Ντακότα Τζόνσον: Ο Χίτσκοκ είχε στείλει στην Μέλανι Γκρίφιθ κούκλα της γιαγιάς της… μέσα σε φέρετρο

Ντακότα Τζόνσον: Ο Χίτσκοκ είχε στείλει στην Μέλανι Γκρίφιθ κούκλα της γιαγιάς της… μέσα σε φέρετρο

Η Τίπι Χέντρεν η πρωταγωνίστρια του σκηνοθέτη στα «Πουλιά» δεν έκανε την καριέρα που της αναλογούσε γιατί δεν υπέκυψε τις σεξουαλικές ορέξεις του «τύραννου» Άλφρεντ Χίτσκοκ

dakota-johnson
Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Ντακότα Τζόνσον στο «Vanity Fair» όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που αφορούσε τον εμβληματικό σκηνοθέτη Άλφρεντ Χίτσκοκ και την πρωταγωνίστριά του στα «Πουλιά» - και γιαγιά της Τζόνσον - Τίπι Χέντρεν.

Η 32χρονη Τζόνσον είναι κόρη του Ντον Τζόνσον και της Μέλανι Γκρίφιθ, η οποία είναι και η ίδια κόρη της 92χρονης Χέρντεν.

Η Τζόνσον αποκάλυψε ότι ο αείμνηστος σκηνοθέτης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1980 σε ηλικία 80 ετών, ήταν ένας «τύραννος». Η πρωταγωνίστρια των «50 αποχρώσεων του γκρι», περίεγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ένα ενοχλητικό περιστατικό που αφορούσε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο που ο Χίτσκοκ έκανε στην πολύ μικρή Μέλανι, το οποίο ήταν, «ένα μικροσκοπικό αντίγραφο» της Χέρντεν μέσα σε «φέρετρο μινιατούρα».

«Είναι ανησυχητικό και σκοτεινό και πραγματικά πολύ λυπηρό ένα κοριτσάκι σε τόσο μικρή ηλικία. Πραγματικά τρομακτικό», δήλωσε η Ντακότα Τζόνσον για το απαίσιο δώρο που είχε στείλει ο σκηνοθέτης στη μητέρα της.



«Αυτό που συνέβη με τη γιαγιά μου ήταν φρικτό, επειδή ο Χίτσκοκ ήταν ένας τύραννος. Ήταν ταλαντούχος και παραγωγικός -και σημαντικός όσον αφορά την τέχνη- αλλά η εξουσία μπορεί να δηλητηριάσει τους ανθρώπους».

Η εμμονή του Χίτσκοκ με τη Χέντρεν είναι καλά τεκμηριωμένη, με τον σκηνοθέτη να την κάνει σταρ, δίνοντάς της ρόλους στις ταινίες «Πουλιά» και «Μάρνι».

Κλείσιμο
Ωστόσο, όταν εκείνη αρνήθηκε να υποκύψει στις σεξουαλικές του ορέξεις, την απείλησε να καταστρέψει την καριέρα της, είχε αποκαλύψει η Χέντρεν σε συνέντευξή της στο Variety το 2017.

The Birds (1963) [Trailer]


«Όταν μου είπε ότι θα με καταστρέψει, του είπα απλώς να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει. Βγήκα από την πόρτα και την χτύπησα τόσο δυνατά που κοίταξα πίσω για να δω αν ήταν ακόμα στους μεντεσέδες της», είχε πει η ηθοποιός.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Τζόνσον αναφέρθηκε στην ταινία του 2012 «The Girl», στην οποία πρωταγωνίστησε η Σιένα Μίλερ υποδυόμενη την Χέντρεν κατά την περίοδο που γύριζε την ταινία «Τα Πουλιά».

The Girl Official Trailer (2012) - Sienna Miller, Toby Jones


Οι σκηνές ήταν αρκετά δύσκολες για την οικογένεια της Τζόνσον να τις παρακολουθήσει, ενώ το HBO δεν τους είχε προειδοποιήσει σχετικά με το τι θα διαδραματιζόταν μπροστά στα μάτια τους.

«Καθίσαμε στο HBO, η οικογένειά μου και είδαμε μαζί την ταινία. Ήταν μία από εκείνες τις στιγμές όπου σκέφτεσαι, πώς δεν μας προειδοποίησαν. Ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο με κάποια στελέχη. Μήπως αυτό δικαιολογούσε μία μικρή συζήτηση από πριν», θυμήθηκε περιγράφοντας τα συναισθήματά της μετά την προβολή.

Birds


Παράλληλα, η Τζόνσον εξήγησε πως κατά τη διάρκεια της ταινίας, κοίταξε προς το μέρος της γιαγιάς της και είδε μία γυναίκα, στην οποία θύμισαν όλα εκείνα που είχε περάσει και ήταν σπαρακτικό. «Ήταν μια εκπληκτική ηθοποιός και εκείνος την εμπόδισε από το να κάνει καριέρα», είπε χαρακτηριστικά σχετικά με το πώς ο Χίτσκοκ είχε φερθεί στη γιαγιά της.

Η Τζόνσον είχε ξαναμιλήσει για τον Χίτσκοκ σε συνέντευξή της τον Νοέμβριο του 2021, όπου αποκάλυψε ότι η γιαγιά της εξακολουθούσε να υποστηρίζει την Τζόνσον να γίνει ηθοποιός, παρά τα όσα πέρασε.



«Ήταν πάντα πολύ ειλικρινής και σταθερή. Αυτό έκανε πάντα», είχε πει η Τζόνσον.

«Ο Χίτσκοκ κατέστρεψε την καριέρα της επειδή δεν ήθελε να κοιμηθεί μαζί του και την τρομοκρατούσε. Ποτέ δεν λογοδοτούσε», πρόσθεσε η Ντακότα.


Ειδήσεις σήμερα:

Ηλίας Νικολακόπουλος: Πάνδημη θλίψη για το δημοσκόπο της Μεταπολίτευσης

Απεργίες και κορωνοϊός προκαλούν... έμφραγμα στα αεροδρόμια: Σε απόγνωση χιλιάδες ταξιδιώτες - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Κορωνοϊός: Ποιοι και γιατί χρειάζονται τη δεύτερη αναμνηστική δόση - Το σκεπτικό της Επιτροπής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης