Netflix: Οργή για τη σειρά με τον κανίβαλο Ντάμερ - Καταγγέλλουν ομοφοβία και ρατσισμό

Netflix: Οργή για τη σειρά με τον κανίβαλο Ντάμερ - Καταγγέλλουν ομοφοβία και ρατσισμό

«Γελοία η ιδέα ότι οι αξιωματικοί του Μιλγουόκι "έκλεισαν τα μάτια" στα θύματα του Ντάμερ, λόγω του χρώματος ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους» λέει ο εισαγγελέας που έκλεισε τον κανίβαλο του Μιλγουόκι στη φυλακή

Jeffrey_Damer
Η νέα σειρά του Netflix με τίτλο «Monster: The Jeffrey Dahmer Story», κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και μονοπωλεί ήδη το ενδιαφέρον.

Η μίνι σειρά που παρουσιάζει την ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ, που ήταν υπεύθυνος για δεκαεπτά δολοφονίες νεαρών ανδρών, μεταξύ των ετών 1978 και 1991, με ιδιαίτερα σκληρές μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων πράξεων σεξουαλικής βίας, νεκροφιλίας και κανιβαλισμού, έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Η ιστορία για τον serial killer των ΗΠΑ, με εγκλήματα που συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο, έχει αρχίσει μάλιστα να δέχεται επιθέσεις, από πρόσωπα που βίωσαν την ιστορία και ισχυρίζονται ότι οι πληροφορίες που παρουσιάζονται είναι ανακριβείς.
DAHMER - Monster: The Jeffrey Dahmer Story | Official Trailer (Trailer 2) | Netflix

Πιο συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας που έβαλε τον Τζέφρι Ντάμερ πίσω από τα κάγκελα της φυλακής αντεπιτίθεται στην αφήγηση που αναφέρει το Netflix, ότι δηλαδή οι αστυνομικοί αγνόησαν τους ισχυρισμούς της γειτόνισσας, Γκλέντρα Κλίβελαντ, επειδή ήταν μαύρη. Σημειώνει επίσης, ότι το σενάριο που θέλει ένα από τα θύματα του Ντάμερ να δραπετεύει από τα «νύχια» του και να καταφεύγει στην αστυνομία, με τις αρχές να αγνοούν τους ισχυρισμούς και τη κατάθεσή του, είναι επίσης αβάσιμοι.

Ο πρώην εισαγγελέας της κοιμητείας του Μιλγουόκι, Μάικλ Μακάν, ο οποίος άσκησε δίωξη στον Ντάμερ, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, ανέφερε στο TMZ: «Η ιδέα ότι οι αξιωματικοί του Μιλγουόκι "έκλεισαν τα μάτια" στα θύματα του Ντάμερ, λόγω του χρώματος ή του σεξουαλικού τους προσανατολισμού τους είναι γελοία. Υποστηρίζονται ομοφοβικές και φυλετικές προκαταλήψεις».

Κλείσιμο
Ο Μακάν μεταξύ άλλων επέμεινε στη συνέντευξή του, πως αν οι αρχές ήξεραν ότι είχαν να κάνουν με έναν κατά συρροή δολοφόνο, θα είχαν βρεθεί αμέσως στο σπίτι του για να τον σταματήσουν, ενώ ξεκαθάρισε ότι πριν από την κατάθεση, ενός από τα θύματα του Ντάμερ που δραπέτευσε, οι αρχές δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για τον Κανίβαλο του Μιλγουόκι.

Ο άνδρας φυλάκισε τον κατά συρροήν δολοφόνο, πρόσθεσε ότι ο Τζέφρι Ντάμερ  ήξερε να καλύπτει καλά τα ίχνη του και δεν άφηνε στοιχεία, για να κινήσει την περιέργεια των αστυνομικών αρχών.

Σύμφωνα με όσα προβάλλονται στα επεισόδια της σειράς, η Γκλέντρα Κλίβελαντ, την οποία υποδύεται η Νίσι Νας, έμενε δίπλα από το διαμέρισμα-κολαστήριο του Ντάμερ και πολλές φορές είχε ειδοποιήσει την αστυνομική διεύθυνση της κομητείας. Ωστόσο,  την αγνοούσαν λόγω του χρώματος του δέρματός της.

Ακόμα μέσα από το σενάριο της σειράς, περιγράφεται ότι τα περισσότερα από τα θύματα του Τζέφρι Ντάμερ ήταν μαύροι άνδρες, ενώ οι αστυνομικοί απεικονίζονται να «αρρωσταίνουν» στη θέα δύο γκέι ανθρώπων, σκηνές που κατά τον Μακάν συγκαταλέγονται στους κύκλους της μυθοπλασίας του Χόλιγουντ.
dahmer2222
Ο Έβαν Πίτερς στον ρόλο του Τζέφρι Ντάμερ δέχεται διθυραμβικά σχόλια για την ερμηνεία του από τους συνδρομητές του Netflix
Οικογένεια θύματος του κατά συρροή δολοφόνου κατηγορεί επίσης το Netflix 
Ακόμα με αφορμή τη νέα σειρά που περιγράφει τη ζωή του «Κανίβαλου του Μιλγουόκι», ξεσηκώθηκαν και οι οικογένειες των θυμάτων, καταδικάζοντας την παραγωγή και λέγοντας ότι τους ξυπνούν άγριες μνήνες. 

Πιο συγκεκριμένα, η οικογένεια ενός από τα θύματα, κατηγόρησε τη δημοφιλή πλατφόρμα ότι επαναφέρει στην επιφάνεια μία βαθιά πληγή, με την προβολή του θρίλερ «Monster: The Jeffrey Dahmer Story».

Ο Έρικ Πέρι, ένας ξάδελφος του θύματος του Ντάμερ, του Έρολ Λιντσεϊ, εξέφρασε τη δυσφορία του μέσω Twitter για την αναπαραγωγή της τρομερής αυτής ιστορίας.

Πιο συγκεκριμένα ο Πέρι έγραψε: «Δεν λέω σε κανέναν τι να παρακολουθήσει, ξέρω ότι τα αληθινά εγκλήματα είναι τεράστια για τα Μέσα… αλλά αν είστε πραγματικά περίεργοι για τα θύματα, η οικογένειά μου, είναι εξοργισμένοι με αυτή την παραγωγή. Εμφανίζεται η ιστορία ξανά και ξανά, και για ποιο λόγο; Πόσες ταινίες/εκπομπές/ντοκιμαντέρ χρειαζόμαστε

Μάλιστα συνέχισε λέγοντας πως: «Το να φέρνω ξανά στη μνήμη μου εικόνες από την ξαδέλφη μου να καταρρέει συναισθηματικά στο δικαστήριο μπροστά στο πρόσωπο του άνδρα που βασάνισε και δολοφόνησε τον αδελφό της είναι ΑΓΡΙΟ».

Ο Έρολ Λιντσεϊ, δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο από τον Ντάμερ τον Απρίλιο του 1991 και ο κατά συρροή δολοφόνος, συνελήφθη τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Ο Πέρι ενημέρωσε επίσης ότι οι οικογένειες των θυμάτων δεν είχαν ειδοποιηθεί για την κυκλοφορία της σειράς: «Για να απαντήσω στην κύρια ερώτηση. Όχι, δεν ειδοποιούν τις οικογένειες όταν το κάνουν αυτό. Είναι όλα δημόσια αρχεία, επομένως δεν χρειάζεται να ειδοποιήσουν ή να πληρώσουν, κανέναν. Η οικογένειά μου το έμαθε όταν το έμαθαν και όλοι οι άλλοι».

«Όταν λοιπόν λένε ότι το κάνουν αυτό "με σεβασμό προς τα θύματα" ή "τιμώντας την αξιοπρέπεια των οικογενειών", κανείς δεν επικοινωνεί μαζί τους. Τα ξαδέλφια μου ξυπνούν κάθε λίγο με ένα σωρό κλήσεις και μηνύματα και ξέρουν ότι υπάρχει άλλη μια παραγωγή για τον Ντάμερ. Είναι σκληρό» ανέφερε ο ξάδελφος του θύματος.

Το καστ της ταινίας «Monster: The Jeffrey Dahmer Story»
Ο πρωταγωνιστής του «American Horror Story», Έβαν Πίτερς, υποδύεται τον Τζέφρι Ντάμερ. Το καστ συμπληρώνουν η Νίσι Νας, που υποδύεται τη γειτόνισσα του Ντάμερ, Γκλέντα, ο Ρίτσαρντ Τζένκινς, που υποδύεται τον πατέρα του και η Μόλι Ρίνγκγουολντ στον ρόλο της μητριάς του. Ο Ράιαν Μέρφι με τον επί σειρά ετών συνεργάτη του Ίαν Μπρέναν συνυπογράφουν τη σειρά, ενώ τη διεύθυνση παραγωγής έχει αναλάβει ο Τζο Μπέρλιντζερ.

DAHMER - Monster: The Jeffrey Dahmer Story | Official Trailer (Trailer 1) | Netflix


Ειδήσεις σήμερα:

Έντεκα νεκροί, 50 αγνοούμενοι στην προχθεσινή επίθεση τζιχαντιστών στη Μπουρκίνα Φάσo - Δείτε βίντεο

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ενημερώσει για την «κόλαση» της Φαίης

Ζωγράφου: Ο 30χρονος «Έσκο», οι ληστείες, η απαγωγή γιου δημοσιογράφου και τα μοιραία λάθη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης