Μάθιου ΜακΚόναχι για το μακελειό στο Τέξας: «Η ένοπλη βία είναι μια επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε»

Μάθιου ΜακΚόναχι για το μακελειό στο Τέξας: «Η ένοπλη βία είναι μια επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε»

«Δεν μπορούμε να βρούμε δικαιολογίες και να δεχτούμε αυτές τις τραγικές πραγματικότητες ως status quo», έγραψε μεταξύ άλλων - 19 μαθητές και 2 δασκάλες ήταν τα θύματα του 18χρονου 

21916537
Ο Aμερικανός ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι (Matthew McConaughey) πήρε θέση για το νέο μακελειό με τους 21 νεκρούς μέσα στις αίθουσες σχολείου στην πολιτεία του Τέξας, χαρακτηρίζοντας την ένοπλη βία ως μια «επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε».

Τουλάχιστον 19 μαθητές και δύο δάσκαλοι σκοτώθηκαν από το μακελειό, προκαλώντας σοκ στην παγκόσμια κοινότητα και θρήνο στις οικογένειές τους. Όσοι βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας τη στιγμή της επίθεσης και γλίτωσαν, ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί.

«Όπως όλοι γνωρίζετε, σημειώθηκε ένας ακόμη πυροβολισμός αυτή τη φορά στη γενέτειρά μου, στο Ουβάλντε του Τέξας», έγραψε ο Μάθιου ΜακΚόναχι σε μήνυμα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


«Για άλλη μια φορά, αποδείξαμε με τραγικό τρόπο ότι αποτύχαμε να είμαστε υπεύθυνοι για τα δικαιώματα που μας παρέχουν οι ελευθερίες μας.

Κάθε Αμερικανός πρέπει κοιτάξει τον καθρέφτη και να αναρωτηθεί, τι είναι αυτό που πραγματικά εκτιμούμε; Πώς επιδιορθώνουμε το πρόβλημα;

Ποιες μικρές θυσίες μπορεί να κάνει ο καθένας σήμερα, για να διατηρήσουμε ένα υγιέστερο και ασφαλέστερο έθνος, κράτος και γειτονιά αύριο;

Δεν μπορούμε να βρούμε δικαιολογίες και να δεχτούμε αυτές τις τραγικές πραγματικότητες ως status quo», ανέφερε στο μήνυμα του.


Κλείσιμο
Σημειωτέον ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός πέρασε τα πρώτα 12 χρόνια της ζωής του στο Ουβάλντε, το οποίο βρίσκεται περίπου 80 μίλια δυτικά του Σαν Αντόνιο όπου σημειώθηκε η επίθεση από τον 18χρονο Σαλβαδόρ Ράμος, μαθητή λυκείου.

Στην συνέχεια κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να «επαναδιαπραγματευτούν τα θέλω από τις ανάγκες», προσθέτοντας ότι «πρέπει να αναδιατάξουμε τις αξίες μας και να βρούμε ένα κοινό έδαφος πάνω από αυτήν την καταστροφική αμερικανική πραγματικότητα».

«Πρόκειται για μια επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε, και σε όποια πλευρά και αν σταθούμε, όλοι ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Πρέπει να τα πάμε καλύτερα. Πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε κανένας γονέας να μην ζήσει όσα βιώνουν οι γονείς στο Ουβάλντε αλλά και οι άλλοι γονείς (των άλλων επιθέσεων). Εκείνους που άφησαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο σχολείο χωρίς να γνωρίζουν ότι σήμερα ήταν το τελευταίο αντίο» σημείωσε ο ηθοποιός. «Καμία λέξη δεν μπορεί να γιατρέψει την απώλεια σας, αλλά αν οι προσευχές μπορούν να σας δίνουν παρηγοριά, θα τις συνεχίσουμε».

mathew


Ειδήσεις σήμερα

Άγιον Όρος: Επίσκεψη Οικ. Πατριάρχη Βαρθολομαίου με βαρύνουσα σημασία


Αυτός είναι ο 18χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε 19 μαθητές και δύο δασκάλους σε δημοτικό σχολείο του Τέξας


Survivor: Χαμός στην «τυφλόμυγα» με Κωνσταντίνο Εμμανουήλ να… αλλάζει ομάδα – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης