Η απάντηση του Μάρκου Σεφερλή για την ακύρωση του «Ζητείται Ψεύτης»

Markos_Seferlis

«Τελικά οι «Θεατρικές Σκηνές» αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν την εν λόγω παράσταση», γράφει στην ανακοίνωσή του ο Μάρκος Σεφερλής

Η πολυαναμενόμενη θεατρική παράσταση «Ζητείται Ψεύτης» που θα ανέβαινε στο θέατρο Παλλάς ακυρώθηκε. Μάλιστα, όπως έγινε αρχικά γνωστό, ο Μάρκος Σεφερλής και συγκεκριμένες απαιτήσεις του είναι ο λόγος που οι Θεατρικές Σκηνές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση, αφήνοντας χωρίς δουλειά 24 ηθοποιούς.

Μετά τις δηλώσεις που έκαναν η Κατερίνα Γκαγκάκη, η Βάσω Γουλιελμάκη και ο Αργύρης Αγγέλου, αλλά και τον σάλο που προκλήθηκε, ο Μάρκος Σεφερλής εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, μέσω της οποίας δηλώνει κατηγορηματικά ότι αποκλειστικός υπεύθυνος για την ακύρωση της συνεργασίας είναι οι Θεατρικές Σκηνές.

Διαβάστε την αναλυτικά
Με θλίψη και απογοήτευση παρακολουθώ μία προσπάθεια να εμφανιστώ εγώ ως υπεύθυνος για την απόφαση των «ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΚΗΝΩΝ» να ματαιώσουν την παράσταση «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ».
Η αλήθεια είναι η εξής:

Τον Φεβρουάριο του 2018 πρότεινα στους εκπροσώπους των «ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΚΗΝΩΝ» την αναβίβαση της εν λόγω παράστασης. Η πρότασή μου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Στα πλαίσια αυτά υπογράψαμε ένα απλούστατο έγγραφο δύο σελίδων, το οποίο στη μία σελίδα αποτύπωνε την οικονομική συμφωνία και μόνο και στην άλλη την παραχώρηση των πνευματικών μου δικαιωμάτων (επισυνάπτεται η συμφωνία προς αποφυγή κάθε παρανόησης). Το κείμενο αυτό είναι προφανέστατα ατελές, καθόσον μέρος μιας συνεργασίας δεν είναι μόνο οι οικονομικοί όροι. Προφορικά έγιναν και άλλες συμφωνίες ως προς αρκετά από τα λοιπά θέματα αυτής της συνεργασίας σχετικά με την παράσταση, συμφωνίες που επαναλήφθηκαν και τον Αύγουστο του 2018.
Έκτοτε ζητούσα επανειλημμένα από τις «ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ» να μου αποσταλεί η σύμβαση που θα αποτύπωνε το σύνολο της μεταξύ μας συμφωνίας και θα ρύθμιζε όλα τα συναφή θέματα. Είναι προφανές ότι συνεργασία χωρίς σύμβαση δεν μπορεί να υπάρξει! Δυστυχώς το σχέδιο της σύμβασης αυτής μου στάλθηκε για πρώτη φορά στις 26 Οκτωβρίου 2018. Το σχέδιο αυτό είχε πολύ μεγάλες διαφορές από τα μεταξύ μας προφορικώς συμφωνηθέντα. Επαναλαμβάνω ότι τον Φεβρουάριο εγγράφως είχε αποτυπωθεί η οικονομική συμφωνία και μόνο, όχι όμως και ο τρόπος καταβολής της. Μαζί με τους συνεργάτες μου διορθώσαμε τη σύμβαση, ώστε να αποτυπώνει και τις προφορικές συμφωνίες και την αποστείλαμε αμέσως στις «ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ». Δυστυχώς ελάχιστα από αυτά που περιλάμβανε η δική μου πρόταση σύμβασης (και που αποτύπωναν τις μεταξύ μας προφορικές συμφωνίες) έγιναν δεκτά, με αποτέλεσμα να μην επέλθει ουσιαστικά καμία μεταξύ μας γραπτή συμφωνία. Οπότε για ποια αθέτηση από μέρους μου μιλάμε;

Τελικά οι «ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ» αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν την εν λόγω παράσταση. Καλό θα ήταν εφεξής, όποιος αναφέρει ότι… «ο κος Σεφερλής δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα» να γνωρίζει ποια ήταν αυτά.

Είναι λοιπόν προφανές, ότι η μη πραγματοποίηση της παράστασης αποτελεί απόφαση των «ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΚΗΝΩΝ». Με θλίβουν μάλιστα ιδιαίτερα τα όλως αβάσιμα και προφανώς κακεντρεχή σχόλια ότι… άφησα άνεργους 25 ηθοποιούς. Υπεύθυνη για την απασχόληση των ηθοποιών αυτών είναι ολοφάνερα η εταιρία παραγωγής. Άλλωστε στη συγκεκριμένη παραγωγή κι εγώ ένας από του 25 ηθοποιούς είμαι, που ανατράπηκε πλήρως ο προγραμματισμός μου από την απόφαση αυτή. Η ματαίωση της παράστασης είναι κάτι που και εμένα με θλίβει ιδιαίτερα. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι δεν αποφάσισα εγώ να μην γίνει η παράσταση, αφού δεν ήταν δική μου η ευθύνη παραγωγής.

Καταληκτικά, άλλωστε, σημειώνω ότι όλα αυτά τα χρόνια έχω απασχολήσει και εξακολουθώ να απασχολώ πληθώρα ηθοποιών, χορευτών και υπαλλήλων, τόσο στα 3 θέατρα που λειτουργώ (ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ, ΠΕΡΟΚΕ, CORONET) όσο και σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές. Ποτέ δεν έχω αφήσει ούτε έναν ηθοποιό, ούτε έναν εργαζόμενο απλήρωτο. Ποτέ δεν έχω αθετήσει καμία συμφωνία, είτε ως ηθοποιός είτε ως παραγωγός.

Πιστεύω λοιπόν, ότι ο κόσμος που με αγαπά και με στηρίζει με την παρουσία του στο θέατρο όλα αυτά τα χρόνια, καταλαβαίνει και την αλήθεια και τη λογική όσων αναφέρω.
Μάρκος Σεφερλής

stoixeia_seferlis1
stoixeia_seferlis2

ΣΧΟΛΙΑ (9)

βαγγ

και ένας μαθητής δημοτικού μπορεί να καταλάβει αυτό που λέει, ότι είναι Και αυτός ένας από τους 25 ηθοποιούς

Εύα

Ουδείς αναντικαταστατος. Υπάρχουν άριστοι ηθοποιοί που θαβονται από τις φίρμες. Θα πρεπε κάποτε να καταλάβουν τα πρώτα ονόματα ότι οι βεντετισμοι ανήκουν σε άλλον αιώνα. Και ο επιχειρηματίας δεν είναι υποχρεωμένος να τους ανέχεται.

@

Επειδη όποιος καίγεται στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι, την επόμενη φορά που θα προηγηθεί προφορική συμφωνία της γραπτής, ας καταγράφει η κάθε πλευρά με δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι τα τελικά προφορικά συμφωνηθέντα, για να μην μπορεί να γίνει ζημιά στην τιμή και την υπόληψη κανενός...

Και τα δύο μέρη στο φως!

Καλλιτεχνικά με αφήνει ΑΔΙΑΦΟΡΟ ο κος Σεφερλής, όμως ως άνθρωπος, όπως προσλαμβάνω τη δημόσια εικόνα του, μου ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΥΜΠΑΘΗΣ. ΥΓ: Και μπάϊ δε γουέϊ, όπως λένε στο χωριό μου, για να εξάγουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΟΥΜΕ και ποιοί είναι οι ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ νόες της "εταιρείας", έτσι γιατί είμαστε Ελληνες, που νηματοδοτεί το "μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις".

Πέτρος

Για όποιον πάει να σχολιάσει ότι το 5% ή 6% είναι πολύ, να ενημερώσω ότι είναι και κάτω του Μ.Ο. πρωταγωνιστών.

Νίκος

Σαν ηθοποιός δεν μου αρέσει αλλά μου είναι συμπαθής σαν άνθρωπος.Μακρυά απο μίζερους ανθρώπους....συμφωνώ με το παρακάτω σχόλιο της Ann 100%.

ANNA

και δικιο εχει ο Μαρκος....θα πρεπει η παραγωγη και κάθε εργοδότης ΠΡΩΤΑ να υπογραφει σωστες και πλήρεις συμβάσεις και να εξασφαλίζει ΟΛΑ τα εμπλεκόμενα μέρη και μετά να ανακοινώνει τις παραστάσεις. Αλλά έχουμε μάθει όλα να γίνονται στο πόδι!!! Διαφημίζουμε κάτι για να μαζέψουμε εισιτήρια πριν καν πέσουν οι τελικές επιγραφές! Μαρκο, εμεις περιμένουμε την επομενή σου παράσταση!!

Ann

Δεν θέλουν να ξεκολλήσει ο Σεφερλης από το συγκεκριμένο είδος που υπηρετεί τόσα χρόνια και ρον σαμποτάρουν, ειναι ολοφάνερο. Όσον αφορά το οικονομικό τα 50000 σε τζίρο 1 εκ που λεει δε νομιζω ότι είναι και τρελή απαίτηση για πρώτο όνομα. Να είμαστε και καπου άνθρωποι.

kakomir

200.000

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Xaris_Romas-Eleni_Rantou

«Ξέρω ότι θα έλεγε όχι. Γιατί ξέρω πως σκέφτεται η Ελένη και ξέρω ότι η Ελένη ήθελε να φύγει από αυτό το στενό περιθώριο που σου προσδίδει μια τέτοια τηλεοπτική επιτυχία», λέει ο γνωστός ηθοποιός

3