Η Ελένη Μενεγάκη και η ταριχευμένη κόρη της Δούκισσας της Πλακεντίας

Η Ελένη Μενεγάκη και η ταριχευμένη κόρη της Δούκισσας της Πλακεντίας

Μία από τις νέες θεματολογίες της «Ελένης» θα είναι και εκείνη του μυστηρίου

Η Ελένη Μενεγάκη και η ταριχευμένη κόρη της Δούκισσας της Πλακεντίας
Η Ελένη Μενεγάκη ετοιμάζει την ανανεωμένη εκπομπή της, η οποία θα έχει νέες στήλες, νέα ομάδα και αλλαγές οι οποίες έχουν ως στόχο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του τηλεθεατή. 

Η παρουσιάστρια του Alpha, σύμφωνα με όσα έχει αφήσει να διαρρεύσουν θα έχει στη θεματολογία της, νέες ενότητες που θα ασχολούνται με ταλαντούχα παιδιά, κατοικίδια και κοινωνικά θέματα. 

Μία από τις νέες θεματολογίες της «Ελένης» θα είναι και εκείνη του μυστηρίου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Espresso, η Ελένη Μενεγάκη στις πρώτες εκπομπές της θα προσπαθήσει να ξεδιπλώσει το μυστήριο της νεκρής κόρης της Δούκισσας Πλακεντίας. Η παρουσιάστρια ζήτησε και πήρε άδεια από το Δήμο Πεντέλης για να κάνει ένα γύρισμα στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας. Σήμερα, το επιβλητικό κτίριο λειτουργεί ως πολυχώρος τέχνης, φιλοξενώντας θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και μουσικά δρώμενα, ωστόσο, η ιστορία του ξεκινάει το 1948 και θεωρείται αρκετά... σκοτεινή!

Κλείσιμο

 
Η ιστορία του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας

 
Το πραγματικό της όνομα ήταν Σοφί ντε Μαρμπουά Λεμπρέν, αλλά στην Ελλάδα έγινε γνωστή ως Δούκισσα της Πλακεντίας, μετά τον γάμο της με τον δούκα της ομώνυμης ιταλικής πόλης. Η φιλελληνική της δράση την έφερε στην Αθήνα μετά την απελευθέρωση, όπου αποφάσισε να ζήσει με την κόρη της, χτίζοντας πολλά και επιβλητικά σπίτια.
 
Όλα ξεκίνησαν όταν η Δούκισσα έχασε την κόρη της, την οποία λάτρευε τόσο, ώστε να την κρατήσει ταριχευμένη στο τότε σπίτι της στην οδό Πειραιώς. Όταν όμως μια πυρκαγιά αποτέφρωσε το σώμα της κόρης της, εκείνη έγινε δύστροπη και αντικοινωνική, αγόρασε κτήματα στην περιοχή του Πεντελικού, υποσχόμενη έργα κοινής ωφέλειας στους μοναχούς και κλείστηκε στον Πύργο της, καλύπτοντας τον με ένα πέπλο μυστηρίου. Έκτοτε, οι αστικοί μύθοι δεν σταμάτησαν να την περιβάλλουν. Λέγεται πως πραγματοποιούσε μυστηριώδη συμπόσια με παράξενους καλεσμένους, πως διατηρούσε σχέσεις με λήσταρχους της εποχής και πως είχε ασπαστεί τον σατανισμό μετά τον απογοητευτικό χαμό της κόρης της. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης