Κέβιν Σπέισι: Κατηγορείται για τέσσερις σεξουαλικές επιθέσεις

Κέβιν Σπέισι: Κατηγορείται για τέσσερις σεξουαλικές επιθέσεις

Τέσσερις καταγγελίες εναντίον του ηθοποιού για σεξουαλική επίθεση από τρεις άνδρες έγιναν δεκτές από το δικαστήριο 

kevin-spacey-5
Η Δικαιοσύνη ενέκρινε τέσσερις καταγγελίες εναντίον του Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική επίθεση σε άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η εισαγγελική υπηρεσία του Στέμματος της Βρετανίας ανακοίνωσε πως συνολικά, υπάρχουν τρεις άνδρες, οι οποίοι καταγγέλλουν τον διάσημο ηθοποιό.

Οι τρεις άνδρες τον κατηγορούν ότι τους επιτέθηκε, με σεξουαλικούς σκοπούς, ενώ ο ένας από αυτούς τον κατηγορεί ότι τον ανάγκασε να προχωρήσει στην σεξουαλική πράξη, χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Η επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκλημάτων του Στέμματος της Βρετανίας, Ροζμαρί Έινσλι δήλωσε σχετικά με την υπόθεση: «Ο Κέβιν Σπέισι έχει κατηγορηθεί πως ανάγκασε ένα άτομο να συμμετάσχει σε σεξουαλική δραστηριότητα, χωρίς τη συγκατάθεσή του. Τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκέντρωσε κατά την έρευνά της η Μητροπολιτική Αστυνομία εξετάστηκαν και συνολικά, υπάρχουν τέσσερις καταγγελίες που ευσταθούν».

«Η Εισαγγελία του Στέμματος υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι οι ποινικές διαδικασίες εναντίον του κ. Σπέισι είναι ενεργές και ότι έχει το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη»,
συμπληρώνει.

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο των δικαστικών αρχών, ο ηθοποιός είναι αντιμέτωπος με καταγγελίες για τέσσερα αδικήματα σεξουαλικής επίθεσης.

Κλείσιμο
Ο πρώτος καταγγέλων αναφέρει ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό δύο φορές τον Μάρτιο του 2005 στο Λονδίνο.

Ο δεύτερος άνδρας τον καταγγέλει κι εκείνος ότι είχε δύο δυσάρεστες συναντήσεις μαζί του. Την πρώτη φορά δέχτηκε σεξουαλική επίθεση στο Λονδίνο τον Αύγουστο του 2008 από τον ηθοποιό, ενώ τη δεύτερη τον ανάγκασε να
συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση.

Τέλος, ο τρίτος άνδρας τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση στο Γκλόστερσαιρ, τον Απρίλιο του 2013.  Τα ονόματα των ανδρών δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν και ο ηθοποιός Άντονι Ραπ είχε ισχυριστεί ότι ο Κέβιν Σπέισι τον ανάγκασε να συμμετάσχει σε σεξουαλικές δραστηριότητες, χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Πιο συγκεκριμένα, είχε υποστηρίξει πως όταν ήταν 14 ετών, βρέθηκε σε ένα πάρτι στην ιδιωτική κατοικία του τότε 26χρονου Σπέισι στο Μανχάταν και εκείνος, όντας μεθυσμένος, του επιτέθηκε σεξουαλικά.

Οι δικηγόροι του ηθοποιού αναγνωρίζουν ότι ο Ραπ ήταν στο σπίτι του Σπέισι την εν λόγω νύχτα και παραδέχονται ότι ο πελάτης τους είχε σωματική επαφή με τον ανήλικο, όμως ισχυρίζονται ότι το άγγιγμα δεν ήταν σεξουαλικό, διήρκεσε λιγότερο από ένα λεπτό και ότι ο Ραπ κατάφερε να απεμπλακεί από την επαφή με τον Σπέισι χωρίς καμία αντίσταση.

Σύμφωνα με τη νομική του ομάδα, ο Σπέισι «αρνείται κατηγορηματικά» ότι συνέβησαν έτσι τα πράγματα με τον Ραπ.

Εκτός από τον Ραπ, ο Αμερικάνος ηθοποιός κατηγορήθηκε από εννιά ακόμα άνδρες -ανάμεσά τους και έφηβοι- για σεξουαλική επίθεση, κακοποίηση και απόπειρα βιασμού.

Ωστόσο, μόνο οι τέσσερις καταγγελίες έγιναν δεκτές από τη Δικαιοσύνη, καθώς πολλές από αυτές έχουν παραγραφεί ή και αποσυρθεί, καθώς οι άνθρωποι που κατέθεσαν αρνήθηκαν να δημοσιοποιήσουν την ταυτότητά τους.




Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονίζει η φωτογραφία της τάξης που «γάζωσε» ο δράστης στο Τέξας - «Ώρα να πεθάνετε» είπε στους μαθητές

Ανήλικη στη Θεσσαλονίκη άρπαξε σάντουιτς από ψητοπωλείο και έφαγε ξύλο από τον ιδιοκτήτη

Βρέφος λίγων ημερών πνίγηκε με το γάλα του και πέθανε μέσα στο «Παίδων» - Μήνυση από τους γονείς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης