Κορωνοϊός - Βίκυ Χατζηβασίλείου: Προειδοποιεί τους ηγέτες των κρατών που δεν έχουν πάρει σοβαρά την κατάσταση

Κορωνοϊός - Βίκυ Χατζηβασίλείου: Προειδοποιεί τους ηγέτες των κρατών που δεν έχουν πάρει σοβαρά την κατάσταση

Η μάχη με το αναπόφευκτο απαιτεί σύνεση, και κανείς δεν δικαιούται να βλέπει την κατάσταση με το κάτοπτρο της υπεροψίας του

xatzivasileiou
Για άλλη μια φορά η Βίκυ Χατζηβασιλείου τοποθετήθηκε μέσα από τα social media για την δεινή κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο τον πλανήτη με τον κορωνοϊό. Η παρουσιάστρια κάνει αναφορά στον Ιούλιο Καίσαρα και προειδοποιεί τους ηγέτες εκείνους που δεν έχουν πάρει σοβαρά την κατάσταση που επικρατεί.

Διαβάστε το μακροσκελές κείμενο της Βίκυς Χατζηβασιλείου:

“ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΑΣ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΊΟΥ….
Κι έτσι γι ακόμη μια φορά στην παγκόσμια ιστορία, αι ειδοί του Μαρτίου (τα μέσα αυτού του μήνα δηλ) επιβεβαιώνουν τη σύνδεσή τους με το αρνητικό, το δυσοίωνο, το μοιραίο.
Για την ιστορία να θυμίσω ότι η φράση αποδίδεται για πρώτη φορά στον μάντη που προειδοποίησε τον Ιούλιο Καίσαρα, προβλέποντας τη δολοφονία του από τους Συγκλητικούς, στα μέσα Μαρτίου του 44πΧ. (Ειδοί από το λατινικό idus= τα μισά). Εκείνος βέβαια τον αγνόησε και προχώρησε αλαζονικά κι αγέρωχα προς τη Σύγκλητο, καγχάζοντας ειρωνικά στο μάντη: έφτασαν αι ειδοί του Μαρτίου!.. “Εφτασαν αλλά δεν πέρασαν…”, του απάντησε προφητικά εκείνος. Με τη γνωστή κατάληξη…
Καλά θα κάνουν οι ηγέτες κάποιων χωρών, που μέχρι πρότινος περί άλλων ετύρβαζαν, να θυμηθούν… τας ειδούς του Μαρτίου και να συμμαζέψουν την αλαζονεία τους, να προτάξουν ως πρώτιστο αγαθό την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών τους και να αφήσουν την ψηφοθηρική πολιτική κατά μέρος!
Διότι η μάχη με το αναπόφευκτο απαιτεί ΣΥΝΕΣΗ, και κανείς δεν δικαιούται ΝΑ ΒΛΈΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΆΤΟΠΤΡΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΟΨΙΑΣ ΤΟΥ.

Κλείσιμο
Κι αν δεν βρίσκουν καμία…αναγωγή στην προφητεία του Ρωμαίου μάντη, ας αναζητήσουν τους συμβολισμούς στους στίχους του Καβάφη, που στο ομότιτλο (!!) ποίημά του “Μάρτιαι Ειδοί” , έγραφε το 1911 :
“Τα μεγαλεία να φοβάσαι, ω ψυχή.
Και τες φιλοδοξίες σου να υπερνικήσεις
αν δεν μπορείς, με δισταγμό και προφυλάξεις
να τες ακολουθείς. Κι όσο εμπροστά προβαίνεις,
τόσο εξεταστική, προσεκτική να είσαι….”
Καλημέρα σας”!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΑΣ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΊΟΥ.... Κι έτσι γι ακόμη μια φορά στην παγκόσμια ιστορία, αι ειδοί του Μαρτίου (τα μέσα αυτού του μήνα δηλ) επιβεβαιώνουν τη σύνδεσή τους με το αρνητικό, το δυσοίωνο, το μοιραίο. Για την ιστορία να θυμίσω ότι η φράση αποδίδεται για πρώτη φορά στον μάντη που προειδοποίησε τον Ιούλιο Καίσαρα, προβλέποντας τη δολοφονία του από τους Συγκλητικούς, στα μέσα Μαρτίου του 44πΧ. (Ειδοί από το λατινικό idus= τα μισά). Εκείνος βέβαια τον αγνόησε και προχώρησε αλαζονικά κι αγέρωχα προς τη Σύγκλητο, καγχάζοντας ειρωνικά στο μάντη : έφτασαν αι ειδοί του Μαρτίου!.. "Εφτασαν αλλά δεν πέρασαν...", του απάντησε προφητικά εκείνος. Με τη γνωστή κατάληξη... Καλά θα κάνουν οι ηγέτες κάποιων χωρών, που μέχρι πρότινος περί άλλων ετύρβαζαν, να θυμηθούν..τας ειδούς του Μαρτίου και να συμμαζέψουν την αλαζονεία τους, να προτάξουν ως πρώτιστο αγαθό την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών τους και να αφήσουν την ψηφοθηρική πολιτική κατά μέρος! Διότι η μάχη με το αναπόφευκτο απαιτεί ΣΥΝΕΣΗ, και κανείς δεν δικαιούται ΝΑ ΒΛΈΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΆΤΟΠΤΡΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΟΨΙΑΣ ΤΟΥ. Κι αν δεν βρίσκουν καμία...αναγωγή στην προφητεία του Ρωμαίου μάντη, ας αναζητήσουν τους συμβολισμούς στους στίχους του Καβάφη, που στο ομότιτλο (!!) ποίημά του "Μάρτιαι Ειδοί" , έγραφε το 1911 : "Τα μεγαλεία να φοβάσαι, ω ψυχή. Και τες φιλοδοξίες σου να υπερνικήσεις αν δεν μπορείς, με δισταγμό και προφυλάξεις να τες ακολουθείς. Κι όσο εμπροστά προβαίνεις, τόσο εξεταστική, προσεκτική να είσαι...." Καλημέρα σας!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vicky Chatzivasileiou🧿 (@vikyhatzivasiliou) στις


Διαβάστε επίσης:

Ο Μέσι κάνει αδιανόητα κόλπα με χαρτιά τουαλέτας - Δείτε βίντεο

Κορωνοϊός-Σκιάθος: Ιταλοί συνεχίζουν τις βόλτες ανενόχλητοι καταγγέλλει ο δήμαρχος του νησιού

Κικίλιας για κορωνοϊό: Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας, τώρα πρέπει να δείξουμε φιλότιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης