H Ξανθή του GNTM ξεσπά: Η χοντρή που θίγει την αισθητική σου μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα

Xanthi_Tzerefou

Το plus size μοντέλο γράφει για τον ρατσισμό των κιλών  

Η Ξανθή Τζερεφού, που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο GNTM, είναι ιδιαίτερα δραστήρια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Μέσω της τελευταίας δημοσίευσης που έκανε, ξέσπασε κατά του ρατσισμού για τα κιλά και των ανθρώπων που σχολιάζουν αρνητικά άλλα άτομα.


Διαβάστε το μακροσκελές κείμενο της πρώην παίκτριας του GNTM:


«Σήμερα θα μιλήσω για όλες εμάς που σηκώνουμε στις πλάτες μας τον ρατσισμό και τα κόμπλεξ όλων όσων νομίζουν ότι με την «άποψη» τους μπορούν να μας διαλύσουν ψυχολογικά και να μας την επιβάλλουν. Για εσένα που είσαι μάνα, γιαγιά, έφηβη, αδελφή, λεχώνα, σύζυγος, σύντροφος. Για εσένα που δεν σε έχω γνωρίσει αλλά εύχομαι να διαβάσεις αυτό.

Εσύ που πιστεύεις ότι επειδή έχω παραπάνω κιλά δεν έχω το δικαίωμα να θίγω την «αισθητική» σου όταν είσαι στην παραλία. Εσύ που θεωρείς ξεφτίλα τα να δείχνω το σώμα μου δημόσια. Εσύ που θεωρείς «κουκλάρες» μόνο τις αδύνατες γυναίκες. Εσύ που πιστεύεις Ότι τα plus size μοντέλα δεν θα γίνουν ποτέ πρώτης κατηγορίας. Εσύ που πιστεύεις ότι οι «χοντροί και οι κουτσοί» δεν έχουν μια θέση στην μόδα. Διάβασε και σκέψου αυτά…


Η χοντρή που θίγει την «αισθητική» σου μπορεί να αντιμετωπίζει ορμονικά προβλήματα, να πάχυνε επειδή δεν ήταν ψυχολογικά καλά ή επειδή έτσι ήθελε. Επίσης είναι αυτή που πριν λίγο καιρό γέννησε αλλά λαχταρούσε η ψυχούλα της ένα μπάνιο στην θάλασσα και αγνόησε σχόλια σαν τα δικά σου. Οι κουτσοί που λες δεν θέλω καν να σκάφτομαι πως έχασαν κάποιο μέλος τους και δεν διανοούμαι τον πόνο τους και το ζόρι για να ενταχθούν πάλι σε μια κανονική ζωή.


Η παγκόσμια μόδα έχει προχωρήσει. Ο κόσμος θέλει να ταυτίζεται με τα μοντέλα και να μην τα βλέπει σαν κάτι άπιαστο. Η εποχή του 90-60-90 έχει γίνει παρελθόν. Το ταλέντο δεν καθορίζεται από το νούμερο των ρούχων. Δεν είναι κάτι που πιστεύω εγώ αλλά top models που είναι στην κατηγορία plus size ( Ashley Graham, Tara Lynn, Alessandra Garcia Lorido).
Να προσθέσω ότι στους πίνακες της αναγέννησης ποτέ η γυναικεία ύπαρξη δεν ήταν αδύνατη. Δεν νομίζω να ήταν τυχαίο.


Υπάρχουμε και κυκλοφορούμε γεμάτες αυτοπεποίθηση για να σου θυμίζουμε τις δικές σου ανασφάλειες… Με εκτίμηση μια 21 χρονη light plus size των αναλογιών 95-80-105 #bodypostive #plussizemodel #mybodymyrules #doitliketzeri».


Δείτε τη δημοσίευσή της:


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Σήμερα θα μιλήσω για όλες εμάς που σηκώνουμε στις πλάτες μας τον ρατσισμό και τα κόμπλεξ όλων όσων νομίζουν ότι με την «άποψη» τους μπορούν να μας διαλύσουν ψυχολογικά και να μας την επιβάλλουν. Για εσένα που είσαι μάνα, γιαγιά,έφηβη ,αδελφή,λεχώνα ,σύζυγος , σύντροφος. Για εσένα που δεν σε έχω γνωρίσει αλλά ευχομαι να διαβάσεις αυτό. Εσυ που πιστεύεις ότι επειδή έχω παραπάνω κιλά δεν έχω το δικαίωμα να θίγω την «αισθητική»σου όταν είσαι στην παραλία. Εσυ που θεωρείς ξεφτίλα τα να δείχνω το σώμα μου δημόσια. Εσυ που θεωρείς « κουκλάρες» μόνο τις αδύνατες γυναίκες. Εσυ που πιστεύεις Ότι τα plus size μοντέλα δεν θα γίνουν ποτε πρώτης κατηγορίας. Εσυ που πιστεύεις ότι οι «χοντροί και οι κουτσοί» δεν έχουν μια θέση στην μόδα. Διάβασε και σκέψου αυτά... Η χοντρή που θίγει την «αισθητική» σου μπορεί να αντιμετωπίζει ορμονικά προβλήματα, να πάχυνε επειδή δεν ήταν ψυχολογικά καλά ή επειδή έτσι ήθελε. Επισης είναι αυτή που πριν λίγο καιρό γέννησε αλλά λαχταρούσε η ψυχούλα της ένα μπανιο στην θάλασσα και αγνόησε σχόλια σαν τα δικά σου. Οι κουτσοί που λες δεν θελω καν να σκεφτομαι πως έχασαν κάποιο μέλος τους και δεν διανοούμαι τον πόνο τους και το ζόρι για να ενταχθούν πάλι σε μια κανονική ζωή. Η παγκόσμια μόδα έχει προχωρήσει. Ο κόσμος θέλει να ταυτίζεται με τα μοντέλα και να μην τα βλέπει σαν κάτι άπιαστο. Η εποχή του 90-60-90 έχει γίνει παρελθόν. Το ταλέντο δεν καθορίζεται από το νούμερο των ρούχων. Δεν είναι κάτι που πιστευω εγω αλλά top models που είναι στην κατηγορία plus size ( Ashley Graham, Tara Lynn, Alessandra Garcia Lorido). Να προσθέσω ότι στους πίνακες της αναγέννησης ποτε η γυναικεία ύπαρξη δεν ήταν αδύνατη.Δεν νομίζω να ήταν τυχαίο. Υπάρχουμε και κυκλοφορούμε γεμάτες αυτοπεποίθηση για να σου θυμίζουμε τις δικές σου ανασφάλειες... Με εκτίμηση μια 21 χρονη light plus size των αναλογιών 95-80-105 #bodypostive #plussizemodel #mybodymyrules #doitliketzeri

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ξανθή Τζέρη🍒 (@xanthitzeri12) στις


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (42)

Σόρυ που σου χαλάω το κύρος τού επιχειρήματος περί αναγεννήσεως

αλλά τα χοντρά σώματα στην Δύση ποτέ δεν ήταν πρότυπο!επί εκατοταεντίες οι γυναίκες λιποθυμούσαν και μετατόπιζαν τα όργανα τους για να αποκτήσουν την περιπόθητη λεπτή μέση δαχτυλίδι και το τορνευτό στητό στήθος!,απο αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε οτι οι πατσάδες στην κοιλιά και τα κρεμασμένα κρέατα δεν έχαιραν προτιμήσεως,(κσι δεν το λέω για να θίξω).Όσον αφορά τους πίνακες ήταν καλλιτεχνική αδεία-και στα αγγεία της αρχαϊκής περιόδου είχαμε ερυθρόμορφες και μελανόμορφες μορφές αυτό δεν σημαίνει το πρότυπο ομορφιάς ηταν το πασάλιμα με μπογιά για να δείχνουν μαύροι και κόκκινοι....

Σόρυ που σου χαλάω το κύρος τού επιχειρήματος περί αναγεννήσεως

αλλά τα χοντρά σώματα στην Δύση ποτέ δεν ήταν πρότυπο!επί εκατοταεντίες οι γυναίκες λιποθυμούσαν και μετατόπιζαν τα όργανα τους για να αποκτήσουν την περιπόθητη λεπτή μέση δαχτυλίδι και το τορνευτό στητό στήθος!,απο αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε οτι οι πατσάδες στην κοιλιά και τα κρεμασμένα κρέατα δεν έχαιραν προτιμήσεως,(κσι δεν το λέω για να θίξω).Όσον αφορά τους πίνακες ήταν καλλιτεχνική αδεία-και στα αγγεία της αρχαϊκής περιόδου είχαμε ερυθρόμορφες και μελανόμορφες μορφές αυτό δεν σημαίνει το πρότυπο ομορφιάς ηταν το πασάλιμα με μπογιά για να δείχνουν μαύροι και κόκκινοι....

Ανοιχτόμυαλος Αριστερός με μεγάλη κοιλιά

Είναι δικαίωμα του καθενός να ορίζει το σώμα του όπως αυτός θέλει. Ευτυχώς που πολλοί Αριστεροί είμαστε ανοιχτόμυαλοι και δεν ταυτιζόμαστε με τα πρότυπα της καπιταλιστικής κοινωνίας. Εγώ, αν και έχω μεγάλη κοιλιά, αρέσω τρελλά στον μπρατσαρά ταξικό μου σύντροφο... Αρέσω επίσης και στους νταγλαράδες φίλους του...

Sasouolos

Πρώτον, είναι εντελώς απαράδεκτο να υποστηρίζεις ότι έχεις ορμονικό πρόβλημα απλά για να δικαιολογήσεις την αδυναμία του χαρακτήρα σου. Οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν αυτό το πρόβλημα έχουν κάποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τα οποία για όσους ξέρουν είναι εμφανή. Δεύτερον, στους πίνακες που αναφέρεσαι απεικονίζονται τα πρότυπα της εποχής. Αν είχες να φας σήμαινε ότι θα ζούσες τότε, κάτι που σε έκανε περιζήτητο/η για ευνόητους λόγους. Τρίτον, είσαι υπέρβαρη. Αυτό δεν το λέει κάποιος καλοπροαίρετος άνθρωπος, αλλά ο δείκτης μάζας σώματός σου ο οποίος έχει καθοριστεί από ειδικούς γιατρούς. Αν θες να συνεχίσεις έτσι μειώνοντας το προσδόκιμο ζωής σου, δικαίωμα σου. Αλλά δεν θα αλλάξουν οι κανόνες απλά επειδή δεν θες να τρως σωστά. Αυτά.

ΒΑΓ

Επομενο βημα δικαιωματων : Ο κόσμος θέλει να ταυτίζεται με τους αθλητες ταχυτητας και να μην τους βλέπει σαν κάτι άπιαστο. Η εποχή του 9,58sec για τα 100 μετρα στιβου του Μπολτ έχει γίνει παρελθόν. Το ταλέντο δεν καθορίζεται από το νούμερο! Περιμενω τα ιδια δικαιωματα για τους ερασιτεχνες ποδοσφαιριστες να διεκδικουν να παιζουν στην Μπαρτσελονα, τους 1,70 υψους να θελουν να παιζουν μπασκετ στους Σελτικς , σε οποιους ειναι 140 κιλα να θελουν να γινουν μαραθωνοδρομοι κτλ κτλ

XXX

Κατάντια τα σχόλια, το χαμηλό σας επίπεδο έχει πιάσει πάτο πλέον. Είμαι σίγουρος ότι οι μισοί και πλέον είναι κάτι μεσήλικες τύπου Λιάγκα.

ΝΟΤ

Οι χοντροί είναι αναξιοπρεπεις. Να κρύβονται καλύτερα.

Εχουμαι μπερδέψει τα μπούτια μας.

Μετά απο 4,5 χρονια συνεχους Συριζοπροπαγάνδας και πλήρους αποβλάκωσης έχουμε χάσει κάθε μέτρο ακομη και στοιχειώδεις κανόνες λογικής. Η χοντρή που δεν είναι αισθητικά καλαίσθητη ώστε να δειχνει το σώμα της γυμνή σε δημοσια θέα στη TV μπορεί να έχει προβλήματα , Ok'. Τι σχέση έχει ότι δεν ειναι αισθητικά ελκυστική και δεν αρέσει στο κοσμο που τη βλέπει δίχως να το επιδειώκει με το γεγονός ότι έχει προβλήματα . ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ το ένα μέ το άλλο ?

X

Το σχόλιο της θα ίσχυε και για τις ανορεξικες; Δηλαδή αν ήταν ένα κορίτσι 30-40 κιλά θα λέγαμε ότι είναι επιλογή της και οτι είναι και αυτές όμορφες και σε θέση να γίνουν μοντέλα; Γιατί και οι δύο καταστάσεις είναι επιζήμιες για την υγεία και έξω από τα πρότυπα ομορφιάς καί με προβλήματα ψυχολογίας που τις αναγκάζουν να τρώνε η όχι. Αν κοιτάξει κανείς γύρω του 3 στα 4 νέα κορίτσια της ηλικίας 17-20 είναι τουλάχιστον 20, 30 και 40 κιλά πάνω από το βάρος τους. Αλλά μην τυχόν τις πούμε χοντρές είναι ρατσιστικό και κακό. Κακώς γίνονται μοντέλα, και φυσικά για το μόντελινγκ μιλάω και όχι για την παραλία, και οι χοντρές και οι πολύ αδύνατες γιατί είναι άσχημα πρότυπα για τα ακόμη πιο νέα κορίτσια που τις βλέπουν. Στην παραλία όλοι κάνουν μπάνιο. Βέβαια όταν εκτίθενται στο κόσμο και με 30 κιλά πάνω φοράνε μαγιό στρινγκ θα έχουν και τα ανάλογα σχόλια.

Πάρης

Μόλις χώρισα μια χοντρή που μου έλεγε ότι με αγαπάει γιατί διαπίστωσα ότι οι χοντρες είναι χοντρες στον εγκέφαλο και ότι η λαιμαργία δεν είναι ατύχημα αλλά στάση ζωής. Επίσης τα ίδια μου έλεγε και αυτή ότι δεν μπορεί να χάσει κιλά επειδή έχει πρόβλημα και επέλεγε καθημερινά να μην περπατάει πουθενά. Ούτε στο περίπτερο δεν ήθελε να πάει με τα πόδια και για περπάτημα-βόλτα ούτε καν λόγος. Συνάδελφοι σας το λέω να το ξέρετε, μη σας ξεγελάει η μαγειρική, το στοματικό και άλλα: οι χοντρές είναι άρρωστες στο μυαλό και είναι το τελευταίο άτομο πουωθα θέλατε κοντά σας. Μακριά από τις χοντρές. Μόνο αν μείνουν εντελώς μόνες θα αποφασίσουν να ξεκολλήσουν από τον καναπέ. Και ούτε..

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Γειά σου ρε Πάρη, με το μικρό πα....... Να 'σαι καλά που το κατάλαβες επιτέλους με τις χοντρές!!!

Δεν ξέρω τι εγκέφαλο είχε η χοντρή

Αλλά το ότι οι γυναίκες πρέπει να μείνουν μακρυά σου ειναι το μόνο σίγουρο. Επίσης στάνταρ μόνο μια χοντρή θα μπορούσε να νομίζει πως σε γουστάρει γιατί λόγω ανασφάλειας και χαμηλής αυτοεκτίμησης, φαντάσου πόσο είχε χαμηλώσει τα στάνταρ της, οπότε...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης