Μάργκοτ Ρόμπι: Από ταμίας σε σταθμό του μετρό στην απόλυτη κινηματογραφική καταξίωση

Μάργκοτ Ρόμπι: Από ταμίας σε σταθμό του μετρό στην απόλυτη κινηματογραφική καταξίωση

Πώς κατάφερε να καθιερωθεί ως μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς - Ο χωρισμός των γονιών της, οι οικονομικές δυσκολίες και οι τρεις δουλειές

MARGOT-ROBBIE-MAKETA-ARTHRO
Η Μάργκοτ Ρόμπι, το κορίτσι του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στον «Λύκο της Wall Street» (2013), η τρελή Χάρλεϊ Κουίν της περιπέτειας υπερηρώων «Ομάδα αυτοκτονίας» (2016), η υποψήφια για Όσκαρ με την ταινία «Εγώ, η Τόνια» (2017), η «Σάρον Τέιτ» του Κουέντιν Ταραντίνο στο παραμυθένιο «Κάποτε στο…Χόλιγουντ», πρόκειται να γίνει η αυριανή κινηματογραφική «Barbie» στην πρώτη live-action ταινία, 60 χρόνια αφότου η κούκλα πρωτοκυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1959.

Η ηθοποιός που πλέον θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα του Χόλιγουντ κρύβει πίσω της μία μεγάλη και συγκινητική ιστορία, που αποδεικνύει πως όλα είναι πιθανά.

Η απίθανη ιστορία ενός κοριτσιού που κέρδισε μία λαμπρή καριέρα
Μία από τις πιο εμπνευσμένες ιστορίες είναι αυτή της Μάργκοτ Ρόμπι, η οποία έχει καταφέρει στα 32 της χρόνια, να κερδίσει επάξια μία λαμπρή θέση ανάμεσα στους Χολιγουντιανούς σταρ.

Η ηθοποιός γεννήθηκε στο Ντάλμπι του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας στις 2 Ιουλίου 1990. Τότε δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, έχοντας μάλιστα δυναμική επιρροή στην κινηματογραφική βιομηχανία. Ήδη έχει καταφέρει να προταθεί 2 φορές για Όσκαρ και το ταλέντο της την οδήγησε να συνεργαστεί με πολλά από τα μεγαλύτερα αστέρια του κόσμου του θεάματος.
Ωστόσο για να φτάσει σε αυτό το σημείο τίποτα δεν ήταν τόσο εύκολο. Όταν ήταν μόλις 5 ετών η μαμά και ο μπαμπάς της αποφάσισαν να χωρίσουν και η μοίρα της άλλαξε μία για πάντα.
Margot_Robbie_
Κλείσιμο
Είναι το τρίτο από τα τέσσερα αδέρφια και η κόρη της φυσιοθεραπεύτριας Σάρι Κέσλερ και του αγρότη Νταγκ Ρόμπι. Αφού έφυγε ο πατέρας της από το σπίτι, η μητέρα της έπρεπε να φροντίσει τα τέσσερα παιδιά της και καθώς τα χρήματα ήταν ελάχιστα η Μάργκοτ ξεκίνησε να εργάζεται σε τρεις δουλειές ταυτόχρονα, με σκοπό να στηρίξει την οικογένειά της. Εργαζόταν ως οικιακή βοηθός, σερβιτόρα και δούλευε στα ταμεία του μετρό.

Έχοντας έναν απόντα πατέρα η μητέρα της έγινε το πρότυπό της: «Μας μεγάλωσε και πάντα δούλευε. Είναι φυσιοθεραπεύτρια. Μερικές φορές νομίζω ότι λέει ψέματα, γιατί δεν καταλαβαίνω πώς καταφέρνει να έχει τόση ενέργεια. Ακόμα αναρωτιέμαι πώς άντεξε μαζί μας. Ήμασταν 4 ανυπόφορα παιδιά, τσακωνόμασταν όλη την ώρα».

Σε ηλικία 16 ετών έφυγε από το σπίτι της για να σπουδάσει υποκριτική στο Somerset College στην Μελβούρνη. Από μικρή την προσέλκυε η υποκριτική αλλά και τα περίεργα χόμπι, καθώς στα 8 της χρόνια γράφτηκε σε σχολή Τσίρκου παρακολουθώντας μαθήματα εναέριας ακροβατικής κούνιας.
Margot_Robbie_2
Η αρχή μιας μεγάλης καριέρας
Η καριέρα της ξεκίνησε το 2008 με έναν guest ρόλο στην αυστραλιανή σαπουνόπερα «Neighbors». Οι παραγωγοί εντυπωσιάστηκαν από το ταλέντο της και της πρότειναν συμβόλαιο για τρία χρόνια. Το 2011 η Αυστραλή ηθοποιός μετακόμισε στην Αμερική, όπου και πρωταγωνίστησε για έναν χρόνο στην δραματική σειρά του καναλιού ABC «Pan Am». Μάλιστα εκείνη την περίοδο, όπως αναφέρει, όλοι της έλεγαν: «”Είσαι τρελή, που πας στην Αμερική; Δεν θα τα καταφέρεις ποτέ!”. Κι όμως τα κατάφερα», σχολίασε.

Με την άφιξή της στις ΗΠΑ σε ηλικία μόλις 20 ετών τα όνειρά της ήταν πέρα από κινηματογραφικά και ιδιαίτερα… αστραφτερά: «Μεγαλώνοντας πάντα έβλεπα ανθρώπους να παίρνουν δώρα από την Tiffany & Co. στο μικρό μπλε κουτί και πάντα αναρωτιόμουν, “Θα μου δώσει ποτέ κανείς ένα μικρό μπλε κουτί;”. Έτσι όταν έφτασα στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά και έχοντας «μπλέξει» σε αυτόν τον κλάδο, πήρα τον πρώτο μου μισθό και περπάτησα κατευθείαν στο Tiffany's στην Πέμπτη Λεωφόρο. Αγόρασα ένα μικρό αεροπλάνο γούρι με ένα βραχιόλι. Ήταν το πιο φθηνό πράγμα στο κατάστημα, αλλά ήρθε σε ένα μικρό μπλε κουτί».
Margot_Robbie12558_
Το ντεμπούτο στον κινηματογράφο
Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε το 2013 με την συμμετοχή της στην ταινία «Όσα φέρνει ο χρόνος», ενώ ακολούθησαν οι συμμετοχές της στις ταινίες «Ο Λύκος της Wall Street» και «Focus». Ο ρόλος της ως «Naomi Lapaglia» στον «Λύκο της Wall Street» αλλά και το χαστούκι του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ήταν αυτά που εκτόξευσαν τη φήμη της σε διεθνές επίπεδο και μάλιστα χάρη σε αυτή την αμοιβή της, κατάφερε να εξοφλήσει την υποθήκη στο σπίτι της μητέρας της.

The Wolf Of Wall Street - Jordan and Naomi fight scene (1080p HD)
Τα επόμενα χρόνια συμμετείχε στις ταινίες «Το μεγάλο σορτάρισμα», «Αμερικανίδα ρεπόρτερ» και ο «Ο θρύλος του Ταρζάν», ενώ ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στην ταινία «Ομάδα αυτοκτονίας», πλάι στους Γουίλ Σμιθ και Τζάρεντ Λέτο, την έκανε αγαπητή και πλέον όλοι θαύμαζαν το υποκριτικό της ταλέντο και τις ικανότητες της να γίνεται χαμαιλέων.

O τελευταίος της πρωταγωνιστικός ρόλος στην βιογραφική ταινία «Εγώ, η Τόνια», απέσπασε πολύ καλές κριτικές και της χάρισε υποψηφιότητες για Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και για το βραβείο BAFTA Α’ Γυναικείου Ρόλου. Η καριέρα της φαίνεται πως βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της, με την ηθοποιό να έχει ήδη συμφωνήσει ρόλους σε ταινίες που πρόκειται να συζητηθούν.
Margot_Robbie458_
Στον ελεύθερό της χρόνο λατρεύει να κάνει βόλτες με την μοτοσικλέτα της, να κυνηγάει αγριογούρουνα σε αγροκτήματα, να κάνει σέρφινγκ αλλά και να παίζει χόκεϊ επί πάγου, καθώς είναι μεγάλη θαυμάστρια των New York Rangers. Επιπλέον η ηθοποιός είναι ερασιτέχνης καλλιτέχνης τατουάζ και μάλιστα την περίοδο των γυρισμάτων της ταινίας «Ομάδα αυτοκτονίας» ήταν έντονες οι φήμες πως ήταν εκείνη που σχεδίασε τα τατουάζ των συμπρωταγωνιστών της.
Margot Robbie Retires from Tattooing Friends After Almost Ruining a Wedding
Το 2014 γνώρισε τον Τομ Άκερλεϊ στα γυρίσματα της ταινίας «Suite Française», τον οποίο παντρεύτηκε σε ιδιωτική τελετή στη Byron Bay, όπου έδωσαν το παρών περίπου 50 καλεσμένοι στους οποίους απαγορεύτηκε να έχουν μαζί κινητά και κάμερες.

Η Μάργκοτ Ρόμπι περπάτησε κρατώντας τη μητέρα της μιας και έχει απομακρυνθεί από τον πατέρα της και ήταν εκείνη ήταν που την παρέδωσε στον επί χρόνια αγαπημένο της.

Ο μπαμπάς της ο οποίος ασχολείται πλέον με την παραγωγή ζαχαροκάλαμου δεν ήταν καν καλεσμένος στην εκδήλωση. Μάλιστα η ηθοποιός δήλωσε ότι δεν έχουν καμία επαφή. Ο Νταγκ Ρόμπι πλήρωσε για τη Μάργκοτ και τα αδέρφια της τις σπουδές τους σε ιδιωτικά σχολεία, όμως όπως έχει αποκαλύψει η ηθοποιός η παρουσία του δεν θύμιζε σε τίποτα μία πατρική φιγούρα.
Margot_Robbie_4444
Μετά από μια παιδική ηλικία γεμάτη οικονομικές δυσκολίες, παρά την άνεση του πατέρα της, οι δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ κατάφερε από εργαζόμενη σε σταθμό μετρό να έχει μία καθαρή περιουσία 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό που θεωρείται σίγουρο είναι ότι η υποκριτική τέχνη, της επιφυλάσσει πολλά περισσότερα επιτεύγματα τόσο ως ηθοποιό όσο και ως παραγωγό.

Η νέα Barbie
Τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας «Barbie» έχουν ξεκινήσει και μάλιστα έχουν ήδη κυκλοφορήσει οι πρώτες φωτογραφίες της ηθοποιού μαζί με τον συμπρωταγωνιστή της Ράιαν Γκόσλινγκ, ο οποίος υποδύεται τον Κεν. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η Γκρέτα Γκέργουιγκ, ενώ ως ημερομηνία κυκλοφορίας έχει οριστεί η 21η Ιουλίου του 2023.

Η Μάργκοτ Ρόμπι έχει αναλάβει από κοινού με τον σύζυγό της, Τομ Άκερλεϊ, την παραγωγή της ταινίας. Η ίδια είχε δηλώσει στο παρελθόν για το πρότζεκτ: «Αυτός ο ρόλο, καθώς και η παραγωγή της ταινίας, είναι τεράστια τιμή για εμένα. Θεωρώ ότι θα επηρεάσει θετικά όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και το κοινό σε όλο τον κόσμο».

«Υπάρχουν πολλές νοσταλγικές αναφορές, αλλά και διάφοροι συναρπαστικοί τρόποι για να προσεγγίσει κανείς αυτόν τον ρόλο. Ο κόσμος ακούει Barbie και φτιάχνει μια εικόνα στο μυαλό του για το πώς μπορεί να είναι η ταινία, όταν όμως ακούει ότι την σκηνοθετεί η Γκρέτα Γκέργουιγκ, συνειδητοποιεί ότι μάλλον δεν έχει ιδέα περί τίνος πρόκειται», είχε αναφέρει.
SPL5306371_001__2_-0000
Φωτογραφία: SplashNews.com
Η Barbie υιοθέτησε περισσότερες από 200 καριέρες στην πολυετή πορεία της, μεταξύ αυτών έγινε δασκάλα αλλά και αστροναύτης. Είναι η διασημότερη κούκλα στον κόσμο και πολιτιστικό είδωλο που εξύμνησαν ο Άντι Ουόρχολ και το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Αν και η συγκεκριμένη κούκλα κατά καιρούς έχει δεχθεί πολλές αρνητικές κριτικές σχετικά όχι μόνο με τα πρότυπα που παρουσιάζει στα νέα κορίτσια, αλλά και με τη μη ρεαλιστική απεικόνιση του γυναικείου σώματος, έχει αγαπηθεί όσο καμία με το κοινό στα social media να δείχνει συνεχώς την ανυπομονησία του για την κυκλοφορία της ταινίας.

Φωτογραφίες: Shutterstock


Ειδήσεις σήμερα:

Ροτβάιλερ επιτέθηκε σε 6χρονο στην Εύβοια και τον δάγκωσε στο κεφάλι


Θρήνος στην Αυστρία με την αυτοκτονία γιατρού, την απειλούσαν αντιεμβολιαστές

O Σκοτ Ίστγουντ συνεχίζει τις διακοπές του στη Μύκονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης