Θεοφανία Παπαθωμά για την χορτοφαγία: Δεν έχουμε δικαίωμα να αφαιρούμε ζωές

Θεοφανία Παπαθωμά για την χορτοφαγία: Δεν έχουμε δικαίωμα να αφαιρούμε ζωές

«Όποιος θέλει να εκλεπτύνει την ύπαρξη του και να σταματήσει να δονείται σε χαμηλές συχνότητες δεν τρώει πτώματα», είπε η ηθοποιός

Theofania_Papathoma
Η Θεοφανία Παπαθωμά μετά από χρόνια επέστρεψε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες μέσα από την πετυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες». Η ταλαντούχα ηθοποιός σε συνέντευξή της στο BHMAgazino μίλησε μεταξύ άλλων γιατί επέλεξε να ακολουθεί χορτοφαγική διατροφή, για τον ρόλο που παίζει ο έρωτας στη ζωή της ενώ αποκάλυψε πώς έχει γράψει το σενάριο για μια κωμωδία.

Γιατί αποφασίσατε να ακολουθείτε τα τελευταία χρόνια χορτοφαγική διατροφή;
«Η απόφαση ήρθε μόνη της, μετά την ενασχόληση μου με τη φιλοσοφία. Είδα και εγώ το φως το αληθινό, ένα μικρό μέρος του. Όποιος θέλει να εκλεπτύνει την ύπαρξη του και να σταματήσει να δονείται σε χαμηλές συχνότητες δεν τρώει πτώματα. Ο Χριστός κήρυξε την αβλάβεια. Δεν έχουμε δικαίωμα να αφαιρούμε ζωές».

Ασχολείστε ιδιαίτερα με τις εναλλακτικές θεραπείες. Ποια ανάγκη σας οδήγησε εκεί;
«Η ανάγκη της αυτογνωσίας με οδήγησε και πραγματικά έχω βοηθηθεί πολύ. Παρακολουθώ χρόνια τώρα μαθήματα πρακτικής φιλοσοφίας. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που βρίσκομαι στο μονοπάτι αυτό και δεν αισθάνομαι χαμένη. Σημαντικές διδαχές της σχολής είναι το “αγαπάτε αλλήλους” και το “πάντα πρώτα οι άλλοι”. Φαντάζεστε να μπορούσαν να κάνουν αυτά τα δίδαγμα πράξη όλοι οι άνθρωποι; Θα άλλαζε όλος ο κόσμος».

Το σινεμά σας λείπει;
«Έχω γράψει το σενάριο μιας μεγάλου μήκους ταινίας, την οποία θα ήθελα να σκηνοθετήσω. Πρόκειται για κωμωδία. Νομίζω ότι κάποια στιγμή αν αυτός είναι ο δρόμος μου θα έρθει η ώρα και θα το κάνω».

Η συγγραφή αποτελεί καταφύγιο για εσάς;
«Η συγγραφή είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ και πραγματικά. Εκτός από τα παραμύθια και τα σενάρια, έχω ξεκινήσει να γράφω ένα βιβλίο που έχει να κάνει με τα παιδιά. Ελπίζω το 2020 να μπορέσω να το εκδώσω γιατί το έχω κατά νου πολύ καιρό».

Ασχολείστε με τις πολιτικές εξελίξεις;
«Ασχολούμαι, αλλά αποφεύγω τα πράγματα που με στενοχωρούν και με αποπροσανατολίζουν. Πιστεύω σε έναν κόσμο καλύτερο. Σε πολιτικούς που θα έχουν όραμα και θα είναι άνθρωποι της νέας εποχής: ηθικοί και δίκαιοι, που θα εργάζονται για το καλό όλων. Ακόμη κι αν αυτό ακούγεται ουτοπικό, πιστεύω ότι είναι η εποχή που σε λίγο αυτό θα γίνε πραγματικότητα. Και μακάρι να είμαι και εγώ ένας από αυτούς τους ανθρώπους που θα εργάζομαι με δικαιοσύνη, πίστη και αλήθεια για τα κοινά».

Στον κεραυνοβόλο έρωτα πιστεύετε;
«Ναι, γιατί τον έζησα πρόσφατα. Το θέμα με τον έρωτα είναι ότι επειδή δεν διαρκεί για πάντα θα πρέπει να μετουσιώνεται σε αγάπη, ώστε να είναι οι άνθρωποι ευτυχισμένοι. Αλλιώς περνάει και χάνεται. Και αφήνει μία πικρή γεύση. Η αγάπη φέρνει την ευτυχία. Η αγάπη θεραπεύει τα πάντα».

«Αλλάζω κάθε μήνα» έχετε δηλώσει. Αν γυρνούσατε πίσω τον χρόνο τι θα λέγατε στον 20χρονο εαυτό σας;
«Θα του έλεγα “προχώρα μπροστά”. “Μη φοβάσαι τίποτα, είσαι η πρώτη και καλύτερη” “είσαι μοναδική!”. Αυτό που λέω και στον γιο μου. Να έχει ως μότο το ζωής το λατινικό “Fatus olus”‘»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης