Φράνκα Φέντι: Πέθανε μια από τις πέντε αδελφές του γνωστού οίκου μόδας

Φράνκα Φέντι: Πέθανε μια από τις πέντε αδελφές του γνωστού οίκου μόδας

Ήταν η τρίτη από τις αδερφές του οίκου Fendi, που είχαν κληρονομήσει από τους γονείς της

Franca_Fendi_1
Η Φράνκα Φέντι πέθανε χθες το βράδυ στο σπίτι της στη Ρώμη,  σε ηλικία 87 ετών. Ήταν η τρίτη από τις πέντε αδερφές του ιστορικού ιταλικού οίκου μόδας, Fendi, που με την Πάολα, την Άννα, την Κάρλα (που έφυγε από τη ζωή το 2017) και την Άλντα, είχαν αναλάβει τα ηνία του.

Ο οίκος χρονολογείται από το 1925 οι γονείς της Εντοάρντο και Αντέλ, μεταμορφώνοντας με το πέρασμα των χρόνων σε μια από τις πιο γνωστές ιταλικές μάρκες στον κόσμο.

Γεννημένη το 1935, συμμετείχε από πολύ μικρή στη διοίκηση της εταιρείας που από τη δεκαετία του 1960 και μετά άνθισε υπό την καθοδήγηση των πέντε αδερφών. Στρατηγικά, οι αδερφές Fendi μοιράστηκαν εξίσου τους ρόλους τους από την αρχή.

Η Φράνκα Φέντι εργάστηκε ως υπεύθυνη εμπορικών συναλλαγών του οίκου και επικεφαλής της μπουτίκ της οδού Μποργονιόνα, στην ιταλική πρωτεύουσα.

Στη δημιουργικότητά της οφείλεται και η συνεργασία του οίκου με τον διάσημο σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος το 1965 είχε αναλάβει καλλιτεχνικός διευθυντής του. Μάλιστα ο Γερμανός σχεδιαστής συνέκρινε τις αδερφές Φέντι με τα πέντε δάχτυλα του ενός χεριού: αχώριστες, αλληλένδετες, πάντα λειτουργικές από κοινού.

«Οι πέντε αδερφές Fendi ήταν οι πρώτες που μπήκαν στο γραφείο και οι τελευταίες έσβησαν το φως» θυμάται η Σίλβια Βεντουρίνι Φέντι, κόρη της Άννας και εγγονή της Φράνκα. «Τότε δεν υπήρχαν κόκκινα χαλιά. Όλα γίνονταν για το πάθος. Η μητέρα μου και οι θείες μου ετοίμαζαν τις συλλογές νύχτα, με κλειστά γραφεία. Το ατελιέ ήταν χώρος ενέργειας, συνάντησης, συζήτησης».

Για την ίδια οι οικογενειακές σχέσεις ήταν πολύ σημαντικές, τόσο με τους γονείς της, όσο και μεταξύ των αδελφών της. Μάλιστα η ίδια είχε αποτίσει φόρο τιμής στον σύζυγό της, Λουίτζι Φορμίλι, γράφοντας ένα βιβλίο για εκείνον, που έφυγε από τη ζωή το 2001. Στα απομνημονεύματα της με τίτλο «Η μεγάλη, μοναδική μας ιστορία αγάπης» που κυκλοφόρησε το 2018, η Φράνκα Φέντι, άνοιξε για πρώτη φορά ένα «παράθυρο» στην προσωπική της ζωή και μίλησε ανοιχτά για τον έρωτα με τον άντρα της.

«Σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο το πραγματικό και μοναδικό προνόμιο για μένα, ήταν ότι σε γνώρισα. Όποιος έχει γνωρίσει την αληθινή αγάπη, ξέρει ότι η πληρότητα είναι και στα κενά που αφήνει» γράφει.

Ειδήσεις σήμερα:

Η «Μις Κριμαία 2022» τραγούδησε ουκρανικό κομμάτι και καταδικάστηκε για δυσφήμηση του ρωσικού στρατού!

Κάτι τρέχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας: Γιατί η Μαργαρίτα «μάδησε» τους πρίγκιπες

Η Μελίντα Γκέιτς για το «επώδυνο» διαζύγιο με τον Μπιλ: «Έχυσα δάκρυα για πολλές μέρες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης