Μιχάλης Μανιάτης: Ο «Άγγελος» δεν ήταν ταινία για την ομοφυλοφιλία

Μιχάλης Μανιάτης: Ο «Άγγελος» δεν ήταν ταινία για την ομοφυλοφιλία

Ο ηθοποιός Μιχάλης Μανιάτης αποκάλυψε πως μετά την προβολή της ταινίας δεχόταν απειλές για τη ζωή του

Mihalis_Maniatis
Σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις ο Μιχάλης Μανιάτης μίλησε για τη ζωή του και αναφέρθηκε εκτενώς τα όσα ακολούθησαν μετά την προβολή της αμφιλεγόμενης ταινίας ο «Άγγελος». Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε για τη ζωή του το 1982 χρονια που είχε προβληθεί η ταινία είχε προκληθεί μεγάλη ένταση και είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή του και της οικογένειάς του.

Όπως είναι γνωστό το σενάριο της ταινίας έβρισκε αντίθετες κάποιες οργανώσεις λόγω του περιεχομένου της. Μάλιστα η ταινία είχε απορριφθεί και από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η ταινία ήταν βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, και πιο συγκεκριμένα στην ολέθρια ερωτική σχέση του 19χρονου ναύτη Χρήστου Ρούσσου με τον 22χρονο επίσης ναύτη Ανέστη Παπαδόπουλο, σχέση η οποία οδήγησε στη δολοφονία του δεύτερου στις 7 Απριλίου 1976 και στην καταδίκη του πρώτου από το ναυτοδικείο σε ισόβια κάθειρξη.

Aggelos_Movie


«Κάναμε μια ταινία για την αγάπη και πως η αγάπη μπορεί να φέρει κάποιον σε απόγνωση. Κακώς έχει περάσει ότι ήταν μια ταινία για την ομοφυλοφιλία. Θέλαμε να δείξουμε ότι το θέμα της αγάπης δεν είναι ταμπού. Αν είναι ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα, δυο γυναίκες ή δυο άντρες δεν έχει ουσία, η αγάπη είναι αγάπη», εξήγησε ο Μιχάλης Μανιάτης αναφερόμενος στις προθέσεις της ταινίας.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός μίλησε για τις απειλές που δεχόταν ο ίδιος και η οικογένειά του αλλά και για τον τρόπο που τελικά το κοινό την υποδέχτηκε. «Εγώ δέχτηκα πόλεμο, κινδύνεψε η ζωή μου. Για να φύγουμε από την Ελλάδα που είχαμε την υποψηφιότητα για τα Όσκαρ, πήγα συνοδευόμενος με δύο περιπολικά – τα οποία δεν τα είχα ζητήσει εγώ – αλλά μας κυνηγούσαν οι παραθρησκευτικές οργανώσεις. Δεν περάσαμε καν από έλεγχο διαβατηρίων, τα έκαναν όλα από την Αστυνομία και το περιπολικό μας έβαλε μέσα στο αεροπλάνο της Ολυμπιακής για να φύγουμε για Αμερική σκηνοθέτης και εγώ. Έπαιρναν τηλέφωνο στο σπίτι και έλεγαν «Ο γιος σου είναι στο Σύνταγμα αυτή τη στιγμή, δεν θα γυρίσει ζωντανός». Το ήξερε η Αστυνομία. Αυτό ήταν από συγκεκριμένες ομάδες που δεν πρόκειται να αλλάξουν. Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο δεκτική από όσο νομίζουμε και δεν πρέπει να την κρίνουμε από μια μικρή μερίδα ανθρώπων. Όταν παίχτηκε ο «Άγγελος», που κανένας δεν ήξερε τι ταινία είναι αυτή, ο κόσμος δεν πήγαινε να τη δει σαν μια κουτσομπολίστικη σκανδαλιάρικη ταινία. Ήταν άνω των 18 και πήγαιναν οικογένειες, παππούδες, για αυτό και έκανε τόσες χιλιάδες εισιτήρια. Ερχόντουσαν 6.000 γράμματα τη βδομάδα από γονείς που ευχαριστούσαν για την ταινία. Διότι τους άνοιξε τα μάτια και είδαν αλλιώς τα παιδιά τους. Διότι είδαν ένα ηθικό δίδαγμα, δηλαδή είδαν την ουσία της ταινίας, μια ταινία για την αγάπη. Δεν ήταν μια ακτιβιστική ταινία για να χτυπήσει κάποια θέματα», είπε.

Πέρα από τη ταινία όμως ο ηθοποιός μίλησε και τη νέα του ζωή στην Κίνα και την προσπάθειά του να φτιάξει μια νέα πλατφόρμα μέσω της οποίας ελληνικά προϊόντα θα προωθούνται στην κινέζικη αγορά.

Η αποκάλυψη του Μιχάλη Μανιάτη για τις απειλές που δέχτηκε στο παρελθον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης