Έμα Κόριν: Ζητάει από την Ακαδημία να συμπεριλάβει βραβεία ουδέτερα ως προς το φύλο των ηθοποιών

Έμα Κόριν: Ζητάει από την Ακαδημία να συμπεριλάβει βραβεία ουδέτερα ως προς το φύλο των ηθοποιών

«Όλοι πρέπει να μπορούν να αναγνωρίζονται και να εκπροσωπούνται» δήλωσε

emma_corin
Η Έμα Κόριν είναι η δεύτερη ηθοποιός μετά τη Σαρλίζ Θερόν, που ζήτησε από την Ακαδημιά να διατίθενται βραβεία ουδέτερα ως προς το φύλο στις τελετές απονομής.

Η ίδια αυτοπροσδιορίζεται ως non binary και φαίνεται πως προσπαθεί να διεκδικήσει τα δικαιώματα, τόσο εκείνης, όσο και των υπολοίπων που νιώθουν το ίδιο, στην κινηματογραφική βιομηχανία.

«Ελπίζω σε ένα μέλλον που κάτι τέτοιο θα μπορεί να συμβεί. Δεν νομίζω πως υπάρχει συμπερίληψη με αυτές τις κατηγόριες τώρα. Όλοι πρέπει να μπορούν να αναγνωρίζονται και να εκπροσωπούνται. Πρέπει να το κάνουμε συγκεκριμένο αν κάποιος είναι υποψήφιος για γυναικείο ή αντρικό ρόλο;», δήλωσε σε συνέντευξη στο BBC.

Οι διοργανωτές μάλιστα, των BAFTA, αλλά και των Όσκαρ δείχνουν πρόθυμοι να συζητήσουν το θέμα. Η πρώτη διοργάνωση που δεν έκανε διαχωρισμό στα φύλα ήταν τα βραβεία BRIT.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στη Vogue, μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική της ταυτότητα, ενώ αναφέρθηκε και στις αντωνυμίες, με τις οποίες θέλει να την φωνάζουν.

«Πλέον, αυτοπροσδιορίζομαι ως non binary. Με ελκύουν οι άνθρωποι, όχι τα φύλα. Όταν βγήκα πρώτη φορά με κοπέλα, με αποκάλεσε baby queer. Μπορεί να μην ξαναβγήκαμε, αλλά με βοήθησε πολύ. Στο παρελθόν, είχα νιώσει μεγάλη πίεση με κάποιους άνδρες στα ραντεβού μου. Ήθελαν οπωσδήποτε να μιλήσουμε για τη σεξουαλική μου ταυτότητα και να τους δικαιολογήσω τον λόγο που μου αρέσουν και οι γυναίκες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο


«Έχω γνωρίσει απίστευτους ανθρώπους μέσω του Διαδικτύου», παραδέχτηκε η ηθοποιός στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Στο μυαλό μου, το φύλο δεν σημαίνει τίποτα και δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ. Πάντα υπήρχε μια ρευστότητα στο μυαλό μου για αυτό το θέμα».



Ειδήσεις σήμερα:

Με πιο βαριές κατηγορίες απολογείται ο 26χρονος μετά το θάνατο 21χρονης φοιτήτριας

Διαδηλώσεις στην Κίνα κατά του lockdown: Φόβοι για νέα Τιενανμέν καθώς φουντώνει η οργή των πολιτών

Κιβωτός του Κόσμου: Θρίλερ με τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης