Γκιγιέρμο ντελ Τόρο για το «Bardo»: «Η ταινία είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δυνατά πράγματα που έχω δει»

Γκιγιέρμο ντελ Τόρο για το «Bardo»: «Η ταινία είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δυνατά πράγματα που έχω δει»

«Σε όποιον νιώθει σύγχυση σχετικά με την πλοκή της ταινίας, τα συλλυπητήριά μου» συμπλήρωσε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης

_Guillermo_del_Toro_
Το «Bardo» του Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου, έχει αποδειχτεί μια από τις ταινίες που έχουν διχάσει  περισσότερο από κάθε άλλη, αυτή τη χρονιά. Έχει προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις από τη στιγμή της προβολής της στη Βενετία.

Η βαθιά προσωπική ιστορία ενός δημοσιογράφου και κινηματογραφιστή (Ντανιέλ Χιμένεθ Κάτσο) που επιστρέφει στη γενέτειρά του την Πόλη του Μεξικού, μετά από δεκαετίες παραμονής στις ΗΠΑ, βρίσκεται στο επίκεντρο της ταινίας και έχει διχάσει κριτικούς και κοινό για το ηδονιστικό, ελεύθερο ύφος της.

Το «Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths» έχει σίγουρα έναν θαυμαστή του Μεξικανού σκηνοθέτη και αυτός δεν είναι άλλος από τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο.

Ο σκηνοθέτης βρέθηκε επί σκηνής και συντόνισε μία εκδήλωσε που αφορούσε στην ταινία «Bardo», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακαδημίας του Λος Άντζελες. Μάλιστα συμμετείχαν ηθοποιοί που έπαιξαν στην ταινία, μέλη του συνεργείου, αλλά και ο σκηνοθέτης της ταινίας Ινιάριτου.

Κατά τη διάρκεια των σχολίων του, ο Ντελ Τόρο μίλησε για όσα αισθάνεται βλέποντας το φιλμ, ενώ εξέφρασε τη δυσπιστία του για όποιον την απορρίπτει, επειδή του φαίνεται μπερδεμένη.

«Η ταινία είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δυνατά πράγματα που έχω δει όσον αφορά στον κινηματογράφο, στον καθαρό κινηματογράφο» είπε ο ντελ Τόρο στην εισαγωγή του. «Σε όποιον νιώυει σύγχυση σχετικά με την πλοκή, τα συλλυπητήριά μου. Το γεγονός είναι ότι η ταινία ονομάζεται "Bardo", που σημαίνει "limbo - αβεβαιότητα", και ξεκινά με έναν τύπο που προσπαθεί να πετάξει και τελειώνει με το να πετάει τελικά, και δεν το καταλαβαίνουν; Είμαι έκπληκτος» πρόσθεσε.

«Αυτό που είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθεί, είναι ότι όλοι εδώ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξηγήσουμε πώς μια από τις πτυχές που έχουν συζητηθεί λιγότερο από την ταινία είναι η κινηματογράφησή της, την οποία βρίσκω συγκλονιστική. Βλέποντας τον Βαν Γκογκ και ζητώντας κοινή γνώμη, θα μου πουν: "Λοιπόν, πρόκειται για μερικά λουλούδια σε μια γλάστρα". Τα λουλούδια είναι εντάξει, η γλάστρα είναι ωραία, αλλά κανείς δεν μιλάει για τις πινελιές, τα χρώματα, τη χρωματική παλέτα. Είναι εκπληκτικό για μένα. Όλοι εδώ έκαναν απίστευτη δουλειά. Κάθε πλάνο και κάθε σκηνή έχει υψηλές προδιαγραφές και αυτό είναι δύσκολο πράγμα στον κινηματογράφο» σχολίασε κλείνοντας τις δηλώσεις του ο δημιουργός του Πινόκιο.

Κλείσιμο
BARDO
Η σύνοψη της ταινίας
Το Bardo διαδραματίζεται στο οικείο και συγκινητικό ταξίδι του Silverio, ενός διάσημου Μεξικανού δημοσιογράφου και σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ που ζει στο Λος Άντζελες, ο οποίος, αφού ανακηρύσσεται αποδέκτης ενός διεθνούς βραβείου κύρους, αναγκάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα του, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτό το απλό ταξίδι θα τον ωθήσει σε υπαρξιακά όρια. Η τρέλα των αναμνήσεων και των φόβων του έχουν αποφασίσει να διαπεράσουν το παρόν, γεμίζοντας την καθημερινότητά του με μια αίσθηση σύγχυσης και θαυμασμού.

Με συγκίνηση αλλά και άφθονο γέλιο, ο Silverio καταπιάνεται με καθολικά αλλά και οικεία ερωτήματα σχετικά με την ταυτότητα, την επιτυχία, τη θνητότητα, την ιστορία του Μεξικού και τους βαθιά συναισθηματικούς οικογενειακούς δεσμούς που μοιράζεται με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Πράγματι, τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος σε αυτούς τους πολύ ιδιόμορφους καιρούς.

Δείτε το τρέιλερ 
BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths | Official Trailer | Netflix

Ειδήσεις σήμερα:

Ερντογάν: Θα επιτεθούμε στους τρομοκράτες από την ξηρά όταν έρθει η κατάλληλη ώρα

Αντιδράσεις στην Κίνα για τους θεατές στο Μουντιάλ χωρίς μάσκα - «Είμαστε στον ίδιο πλανήτη με το Κατάρ;»

Σε εξέλιξη ο έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας στην «Κιβωτό» - Σημαντικά τα πρώτα ευρήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης