Η ανάρτηση της Μπέτι Μίντλερ που εκνεύρισε το Twitter - «Δεν μας αποκαλούν γυναίκες πια»

Η ανάρτηση της Μπέτι Μίντλερ που εκνεύρισε το Twitter - «Δεν μας αποκαλούν γυναίκες πια»

Οι εκφράσεις που αφορούν και τα τρανς άτομα «σβήνουν τις γυναίκες», άφησε να εννοηθεί η ηθοποιός - «Απογοητευμένοι» δηλώνουν οι φαν της στα social media

bette-midler-0
Κύμα αντιδράσεων ξεσήκωσε μία ανάρτηση που έκανε η Μπέτι Μίντλερ στα social media αναφορικά με τα δικαιώματα των γυναικών. Στον απόηχο της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις, η ηθοποιός αναφέρθηκε στις λέξεις που πλέον χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τις γυναίκες και ισχυρίστηκε ουσιαστικά ότι οι εκφράσεις που συμπεριλαμβάνουν και τους τρανς «σβήνουν τις γυναίκες».

Αναλυτικότερα, η ίδια έγραψε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: «Γυναίκες του κόσμου. Μας ξεγυμνώνουν από τα δικαιώματα που έχουμε στα σώματά μας, στη ζωή μας και ακόμα και στο όνομά μας. Δεν μας αποκαλούν γυναίκες πια. Μας λένε "ανθρώπους που γεννούν" ή "που έχουν έμμηνο ρύση" ακόμα και "ανθρώπους με αιδοίο. Μην τους αφήσετε να σας σβήσουν. Κάθε άνθρωπος στη γη σας χρωστά».

beetee

Η δημοσίευσή της ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και η 76χρονη ηθοποιός δέχθηκε πολλά σχόλια από άτομα κυρίως της LGBTQ+ κοινότητας.

Οι συγκεκριμένοι χρήστες τόνισαν ότι η Μίντλερ δεν σκέφτηκε ότι το να συμπεριλάβει κάποιος τους τρανς στη συζήτηση για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών δεν βλάπτει με κανέναν τρόπο τις γυναίκες: «Είμαι πολύ απογοητευμένος ως τρανς και ως φαν της Μπέτι Μίντλερ. Μπέτι, το να συμπεριλάβει κανείς τους τρανς στη συζήτηση για την αναπαραγωγική υγεία δεν βλάπτει τις γυναίκες. Έχουμε τα ίδια όργανα και ακόμα μεγαλύτερη ευαισθησία από μια γυναίκα», έγραψε ένας χρήστης.

Ανάμεσα σε όσους σχολίασαν την ανάρτηση της Μίντλερ ήταν και η συγγραφέας Ροξάν Γκέι, η οποία απάντησε: «Κανείς δεν προσπαθεί να σβήσει τις γυναίκες με γλώσσα που συμπεριλαμβάνει ανθρώπους οι οποίοι χρειάζονται άμβλωση. Κανείς δεν σε αποκαλεί τίποτα άλλο από αυτό που προτιμάς. Θα έπρεπε να επιστρέψεις αυτή την ευγένεια». Κάποιος άλλος τόνισε: «Δεν είναι όλες οι γυναίκες “άνθρωποι που γεννούν” και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι που γεννούν γυναίκες. Είσαι στη λάθος μεριά της ιστορίας με αυτό που έγραψες».

Δείτε μερικά από τα σχόλια στην ηθοποιό

βετεε

βετε29383
Κλείσιμο

βετεε83737

bette22


bette122

βετ





Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Ισχυρές καταιγίδες με κεραυνούς στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα

Εύβοια: Ο «βιός και η πολιτεία» του ψαροντουφεκά που συνελήφθη στα Λιχαδονήσια

Μάγκυ Χαραλαμπίδου: Η throwback φωτογραφία με τον Alice Cooper
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης