O Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει στην τηλεόραση με το «Κόκκινο Ποτάμι»

O Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει στην τηλεόραση με το «Κόκκινο Ποτάμι»

Στο Κόκκινο Ποτάμι συμμετέχουν 171 ηθοποιοί, 1140 κομπάρσοι, ενώ για τις ανάγκες των γυρισμάτων έχουν χρησιμοποιηθεί 629 κοστούμια εποχής

man-0
Από τoν περασμένο Φεβρουάριο ξεκίνησαν τα γυρίσματα για τη νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη που θα προβληθεί μέσα από τη συχνότητα του OPEN. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει γυρίσματα σε μια σειρά από εμβληματικά κτίρια της Αθήνας τα οποία χάρη στους σκηνογράφους γυρίζουν πίσω στο χρόνο και μας μεταφέρουν στις δεκαετίες του 1910 και 1920.


Το «Κόκκινο Ποτάμι» πέρασε από το αρχοντικό των Μπενιζέλων, το Κτήριο Κωστή Παλαμά, το Μ.Ι.Ε.Τ.Ε., το δημοτικό θέατρο Πειραιά, το Μέγαρο Υπατία, βρέθηκε στο ατμόπλοιο Θαλής Ο Μιλήσιος στο Παλαιό Φάληρο και στη συνέχεια ταξίδεψε σε περισσότερες από 10 πόλεις της Ελλάδας. Καστοριά, Δερβενοχώρια, Βέροια, Ξάνθη, Έδεσσα, Νάουσα, Δράμα, Παλαιό Άγιο Παντελεήμονα κ.α.


Μέσα στο καλοκαίρι πολυπληθής ομάδα ηθοποιών, τεχνικών και συντελεστών ταξίδεψαν στη Γαλλία για γυρίσματα στο Παρίσι αλλά και στη Ρωσία, σε Μόσχα και Πετρούπολη, για να γυριστούν σκηνές τις σειράς που διαδραματίζονται εκεί σύμφωνα με την πλοκή. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές των τελευταίων ετών, υψηλών προδιαγραφών που παραπέμπει περισσότερο σε κινηματογραφικό πρότζεκτ.


Στο Κόκκινο Ποτάμι συμμετέχουν 171 ηθοποιοί, 1140 κομπάρσοι, ενώ για τις ανάγκες των γυρισμάτων έχουν χρησιμοποιηθεί 629 κοστούμια εποχής. Το σταθερό συνεργείο αποτελείται από 50 άτομα, ανάμεσα στα οποία και καθηγητές τουρκικών, ρωσικών, αρμένικων, ποντιακών και γαλλικών.


Η ιστορία ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895 όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, Μίλτο, µε την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη και της Σοφίας Νικολαΐδη. Είναι ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή ανάμεσα σε παιδιά οικογενειών Ελλήνων, καθώς σύμφωνα µε τα μουσουλμανικά ήθη αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα µουσουλµάνου.


Οι ραγδαίες πολιτικο-κοινωνικές εξελίξεις κλυδωνίζουν τον ελληνισμό του Πόντου και επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή των ηρώων. Οι επιθέσεις φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις οικογένειες Παυλίδη και Νικολαϊδη, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Ο Μίλτος και η Ιφιγένεια, θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Χωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Ένας έρωτας που δοκιμάζεται σε μια δύσκολη ιστορικά συγκυρία που ανατρέπει κάθε δεδομένο. Ένα όνειρο ζωής που θα αντισταθεί στα δεινά με μόνο όπλο την αγάπη… Το Κόκκινο Ποτάμι, η νέα δραματική σειρά εποχής σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη,κάνει πρεμιέρα στο OPEN την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

man-1
man-2
man-3
man-4
man-5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης