Μαλάλα Γιουσαφζάι: Βρίσκεται πίσω από την υποψηφιότητα της ταινίας «Joyland» για Όσκαρ

Μαλάλα Γιουσαφζάι: Βρίσκεται πίσω από την υποψηφιότητα της ταινίας «Joyland» για Όσκαρ

Η ταινία πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο Πακιστάν στις 18 Νοεμβρίου

Malala_
Η Μαλάλα Γιουσαφζάι έχει τη δική της εταιρεία παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών, με τίτλο «Extracurricular Productions». Ένα από τα πρώτα δείγματα δουλειάς είναι η ταινία «Joyland», στην οποία συμμετείχε ως εκτελεστική παραγωγός και αυτή θα είναι η επίσημη πρόταση του Πακιστάν στα φετινά Όσκαρ στη διεθνή κατηγορία μεγάλου μήκους.

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες όπου έτυχε μεγάλης εκτίμησης από το κοινό και χειροκροτήματα από την κριτική επιτροπή κερδίζοντας τον Queer Χρυσό Φοίνικα και το βραβείο της Επιτροπής.

Στη συνέχεια συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, ενώ αυτή τη στιγμή διαγωνίζεται στο BFI του Λονδίνου και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπουσάν.

Η Γιουσαφζά το 2021, σύναψε μάλιστα μια πολυετή συμφωνία με το Apple TV+ μέσω της εταιρείας παραγωγής της.
Η Μαλάλα Γιουσαφζάι είπε για την επιτυχία της ταινίας: «Είμαι απίστευτα περήφανη που υποστηρίζω μια ταινία που αποδεικνύει ότι οι Πακιστανοί καλλιτέχνες, είναι από τους καλύτερους στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Το «Joyland» μας προσκαλεί να ανοίξουμε τα μάτια μας στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους — να δούμε τα μέλη της οικογένειάς μας και τους φίλους μας όπως είναι, χωρίς να χρωματίζονται από τις δικές μας προσδοκίες ή την κοινωνική προκατάληψη».

Η ιστορία της ταινίας ασχολείται με μία πατριαρχική οικογένεια που υποδέχεται με λαχταρά τη γέννηση ενός αγοριού, που θα συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας. Το νεαρό αγόρι μπαίνει ξαφνικά σε έναν κύκλο πόθου, όταν ερωτεύεται μια φιλόδοξη τρανσέξουαλ.

Η ταινία είναι σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σαιμ Σαντίκ και παραγωγή από τους Απούρβα Γκούρου Χαράν, Σαρμάντ Χόοσατ και Λόρεν Μαν, ενώ πρωταγωνιστούν οι Αλι Γιουνέχο, Ράστι Φαρούκ, Αλίνα Χαν, Σαρουάτ Γκιλάνι, Σοχάιλ Σαμίρ, Σαλμάν Πιρ και Σάνια Σαΐντ

Η ταινία πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο Πακιστάν στις 18 Νοεμβρίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Η «Μις Κριμαία 2022» τραγούδησε ουκρανικό κομμάτι και καταδικάστηκε για δυσφήμηση του ρωσικού στρατού!

Κάτι τρέχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας: Γιατί η Μαργαρίτα «μάδησε» τους πρίγκιπες

Η Μελίντα Γκέιτς για το «επώδυνο» διαζύγιο με τον Μπιλ: «Έχυσα δάκρυα για πολλές μέρες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης