Μπράντλεϊ Κούπερ: Γιατί δεν θέλει να κερδίσει Όσκαρ

Μπράντλεϊ Κούπερ: Γιατί δεν θέλει να κερδίσει Όσκαρ

Ο ηθοποιός δεν δείχνει να ενδιαφέρεται και τόσο για το χρυσό αγαλματίδιο - Ωστόσο, όταν δεν βραβεύτηκε για την σκηνοθεσία στο «A Star is Born», δηλώνει ότι ντράπηκε...

bradley-cooper3
Το Όσκαρ είναι μια από τις υψηλότερες τιμές που θα μπορούσε να λάβει ένας ηθοποιός, παραγωγός ή σκηνοθέτης. Πολλοί άνθρωποι του κινηματογραφικού χώρου, θεωρούν το συγκεκριμένο βραβείο, ως το μεγαλύτερο επίτευγμα στη βιομηχανία του θεάματος και δεν είναι πολλοί οι ηθοποιοί που έχουν το προνόμιο να κερδίσουν το χρυσό αγαλματίδιο στη ζωή τους.

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ είναι ιδιαίτερα γνωστός για τους ρόλους του σε ταινίες όπως οι «The Hangover», «A Star is Born», «Silver Linings Playbook» και πολλές άλλες. 

Ο ηθοποιός προτάθηκε για Όσκαρ για τον ρόλο του στο «Silver Linings Playbook» το 2012, ενώ συνολικά έχει συγκεντρώσει 8 υποψηφιότητες από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου. Αν και η ερμηνεία του έλαβε θετικές κριτικές, ο ηθοποιός έχασε το βραβείο από τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις για την ταινία «Λίνκολν». Ο σταρ του «American Sniper» αποκάλυψε πρόσφατα ότι ήταν χαρούμενος που δεν κέρδισε, παρόλο που εκτιμούσε την υποψηφιότητα.



Σε συνέντευξή του στο GQ, εξήγησε τον λόγο: «Δεν θέλω να κερδίσω Όσκαρ. Δεν θα άλλαζε τίποτα. Τίποτα. Τα πράγματα στη ζωή μου που δεν εκπληρώνονται, δεν θα εκπληρωθούν. Όσον αφορά την καριέρα, αυτή τη στιγμή, είναι καλύτερα να μην κερδίσω ένα. Δεν θέλω να κερδίσω».

Σε μια ξεχωριστή συνέντευξη στο περιοδικό Interview, ο Κούπερ το ανέλυσε περισσότερο: «Αυτό το θέμα της σεζόν των βραβείων είναι μια πραγματική δοκιμασία. Έχει δημιουργηθεί για να καλλιεργήσει αυτή τη νοοτροπία. Είναι κάτι που πρέπει να το δουλέψεις και στερείται εντελώς καλλιτεχνικής δημιουργίας».



Το 2018 κυκλοφόρησε το «A Star is Born» με σκηνοθέτη τον ίδιο και η ταινία εισέπραξε εξαιρετικά σχόλια. O Κούπερ εκείνη τη χρονιά είχε προταθεί και για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, για το συγκεκριμένο φιλμ.

Ωστόσο, όταν ο ηθοποιός δεν προτάθηκε για το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας, παραδέχτηκε σε
 μια συνέντευξη στο CBS News, ότι δεν ήταν έκπληκτος για το αποτέλεσμα, αλλά ντροπιάστηκε. «Δεν εξεπλάγην. Ποτέ δεν εκπλήσσομαι που δεν έχω πάρει τίποτα. Ήμουν με έναν φίλο μου σε ένα καφέ στη Νέα Υόρκη και κοίταξα το τηλέφωνό μου και μου είχαν στείλει συγχαρητήρια, αλλά δεν μου είπαν τα άσχημα νέα. Και είπα, «Ω, ουάου», και το πρώτο πράγμα που ένιωσα ήταν ντροπή, στην πραγματικότητα».

Σε κάθε περίπτωση, ο Μπράντλεϊ Κούπερ έχει ακόμα να διανύσει μια μεγάλη πορεία τόσο ως ηθοποιός, όσο κι ως σκηνοθέτης. Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν δε, πως ο ρόλος του Stanton Carlisle στο «Nightmare Valley», θα του εξασφαλίσει μια ακόμη υποψηφιότητα στα περιβόητα βραβεία.

Ειδήσεις σήμερα:

Προσπάθεια δημοσκοπικής ανάτασης του ΣΥΡΙΖΑ, λέει η κυβέρνηση για την πρόταση μομφής

Πώς δίνονται ειδικές άδειες σε εργαζομένους όταν νοσούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους, oι νέες υπουργικές αποφάσεις

Αυτός είναι ο νέος Αρχηγός της Πυροσβεστικής, Αλέξης Ράπανος



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης