Ματθίλδη Μαγγίρα: Η κόρη μου όσο ήταν στην Ελλάδα υπέστη μπούλινγκ στο σχολείο

Mathildi-Kori

«Η Λήδα είχε ζοριστεί πολύ με αποτέλεσμα να μην της αρέσουν τα σχολεία εδώ και να φύγει από τη χώρα. Δεν ήταν ευχαριστημένη», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός

Για την κόρη της Λήδα και την απόφασή της να μετακομίσει μόνιμα στην Αμερική μίλησε η Ματθίλδη Μαγγίρα. Η ηθοποιός μιλώντας στο Down Town Κύπρου αποκάλυψε πως η κόρη της όσο ήταν στην Ελλάδα, υπέστη αρκετό bullying στο σχολείο της.

- Η Λήδα, πλέον, ζει μόνιμα στην Αμερική με τον μπαμπά της. Σου λείπει;
«Πάρα πολύ. Φυσικά και μου λείπει! Είναι δύσκολο για ‘μένα, αλλά εντάξει, έφυγε για να κυνηγήσει εκεί τα όνειρά της. Είναι καλύτερα για εκείνη, νομίζω».

- Δεν θα μπορούσε να μείνει στην Ελλάδα;
«Η Λήδα είναι ιδιαίτερη περίπτωση, γιατί είναι μισή Αμερικανίδα και μισή Ελληνίδα. Της έλειπε ο πατέρας της πολύ, κι από την άλλη, υπέστη αρκετό bullying στο σχολείο της».

- Εξαιτίας του χρώματός της;
«Όχι, όχι. Απλά, οι καθηγητές πρέπει να περνούν όλοι από ψυχοθεραπεία. Δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι για δάσκαλοι. Δεν μπορείς να βγάζεις όλα σου τα κόμπλεξ και τα απωθημένα επάνω στα παιδιά και να τα κάνεις να μισούν μία επιστήμη, ένα μάθημα, μία κατεύθυνση».

- Έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η μαμά της είναι αναγνωρίσιμη;
«Ναι, είναι κι αυτό. Έπαιξε ρόλο, φυσικά. Το αποτέλεσμα ήταν η Λήδα να ζοριστεί πολύ, να μην της αρέσουν τα σχολεία εδώ και να φύγει από τη χώρα. Δεν ήταν ευχαριστημένη. Κι όμως, προσπάθησα να ρωτήσω «πώς;» και «γιατί;» μέσα από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, και κατάλαβα ότι σήμερα τα παιδιά είναι πιο ζορισμένα από ποτέ. Έχουν πολλά «βάρη» στην πλάτη τους, παθαίνουν κατάθλιψη, έχουν τάσεις αυτοκτονίας, μόνο και μόνο από το άγχος που βιώνουν. Τα μαθήματα δε, γίνονται με μία ξεπερασμένη μέθοδο και απαιτούν τη γνωστή «παπαγαλία». Διάβαζα την Ιστορία της Α’ Γυμνασίου και η κόρη μου με ρωτούσε «τι σημαίνει αυτή η λέξη;», «η άλλη»; Και της λέω «μα, σας παραδίδουν το μάθημα και δεν σας εξηγούν τι σημαίνουν κάποιοι όροι;». Μιλάμε για αισχρό εκπαιδευτικό σύστημα».

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Πολεμαρχος

Και εμείς δεν αντέχουμε εσένα που μας κάνεις σωβινιστικο bullying για την χώρα που γεννήθηκες.

Στρουθοκαμηλισμός

Αν δεν κάνουμε αυτοκριτική, δεν θα βελτιωθούμε. Αυτοκριτική χρειαζόμαστε, όχι κολακεία. Το κακό ξεκινάει από την ανεπαρκή παιδεία, γι αυτό και δεν υπάρχει πίεση για εκσυγχρονισμό και κριτική σκέψη, γι αυτό έχουμε και στις εκλογές τόσο διογκωμένα τα άκρα της σαχλαμαρας και του σκοταδισμού (αριστερά, ακροδεξιά) και τέτοιας έκτασης αγραμματοσύνη κι ημιμάθεια (αμαθείς που νομίζουν ότι είναι μορφωμένοι).

γιώργος

Θα 'λεγα,οτι δε θέλει και τόσο 'κανάκεμα' το παιδί.Θέλει χρόνο να περνάει μαζί με το γονέα,και κοινωνικοποίηση,κατα το μέγιστο δυνατό.Αν η κα Μαγγίρα έτρωγε όλη την ημέρα στη δουλειά της,πως θα γινόταν αυτό?Χώρια του οτι σαν μονογονεϊκή οικογένεια χάνεται η ισορροπία των προτύπων.Πρέπει να υπάρχουν και η μητέρα και ο πατέρας στην οικογένεια.

Ersi

Μάλλον έφυγε γιατί δεν άντεχε τη μούρλα τη μάνα της όπως ο πατέρας της...

Ιωάννης

Το bullying η καλύτερα σχολικός εκφοβισμος υπήρχε και θα υπάρχει όσο οι κοινωνίες είναι έτσι βιαια δομημένες. Οσο κυριαρχεί το άδικο και η ανομία και όσο δίνουμε επιπλέον τροφή σε αυτήν την κατάσταση αναμασοντας διχως σκεψη λεξεις και εκφράσεις! Καλό είναι για ολους που τοποθετουνται δημόσια να συμβουλευτουν κάποιον επαγγελματία σχετικά με το τι είναι σχολικός εκφοβισμος και μην ανοιγουν το στόμα τους δίχως πολύ σκέψη. Τώρα για το ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης περαν των πολλών δυσκολιών βγάζει μυαλά αλλα και επαγγελματίες εκπαιδευσης και οχι μονο, διότι στο εξωτερικό έχουν ιδιαίτερη ζήτηση Το θέμα είναι το ελληνικό κράτος να επενδύσει στην παιδεία με πρόγραμμα και κονδύλια!

Οὐαὶ ὑμῖν...

Χάσατε την υπομονή σας με κάποιες λέξεις που ρώτησε το παιδί - η γλωσσική επίγνωση δεν είναι μόνο ούτε κυρίως έργο του σχολείου -και κατακεραυνώνετε κάνοντας και τη σχετική διάγνωση τους εκπαιδευτικούς που πρέπει να δείξουν υπομονή με 100 διαφορετικά παιδιά κάθε μέρα...οι άχρηστοι!

Γγη

Δακρυσα τωρα...

Δημητράκης

Δηλαδή, όλοι οι καθηγητές έχουν ψυχολογικά προβλήματα και πρέπει να υποβληθούν σε ψυχοθεραπεία;Εσύ το έχεις ψάξει;Μήπως χρειάζεσαι εσύ ψυχοθεραπεία με αυτά που λές;Οσο για το μπούλινγκ,να είχαμε να λέγαμε...Εχει γίνει του συρμού τελευταία...

τσ

Το παιδί φαίνεται κομπλεξικό. Ας πάει σε σχολείο usa. Εκεί το προαύλιο θα έχει παιδια από όλη την βαβελ της οικουμένης. Θα αισθάνεται σαν το σπίτι του.

Ασε μας κουκλίτσα μου.

Κλασική περίπτωση ψωνάρας που νομίζει ότι είναι κάποια, ενώ για το παιδί της πιστεύει ότι είναι τουλάχιστον ο Βούδας και επομένως πρέπει να έχει ειδική μεταχείριση. Το bullying σαν έννοια έχει γίνει πατσαβούρι, από την λανθασμένη αντίληψη κάποιων άσχετων σαν και του λόγου της. Και είναι κρίμα για τα παιδιά που υφίστανται πραγματικό εκφοβισμό.

σωστάκιας

σωστός

Eleni Doucas

Πολύ σωστα τα λέτε. Είμαι παντρεμένη με αφροαμερικανό εδώ & 26 χρόνια. Ζούμε στην Ελλάδα, ο γιος μας (25 χρόνων σήμερα) γεννήθηκε εδώ, πήγε σχολείο εδώ, τελείωσε το λύκειο & έφυγε για σπουδές στις ΗΠΑ ως αμερικανός πολίτης. Τελείωσε τις σπουδές εκεί, γύρισε εδώ, υπηρέτησε τη θητεία του & εργάζεται πια εδώ. Ποτέ δεν ένιωσε ρατσισμό, οι παρέες του είναι εδώ, η ζωή του είναι εδώ, νιώθει (& είναι έλληνας) & λέει ότι δεν αλλάζει τη ζωή του εδώ με τίποτε άλλο. (Σημειωτέον ότι έχει τα χαρακτηριστικά & τα χρώματα του πατέρα του στο πιο ανοιχτό). Αυτά σαν απάντηση στην κα Μαγγίρα...ίσως θα έπρεπε να είχε "δουλέψει" καλλίτερα στο μεγάλωμα του παιδιού της...

το εκπαιδευτικό

σύστημα πάει από το κακό στο χειρότερο. Παπαγαλία από την τρίτη δημοτικού. Τα παιδιά μας θα βγούνε προβληματικά με όλη αυτή την πίεση που δέχονται σήμερα και τις τόσες δραστηριότητες που καλούνται να φέρουν εις πέρας. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί το επίπεδο στα Πανεπιστήμια έχει κατέβει σημαντικά ενώ οι απαιτήσεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια είναι υψηλές.

σωστάκιας

άντε γειά

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης