Κάνιε Γουέστ: Απαντά για πρώτη φορά στο White Lives Matter - «Είμαι σοκαρισμένος»

Κάνιε Γουέστ: Απαντά για πρώτη φορά στο White Lives Matter - «Είμαι σοκαρισμένος»

Στον απόηχο της διαμάχης, το συμβόλαιο του ράπερ με γνωστή μάρκα αθλητικών ειδών φέρεται να είναι πλέον... «υπό εξέταση»

west_
Ο Κάνιε Γουέστ έδωσε μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη, με αφορμή τα όσα έχουν προκληθεί μετά την εμφάνισή του με μία μπλούζα, στην οποία αναγράφονταν το λογότυπο «White Lives Matter». Για τον ράπερ φάνηκε πως και οι «ζωές των λευκών έχουν σημασία» ή τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί με τα ρούχα που επέλεξε να φορέσει στην Εβδομάδα Μόδας.

Ο 45χρονος πρώην σύντροφος της Κιμ Καρντάσιαν στην επίδειξη της νέας καμπάνιας για τα Yeezy εμφανίστηκε με ένα μαύρο φούτερ το οποίο έγραφε «White Lives Matter» με το πρόσωπο του Πάπα στο μπροστινό μέρος και τις ίδιες σαγιονάρες με στρας που φόρεσε την περασμένη εβδομάδα στην επίδειξη μόδας του οίκου Burberry στο Λονδίνο.
kanie5
Η κίνησή του προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα social media και στον Τύπο και επανήλθε στο Instagram του, με μία νέα ανάρτηση. Μάλιστα εκτός του Κάνιε Γουέστ, μπλούζες με το «White Lives Matter» στην πλάτη, φορούσαν αρκετά μοντέλα, αλλά και η συντηρητική πολιτική σχολιάστρια Κάντας Όουενς.

Κλείσιμο
Αμέσως μετά τις αρχικές αντιδράσεις και απευθυνόμενος στους 17 εκατομμύρια ακολούθους του, ο Κάνιε Γουέστ έγραψε: «Όλοι γνωρίζουν ότι το "Black Lives Matter" ήταν απάτη. Τώρα τελείωσε. Παρακαλώ».
westlives
Ο ράπερ εμφανίστηκε μόλις χθες και για πρώτη φορά live, με σκοπό να δώσει τις απαντήσεις του στο Fox News και στον Τάκερ Κάρλσον, ενώ παρουσιάστηκε «σοκαρισμένος» από τη διάσταση που πήρε το γεγονός.

«Κάνω ορισμένα πράγματα από συναίσθημα. Απλώς διοχετεύω την ενέργεια εκεί και νιώθω καλά. Χρησιμοποιώ το ένστικτό μου και τη σύνδεση με τον Θεό» είπε σχετικά με την απόφασή του να εμφανιστεί με τη μπλούζα που έπεσε στο μάτι του κυκλώνα.

Ο Γουέστ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ο πατέρας του, αφού είδε τις φωτογραφίες να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, του είπε ότι του φάνηκε μία ξεκαρδιστική εμφάνιση και ένα αληθινό αστείο: «Νόμιζα ότι η μπλούζα ήταν αστεία. Όταν μίλησα με τον μπαμπά μου και μου είπε ότι του φάνηκε ξεκαρδιστικό τον ρώτησα γιατί και μου είπε: "Είσαι απλώς ένας μαύρος που δηλώνει το προφανές"».
Με αφορμή τόσο την εμφάνιση, όσο και τις αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα ο Γουέστ κατάφερε να ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων, το οποίο ξεκίνησε από τη συντάκτρια της Vogue Γκαμπριέλα Καρέφα- Τζόνσον και κατέληξε μέχρι και το σούπερ μοντέλο, Τζίτζι Χαντίντ.

«Ψάχνουν για μια εξήγηση, ως καλλιτέχνης δεν χρειάζεται να δώσεις μια εξήγηση» σημείωσε. 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης και όταν ο Κάρλσον ρώτησε τον Κάνιε Γουέστ, τους λόγους για τους οποίους θερωρεί ότι η κίνησή του προκάλεσε τόσο μεγάλη αναταραχή, ο ίδιος αρκέστηκε σημειώσει ότι: «Πρόκειται για έναν όχλο φιλελεύθερων ναζί. Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που μας έχουν αφαιρέσει την ταυτότητα και μας έχουν χαρακτηρίσει ως "χρώμα", μας είπαν τι σημαίνει να είσαι μαύρος», ενώ συμπλήρωσε πως όλο αυτό ξεκίνησε από ένα μαύρο κορίτσι (Γκαμπριέλα Καρέφα- Τζόνσον) που αισθάνθηκε τραυματισμένη.
Ακόμα προς υπεράσπιση των λεγομένων και των πράξεών του, ο ίδιος αναφέρθηκε και την ταινία του Κουεντίν Ταραντίνο «Django Unchained», στην οποία Σάουελ Τζ Τζάκσον πρωταγωνιστεί, ως ένας οικιακός σκλάβος που είναι αναστατωμένος με τον χαρακτήρα ενός ελεύθερου μαύρου.

«Αν βλέπαμε τους εαυτούς μας ως λαό και όχι ως φυλή, τότε θα αντιμετωπίζαμε καλύτερα τους ανθρώπους μας» συμπλήρωσε ο Γουέστ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε αποκαλέσει το κίνημα των Black Lives Matter... απάτη.

«Στην Αμερική, εμείς ως μαύροι θα κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον για το πόσο καλά μιλάμε. Αλλά μιλάμε αγγλικά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο λευκό από τα αγγλικά. Στην πραγματικότητα, δεν είμαστε στη μητρική μας γλώσσα. Άρα κρίνουμε ο ένας τον άλλον με βάση τις λευκές γραμμές τέρματος, όχι με βάση αυτό ακριβώς που βασίζεται η κουλτούρα μας».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο ράπερ που τον τελευταίο καιρό δεν σταματά να προκαλεί, τόνισε ότι η στάση του απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα, πολλές φορές τον έχει απομωνώσει από τους φίλους του, ενώ τον έχει θέσει και στον κίνδυνο των βίαιων επιθέσεων: «Οι "φίλοι" γύρω μου, μου είπαν ότι αν έλεγα ότι μου αρέσει ο Τραμπ ότι η καριέρα μου θα τελείωνε. Ότι η ζωή μου θα τελείωνε. Απείλησαν τη ζωή μου».

Τέλος να αναφερθεί ότι στον απόηχο της διαμάχης, το συμβόλαιο του Γουέστ με την γνωστή μάρκα αθλητικών ειδών φέρεται να είναι πλέον... «υπό εξέταση».

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει σήμερα στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα


Τέλος χρόνου για τις πρόωρες συντάξεις στο δημόσιο


Βρετανία: Γυναίκα επανενώθηκε μέσω Facebook με την οικογένειά της... 50 χρόνια μετά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης