Με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργείας του Ξενώνα Προσωρινής Διαμονής, η Εταιρία Προστασίας Σπαστικών/ Πόρτα Ανοιχτή βράβευσε την bwin για την πολύπλευρη στήριξη της.
Χριστόφορος Πέσκιας: «Πάω και για βρώμικο στη πλατεία Μαβίλης»
Σε εβδομαδιαίο περιοδικό μίλησε ο βραβευμένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας για την παρουσία του στο Top Chef και την εμπειρία του στην εκπομπή μαγειρικής του Ant1.
Σε εβδομαδιαίο περιοδικό μίλησε ο βραβευμένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας για την παρουσία του στο Top Chef και την εμπειρία του στην εκπομπή μαγειρικής του Ant1. Για το πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε το προηγούμενο Σάββατο είπε: «Μια χαρά ήταν. Σε σχέση με μένα όμως, δεν μπορώ να βλέπω τον εαυτό μου, δεν γίνεται να παρακολουθώ τον εαυτό μου ως κριτή, αισθάνομαι άβολα, είναι κάτι πολύ περίεργο για μένα. Γενικά πάντως, μου είναι πολύ δύσκολο να κρίνω». Ο γνωστός σεφ λάτρης του καλού φαγητού δεν διστάζει να ομολογήσει ότι του αρέσει να δοκιμάζει βρώμικο στην πλατεία Μαβίλη χωρίς κανένα δισταγμό.
Ο Χριστόφορος Πέσκιας προσπάθησε να δώσει και το μυστικό της μαγειρικής που δεν είναι άλλο από την ποιότητα των υλικών:« Τα πολύ καλά υλικά κάνουν ένα πολύ καλό φαγητό. Το τυρί του χωριού, για παράδειγμα, δεν συγκρίνεται με το μηχανικό. Άλλο το πραγματικό γάλα από τις κατσίκες που βόσκουν ελεύθερα και άλλο το συσκευασμένο. Απ’ την άλλη, αν θέλεις να κάνεις φαγητό με χαμηλά λιπαρά, δεν γίνεται να είναι και νόστιμο, δεν γίνεται γλυκό χωρίς ζάχαρη».
Για την μέχρι τώρα εμπειρία του στο Top Chef είπε: «Είναι πολύ ευχάριστη, ίσως γιατί είμαστε από την εύκολη μεριά, αυτή των κριτών. Υπάρχουν κάποια παιδιά που είναι πολύ αγχωμένα, αισθάνονται μεγάλη πίεση κι εγώ αυτό που κάθομαι και τους λέω είναι «Μ’ αρέσει» ή «Δεν μ’ αρέσει». Την απόφαση του να ασχοληθεί μέσα από τη θέση του κριτή στην τηλεόραση ακόμα δεν την έχει καταλάβει:« Προσωπικά, δεν έχω εκτεθεί ποτέ μέχρι σήμερα στην τηλεόραση και δεν ξέρω ακόμη για ποιο λόγο το κάνω αυτή τη φορά. Η τηλεόραση δεν υπήρχε ποτέ μέσα στα σχέδιά μου, το μυαλό μου ήταν μόνο στη δουλειά μου. Θυμάμαι μάλιστα που, όταν το 1992 είχα πει στη μητέρα μου «Θα γίνω μάγειρας», εκείνη μου απάντησε «Παιδί μου, τα έχεις χάσει;». Μεγάλωσα στην Κύπρο και, αν δεν ήσουν καλός στο σχολείο, σου έλεγαν «Παιδί μου, πήγαινε να μάθεις κάποια τέχνη».
O Χριστόφορος Πέσκιας μαζί με τους Ηλία Μαμάλακη, τον Απόστολο Τραστέλη και τον Ερβέ Προνζάτο δίνουν ραντεβού απόψε στο δεύτερο επεισόδιο του Top Chef με την Νάντια Μπουλέ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr