Στιβ Τζομπς: Τιμήθηκε μετά θάνατον, με το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας από τον Τζο Μπάιντεν

Στιβ Τζομπς: Τιμήθηκε μετά θάνατον, με το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας από τον Τζο Μπάιντεν

«Το όραμα, η φαντασία και η δημιουργικότητά του οδήγησαν σε εφευρέσεις, που άλλαξαν και συνεχίζουν να αλλάζουν τον τρόπο, με τον οποίο επικοινωνεί ο κόσμος», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

steve-jobs-arthro
Ο Στιβ Τζομπς, συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Apple, τιμήθηκε μετά θάνατον με το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο αείμνηστος συνιδρυτής της Apple, ήταν μεταξύ των 17 ατόμων, που ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε, ως νικητές του Προεδρικού Μεταλλίου της Ελευθερίας.

«Το όραμα, η φαντασία και η δημιουργικότητά του οδήγησαν σε εφευρέσεις που άλλαξαν και συνεχίζουν να αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί ο κόσμος, καθώς και να μεταμορφώσουν τη βιομηχανία των υπολογιστών, της μουσικής, του κινηματογράφου και της ασύρματης επικοινωνίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας, πρόκειται να απονεμηθεί στις 7 Ιουλίου και θεωρείται η υψηλότερη τιμή για τον πολίτη της χώρας και ο Λευκός Οίκος δήλωσε, ότι οι παραλήπτες «Ενσαρκώνουν την ψυχή του έθνους», καθώς απονέμεται σε άτομα, που έχουν κάνει υποδειγματική συνεισφορά στην ευημερία, στην ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, στην παγκόσμια ειρήνη ή σε άλλες σημαντικές κοινωνικές, δημόσιες ή ιδιωτικές προσπάθειες.
jobs_125
Ο Στιβ Τζομπς γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 1955. Υπήρξε ένας οραματιστής στον χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς ήταν από τους πρώτους που «συνέλαβαν» την ιδέα του οικιακού προσωπικού κομπιούτερ. Ήταν εκείνος, που εμπνεύστηκε και δημιούργησε προϊόντα όπως το ipod, το iphone ή το ipad, προϊόντα που δεν είναι απλώς συσκευές, αλλά από πολλούς θεωρούνται κάτι σαν αντικείμενα τέχνης – εξού και το παρατσούκλι του Τζομπς που ήταν «καλλιτέχνης».

Κλείσιμο
Ο επιχειρηματίας διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο στο πάγκρεας τον Οκτώβριο του 2003. Για αρκετούς μήνες μετά την διάγνωσή του, αρνήθηκε τις συμβατικές θεραπείες των γιατρών και κατέφυγε σε εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας –κάτι που, όπως παραδέχονται πολλοί σήμερα, ήταν και μια από τις αιτίες, που τον οδήγησε τελικά στον θάνατο.
stevejob478

Τελικά, ο Τζομπς κατέφυγε στους γιατρούς και εγχειρίστηκε επιτυχημένα τον Ιούλιο του 2004, ωστόσο τον Ιανουάριο του 2006 ο καρκίνος επέστρεψε. Τον Ιανουάριο του 2009 ο Τζομπς ανακοίνωσε στο εσωτερικό της Apple, ότι θα χρειαστεί να λείψει για κάποιο διάστημα, καθώς τα προβλήματα υγείας του ήταν πιο περίπλοκα από ό,τι νόμιζε ο ίδιος. Πράγματι, τον Απρίλιο του ίδιου έτους έκανε μεταμόσχευση ήπατος.
Η επιτυχία της επέμβασης κράτησε μόλις δύο χρόνια καθώς στις 24 Αυγούστου του 2011, ήρθε η παραίτησή του από την κολοσσιαία εταιρεία, με την υγεία του να έχει παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση. Το άδοξο τέλος της ζωής του, ήρθε στις 5 Οκτωβρίου του 2011 και σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά σε αγροτική έκταση στη Φωκίδα - Σηκώθηκαν τέσσερα αεροσκάφη

Στα δικαστήρια με τον Κούγια και χαμογελαστός ο Θέμης Αδαμαντίδης

Κλείδωσαν τα παιδιά τους για 20 λεπτά στο αυτοκίνητο, στις Σέρρες, για να φάνε σουβλάκια - Τα έβγαλαν ημιλιπόθυμα λόγω ζέστης οι αστυνομικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης