Ο Τομ Χάρντι είναι ο πιο... δυσνόητος ηθοποιός του Χόλιγουντ

Ο Τομ Χάρντι είναι ο πιο... δυσνόητος ηθοποιός του Χόλιγουντ

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τους ανθρώπους που το κοινό δυσκολεύεται να καταλάβει λόγω προφοράς - Ανάμεσά τους και οι Σοφία Βεργκάρα, Σον Κόνερι και Τζόνι Ντεπ

tom-hardy-12
Σε πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Preply μέσω του «The Wrap» και στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 1200 άτομα, ανακοινώθηκαν οι ηθοποιοί αλλά και οι τηλεοπτικές σειρές, που οι Αμερικανοί  δυσκολεύονται περισσότερο να καταλάβουν.

Στην κορυφή της λίστας με τους πιο δυσνόητους ηθοποιούς βρίσκεται ο Άγγλος Τομ Χάρντι. Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, η προφορά του ηθοποιού προκαλεί σύγχυση σε πολλούς Αμερικανούς λάτρεις του κινηματογράφου και των τηλεοπτικών σειρών.

shutterstock_1193110714
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο Τομ Χάρντι είναι «ο πιο δυσνόητος ηθοποιός του Χόλιγουντ»
Tη... σκυτάλη παίρνει η Σοφία Βεργκάρα και η τρίτη θέση ανήκει στον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Άλλες διασημότητες που βρέθηκαν στη λίστα είναι οι Σον Κόνερι, Μάικλ Κέιν, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ίντρις Έλμπα, Τζέιμς ΜακΑβόι και Τζάκι Τσαν. Οι μοναδικοί Αμερικανοί ηθοποιοί που περιλαμβάνονται στην έρευνα, είναι ο Τζόνι Ντεπ και ο Μπραντ Πιτ, πιθανότατα για τους αντίστοιχους ρόλους τους ως Jack Sparrow στους Πειρατές της Καραϊβικής και Mickey O'Neil στο Snatch.

Αναφορικά με τις τηλεοπτικές σειρές που προκαλούν «πονοκέφαλο» στους τηλεθεατές, το «Peaky Blinders» καταλαμβάνει την κορυφή και την πεντάδα συμπληρώνουν οι «Derry Girls», «Game of Thrones», «Outlander» και «Downton Abbey».
Κλείσιμο
the-hardest-to-understand-celebrities-and-TV-shows-the_wrap
Πηγή: Preply

Η έρευνα καταλήγει επίσης στο ότι, το 50% των Αμερικανών παρακολουθεί περιεχόμενο με υπότιτλους τις περισσότερες φορές, με το 55% να σημειώνει ότι είναι πιο δύσκολο να ακούς διαλόγους σε εκπομπές και ταινίες από ό,τι στο παρελθόν.

Όταν ρωτήθηκαν ποιος είναι ο κύριος λόγος που χρησιμοποιούν υπότιτλους, σχεδόν 3 στους 4 ερωτηθέντες ισχυρίστηκαν ότι ο ήχος ακούγεται μπερδεμένος από τις περίεργες προφορές των ηθοποιών και το 29% προτιμά να παρακολουθεί το περιεχόμενο ήσυχα στο σπίτι, αφήνοντας ανοιχτούς υπότιτλους για να μην ενοχλούν τους συγκάτοικους ή την οικογένεια. Το 27% απάντησε ότι βασίζονται στους υπότιτλους για να τους κρατούν συγκεντρωμένους σε αυτό που παρακολουθούν και τέλος, 1 στους 5 χρησιμοποιεί τακτικά υπότιτλους για να μάθει μια νέα γλώσσα.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ υπολογίζουν ότι οι νεκροί και οι τραυματίες της Ρωσίας είναι 75.000

Πανελλαδικές: Αναμένεται «βουτιά» στις βάσεις εισαγωγής - Μέχρι αύριο η ανακοίνωσή τους

Αγωνία για την 45χρονη που εξαφανίστηκε - Πήγε για δουλειά και χάθηκαν τα ίχνη της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης