Τζίτζι Χαντίντ: Αποχαιρέτησε το Twitter του Έλον Μασκ - «Είναι βόθρος μίσους και φανατισμού»

Τζίτζι Χαντίντ: Αποχαιρέτησε το Twitter του Έλον Μασκ - «Είναι βόθρος μίσους και φανατισμού»

Στον απόηχο των μαζικών απολύσεων από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το μοντέλο αντέδρασε κατά του μεγιστάνα 

Gigi_Hadid_
Το δικό της «αντίο» είπε η Τζίτζι Χαντίντ στο Twitter, το οποίο λειτουργεί πλέον υπό το καθεστώς του Έλον Μασκ. Το διεθνούς φήμης μοντέλο αντέδρασε απέναντι στην εξαγορά της διάσημης πλατφόρμας και την αποκάλεσε «βόθρο μίσους και φανατισμού». 

Η 27χρονη ανακοίνωσε μέσω Instagram, ότι απενεργοποίησε τον λογαριασμό της στο Twitter την Παρασκευή, στον απόηχο των μαζικών απολύσεων από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως όλα δείχνουν με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η πολιτική του Μασκ, το μέλλον της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης δεν προδιαγράφεται ευοίωνο. 

«Για μεγάλο διάστημα, αλλά ειδικά με τη νέα ηγεσία του Μασκ, το Twitter γίνεται ολοένα και περισσότερο ένας βόθρος μίσους και φανατισμού και δεν είναι το μέρος στο οποίο θέλω να ανήκω. Δεν μπορώ να μείνω, γιατί δεν είναι ασφαλές μέρος για οποιονδήποτε, ούτε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που θα κάνει περισσότερο καλό παρά κακό» σημείωσε, ζητώντας παράλληλα συγνώμη από τους ακόλουθούς της στην πλατφόρμα. 

Μαζί με τη δήλωσή της ανάρτησε και ένα tweet της συμβούλου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Σάνον Ρατζ Σινγκ, η οποία απολύθηκε από το Twitter. 
Gigi_hadid-Twitter
Κλείσιμο
Εκτός από την Τζίτζι Χαντίντ και η διάσημη τραγουδίστρια Τόνι Μπράξτον είχε ανακοινώσει ότι αποχαιρετά το Twitter: «Έχω σοκαριστεί και τρομάξει με την "ελευθερία λόγου", που έχω δει σε αυτή την πλατφόρμα μετά την εξαγορά της. Η ρητορική μίσους υπό τον μανδύα της "ελευθερίας του λόγου" είναι απαράδεκτη. Ως εκ τούτου επιλέγω να μείνω μακριά από το Twitter, καθώς δεν αποτελεί πλέον ασφαλή χώρο για μένα και τους γιους μου» έγραψε τον περασμένο μήνα.

Επιπλέον η τηλεοπτική παραγωγός και showrunner της δραματικής σειράς Grey's Anatomy, Σόντα Ράιμς, και η ηθοποιός Τέα Λεόνικ, ήταν ακόμα δύο από τις γυναίκες που έβαλαν τη δική τους τελεία στην πλατφόρμα κοινωνικής διακτύωσης: «Δεν θα μείνω εδώ για ό,τι έχει σχεδιάσει ο Έλον. Αντίο» έγραψε η Ράιμς.

Με τη σειρά της και η Άμπερ Χερντ αντέδρασε με την εξαγορά του Twitter και απενεργοποίησε τον λογαριασμό της. Ωστόσο για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό αν η ίδια αποφάσισε να διαγράψει τον λογαριασμό της ή αν υπεύθυνος για αυτό είναι ο ίδιος ο Μασκ. Σίγουρα, όμως το γεγονός ότι η διαγραφή του λογαριασμού της συνέπεσε χρονικά με την εξαγορά του μεγιστάνα δεν είναι σύμπτωση.

Ειδήσεις σήμερα

Τσούνης: Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ αν η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα

Viral βίντεο: Καλλονή φίλαθλος «τρέλανε» τον σπορτσκάστερ - Άρχισε να τραγουδάει σε ζωντανή μετάδοση

40χρονος προσπάθησε να βιάσει 20χρονη στη Νίκαια - Την ξυλοκόπησε όταν αντιστάθηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης