Γρηγόρης Βαλτινός: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πολέμησε με τα σκοτάδια

Γρηγόρης Βαλτινός: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πολέμησε με τα σκοτάδια

«Χάρηκε ελάχιστα πράγματα, αγωνιζόμενη για να ικανοποιεί τους θεατές της», είπε για την αείμνηστη ηθοποιό

Aliki_Valtinos
Για την Αλίκη Βουγιουκλάκη μίλησε ο Γρηγόρης Βαλτινός. Ο καταξιωμένος ηθοποιός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real αναφέρθηκε στην αείμνηστη ηθοποιό λέγοντας πως ήταν το πιο λαμπρό αστέρι αλλά πως πολέμησε με τα σκοτάδια.

- Οι ηθοποιοί που άφησαν γερό στίγμα πίσω τους δεν ξιπάστηκαν ποτέ, δεν έγιναν υπερφίαλοι ούτε μια στιγμή.
Ναι, γιατί, όταν αγαπάς την τέχνη σου, ασχολείσαι με αυτήν και όχι με το φαίνεσθαι ή με καλάμια διαφόρων ειδών και μεγεθών που βλέπουμε γύρω μας…

- Η Αλίκη ανήκε στην κατηγορία αυτή;
Η Αλίκη ήταν η πιο δουλευταρού γι’ αυτό και τόσα χρόνια αφότου έφυγε είναι «παρούσα» και ανεβαίνουν έργα που έκανε εκείνη. Ήταν το πιο λαμπρό αστέρι η Αλίκη, αλλά πολέμησε με σκοτάδια και χάρηκε ελάχιστα πράγματα, αγωνιζόμενη για να ικανοποιεί τους θεατές της.

- Νιώθεις νοσταλγία για όσα πέρασαν;
Είναι η περιουσία μου όλα αυτά που έζησα και τα κουβαλάω πάντα μαζί μου, αλλά δεν σταματάω να κοιτάξω πίσω. Δουλεύω για να έρθουν κι άλλα. Το ένα πόδι είναι πίσω, αλλά το άλλο είναι μπροστά και κάνω συνέχεια νέα βήματα, βάζοντας καινούργια στοιχήματα. Και είναι πολύ σημαντικό να προχωράς με την αξία σου και τη δουλειά σου, όπως η Αλίκη, η Τζένη, ο Καζάκος, η Λάσκαρη, η Νόνικα, η Κάτια Δανδουλάκη. Οι πλάτες σε βοηθούν για ένα διάστημα. Αν δεν αξίζεις, σε πετάει ο χώρος έξω. Με μέσον και βοήθεια από κάποιους ισχυρούς, μπορεί να μπεις στο παιχνίδι, αλλά πόσο μένεις σε αυτό; Η ζωή αποδεικνύει ότι σταθεροί μένουν οι καλοί, που δεν σταματούν να αγωνίζονται και να ανεβάζουν κάθε φορά ψηλότερα τον πήχη. Υποχρέωσή μας είναι να προχωράμε μπροστά και να «πλουτίζουμε» τον κόσμο, να του δίνουμε ένα καταφύγιο να αντέξει όσα δύσκολα περνάει. Θα φανεί υπερβολή, αλλά επιτελούμε λειτούργημα κάνοντας θέατρο. Το κοινό έρχεται να ξεχαστεί, να ψυχαγωγηθεί, να επουλώσει τις πληγές του, έστω για λίγο, βλέποντας θέατρο. Και εμείς οφείλουμε να του προσφέρουμε τη μικρή απόδραση από όλα όσα το βαραίνουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης