το επόμενο έτος. Αυτή την εποχή εστιάζουμε στη στρατηγική και την εξέλιξη της εταιρείας καλλυντικών μου Olivia Palermo Beauty. Eχω βάλει τόση δουλειά και τόση δημιουργική ενέργεια στο beauty brand μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια, που η υλοποίηση κάποιων projects μοιάζει με όνειρο που βγαίνει αληθινό».
olivia-palermo__7_
olivia-palermo__6_

Από την κουβέντα μας δεν θα μπορούσε να λείψει η Ελλάδα, την οποία στο παρελθόν έχει επισκεφθεί πολλές φορές, μερικές από αυτές, με τον Βαλεντίνο. «Nαι, έχω έρθει αρκετές φορές για διακοπές στην Ελλάδα. Είναι μια υπέροχη χώρα, με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Εκτός από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, υπάρχουν τόσο πολλά νησιά το ίδιο πανέμορφα. Θα σου πω μόνο το εξής: ονόμασα μία από τις αποχρώσεις σε παλέτα σκιών της εταιρείας μου “Caldera Blue” επειδή μου θύμισε τα νερά του Αιγαίου», αποκαλύπτει.

Για την Ολίβια Παλέρμο ευτυχία είναι ο χρόνος που περνάει με τον σύντροφό της, οι δυο τους ή με καλούς φίλους. Στάση ζωής το «να μην προδίδω τον εαυτό μου» αλλά και το «να αντανακλώ αντί να αντιδρώ». Λίγο πριν ολοκληρώσουμε τη συνομιλία μας, της ζητώ να στείλει ένα μήνυμα στις Ελληνίδες: «Να είστε ο εαυτός σας, αυτό είναι στυλ», προτρέπει χωρίς να το σκεφτεί.
olivia-palermo__2_
olivia-palermo__3_
olivia-palermo__4_
olivia-palermo__5_
olivia-palermo__1__2
Με τον σύζυγό της, επίσης μοντέλο, Γιοχάνες Χεμπλ, τον σχεδιαστή Τόμι Χίλφιγκερ (δεξιά) και τη σύζυγό του, Ντι (μέση)



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: GETTY IMAGES / IDEAL IMAGE, AFP / VISUALHELLAS.GR

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης