Ο Γιώργος Νταλάρας ανεβαίνει στη σκηνή «με τα κορίτσια του»

Ο Γιώργος Νταλάρας ανεβαίνει στη σκηνή «με τα κορίτσια του»

Τι δήλωσαν για την οικονομική κρίση, αλλά και για την υπόθεση Ρωμανού οι καλλιτέχνες

Ο Γιώργος Νταλάρας ανεβαίνει στη σκηνή «με τα κορίτσια του»
Λίγο πριν ανέβουν μαζί στην σκηνή, ο Γιώργος Νταλάρας και τα «κορίτσια του», η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία, δηλαδή, έδωσαν συνέντευξη τύπου, το απόγευμα της Τετάρτης, για τις επικείμενες κοινές τους εμφανίσεις στην Ιερά Οδό.
 
Οι τρεις τους θα γεμίσουν για σχεδόν 4 ώρες με τη μουσική, τις φωνές και τα κομμάτια τους τα βράδια των Αθηναίων από τις 12 Δεκεμβρίου και δήλωσαν ευτυχισμένοι για την συνεργασία τους.
 
Κλείσιμο


«Σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας, αλλά και για τη δουλειά μας, εμείς αισθανόμενοι ένα χρέος απέναντι στον εαυτό μας και σε αυτό που υποστηρίζουμε και αγαπάμε και είναι το ελληνικό τραγούδι, χωρίς παραινέσεις από άλλους, εντελώς αυθόρμητα, ξανασυναντιόμαστε μετά από 30 χρόνια και λίγο παραπάνω, το ίδιο σχήμα. Πέρασαν πολλά χρόνια, τίποτα όμως δεν άλλαξε στη σχέση μας, κάναμε τις διαδρομές μας ο καθένας και μας ενώνει το γεγονός ότι από τότε μέχρι σήμερα η αγάπη, η εκτίμηση, η αποδοχή και ο σεβασμός αντί να λιγοστέψουν μεγαλώνουν. Και ο λόγος που βρισκόμαστε είναι γιατί αισθανόμαστε πρώτα αλληλέγγυοι σε αυτό που συμβαίνει στο χώρο της δουλειάς μας και θέλουμε να δείξουμε – γι αυτό και έχουμε και ένα μότο στην αρχή που λέει ‘Μόνο η αγάπη μένει, όλα τα άλλα είναι καπνός – σε μια στιγμή που η πατρίδα μας έχει ανάγκη να ανακαλύψει την αλληλεγγύη. Πολλές φορές το βλέπουμε, υπάρχουν πράγματα στις ειδήσεις που μας δίνουν ελπίδα. Σε αυτή λοιπόν την δύσκολη περίοδο, θέλουμε να κάνουμε έναν χώρο δουλειάς  που σέβεται το κοινό», είπε ο Γιώργος Νταλάρας και συνέχισε: «Έχω μεγάλο σεβασμό και στα δύο κορίτσια, γιατί τα αισθάνομαι σαν δικούς μου ανθρώπους και σε αυτή την παράσταση ο ένας συμπληρώνει τον άλλο». Εξήγησε δε ότι και οι 3 τους είναι μεγάλα παιδιά και υποσχέθηκε ότι «θα ανέβουμε στη σκηνή και θα παίξουμε με τα παιχνίδια μας».
 


Η Ελένη Βιτάλη με τη σειρά της σημείωσε ότι η μουσική συνάντησή τους ήταν αυθόρμητη, με αγάπη, ενώ σχετικά με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας μας δήλωσε: «Αισθάνομαι, όπως αισθάνονται όλοι οι Έλληνες που δεν έχουν χαζέψει ακόμα… Δεν ξέρω πώς να το πω… Μια προσμονή για κάτι καλύτερο και μια αμηχανία, γιατί εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε και βάρβαρος λαός. Θα μπορούσαμε να έχουμε θυμώσει περισσότερο. Προσπαθούμε να βλέπουμε τα πράγματα από όλες τις πλευρές: και τα υπέρ και τα λιγότερο υπέρ και είμαστε ψύχραιμοι».
 


Η Γλυκερία, αρχικά, μίλησε για το λαϊκό τραγούδι που «το αγαπάει ο ελληνικός λαός», ενώ αναφορικά με την υπόθεση Ρωμανού είπε: «Η σημερινή μέρα μας έδωσε μια ελπίδα με αυτό που έγινε. Άναψε ένα φωτάκι λιγάκι εκεί πέρα. Ίσως αυτοί οι 300 φωτιστούν λίγο περισσότερο και σε προέκταση πέρα από αυτό το γεγονός, κάνουν και άλλα σοφότερα πράγματα».


 
Ο Γιώργος Νταλάρας δήλωσε αισιόδοξος παρά τις δύσκολες εποχές που περνά η χώρα μας, εξηγώντας ότι «δε πιστεύω στην μοίρα, πιστεύω ότι αυτά που φέραν την Ελλάδα εδώ είναι έργα ανθρώπων και έργα ανθρώπων μπορούν να τα ξανααλλάξουν».
 


Ο Νίκος Σούλης έχει αναλάβει την σκηνοθεσία του προγράμματος, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Νταλάρας.
 


Στο τέλος, παρουσίασαν και το νέο τους κομμάτι, που θα είναι και το κομμάτι με το οποίο θα κάνει έναρξη το πρόγραμμά τους σε στίχους Νίκου Αντύπα και μουσική Γεράσιμου Ευαγγελάτου.
 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης