«Προσωπικά» με την Ελενα Κατρίτση: Νέος κύκλος εκπομπών

«Προσωπικά» με την Ελενα Κατρίτση: Νέος κύκλος εκπομπών

Στην πρώτη εκπομπή θα δούμε «τρεις διαφορετικές ιστορίες και μια πράξη αυτοθυσίας»- Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στην ΕΡΤ1 

photo__2___1_
«Ήρθα μικρό παιδί. Μεγάλωσα. Δούλεψα. Έφαγα ψωμί σε αυτή τη χώρα. Τώρα πια αισθάνομαι Έλληνας». Μαχμούντ Ιμπραχίμ Μούσα, 45 χρόνων. Έφτασε στη χώρα μας από την Αίγυπτο, πριν από 30 χρόνια. Προσπάθησε να γνωρίσει τον κόσμο, δουλεύοντας σε καΐκια και ανεμότρατες. Περιπλανήθηκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης, η χώρα που αγάπησε όμως ήταν η Ελλάδα και αποφάσισε να ριζώσει εδώ.

«Όταν ήμουν 7 χρονών, πέθανε ο πατέρας μου και έπρεπε να δουλέψω. Δεν ξεχνώ ποτέ τη βοήθεια που μου έδωσαν οι Έλληνες... Δουλεύω, θέλω να ζω τίμια με τον ιδρώτα μου».


Ο Ερβίν Τζέκα Γκάνι, ήρθε με τα πόδια από την πόλη Λούσια της Αλβανίας, όταν ήταν 14 χρόνων. «Η θάλασσα για μένα είναι η ζωή μου. Όπως είναι για το ψάρι, που όταν βγει στη στεριά θα πεθάνει. Κι όταν την κοιτάζω, σκέφτομαι την πατρίδα μου». Μοχάμεντ Ελ Χαμίσι, 47 χρόνων. Ο πόλεμος Αιγύπτου – Ισραήλ, τον ανάγκασε να έρθει με τον πατέρα του στην Ελλάδα, πριν ακόμη κλείσει τα 17 του χρόνια.

Τρεις ψαράδες που αγωνίζονται καθημερινά για τη επιβίωση. Ίδια τα προβλήματα, ίδιες και οι αγωνίες για όλους, όσοι προσπαθούν να βγάλουν το μεροκάματο τους από τη θάλασσα, ανεξάρτητα από την καταγωγή του καθενός... Ίδια και η αυταπάρνηση που έδειξαν, με τους άλλους Έλληνες ψαράδες, που έτρεξαν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, το μοιραίο βράδυ της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Πριν από λίγο καιρό, ο Έρβιν, ο Μοχάμεντ και ο Μαχμούντ, πέρασαν την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου. Κι εκεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τους συνεχάρη και τους ανακοίνωσε ότι η Πολιτεία, τους απονέμει την ελληνική υπηκοότητα, ως ένδειξη αναγνώρισης της αυτοθυσίας που επέδειξαν.


Ένα όνειρο ζωής, για τους τρεις ψαράδες έγινε επιτέλους πραγματικότητα.
Κλείσιμο
«ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ», ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 4 μ.μ. ΕΡΤ 1

photo__1_
photo__2___1_
photo__4_
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης