Κραουνάκης: Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, είμαι friendly, εκτός κι αν δω να γίνεται κανένα ξερατό

Κραουνάκης: Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, είμαι friendly, εκτός κι αν δω να γίνεται κανένα ξερατό

«Ήρθε φίλος από τη βόρεια Ελλάδα και μου έλεγε: “Πόσα χρόνια μιλάνε οι Βορειοελλαδίτες ελληνικά; Εκατό; Μιλάγανε βουλγάρικα πριν τις απελευθερώσεις. Σου λένε δεν καταλάβαιναν την Ελληνική πάνω από τη Λαμία».

Κραουνάκης: Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, είμαι friendly, εκτός κι αν δω να γίνεται κανένα ξερατό
Για τη σχέση πολιτικών με καλλιτέχνες μίλησε ο Σταμάτης Κραουνάκης στην εκπομπή «Στα καλά καθούμενα».

«Θεωρώ ότι ο καλλιτέχνης είναι πιο πάνω από οποιονδήποτε πολιτικό. Οι πολιτικοί μας έχουν ανάγκη, όχι εμείς τους πολιτικούς. Όταν οι καλλιτέχνες γίνονται ουραγοί οποιασδήποτε κομματικής διαδικασίας είναι πολύ για φτύσιμο. Πολλοί μου λένε ότι είμαι ΣΥΡΙΖΑ επειδή δουλεύω στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι, δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, είμαι friendly και κρατάω για τον εαυτό μου το δικαίωμα να μην είμαι καθόλου friendly όταν δω να γίνεται ένα ξερατό και από εκεί», δήλωσε ο μουσικοσυνθέτης.

Αναφερόμενος στη Βόρεια Ελλάδα και την Ελληνική γλώσσα, είπε: «Ήρθε φίλος από τη βόρεια Ελλάδα και μου έλεγε: “Πόσα χρόνια μιλάνε οι Βορειοελλαδίτες ελληνικά; Εκατό; Μιλάγανε βουλγάρικα πριν τις απελευθερώσεις. Σου λένε δεν καταλάβαιναν την Ελληνική πάνω από τη Λαμία».
Κλείσιμο

Οι δηλώσεις του έφεραν σε αμηχανία την Κατερίνα Καραβάτου η οποία είπε αρχικά πως πρόκειται για διαλέκτους που υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα, όπως στη Βόρεια Φλώρινα, ενώ στη συνέχεια τον ρώτησε αν έχει όλο αυτό να κάνει με την ψυχή των ανθρώπων και τι αισθάνεται ο καθένας. «Σαφέστατα αλλά κάθε λαός αυτή τη στιγμή σε αυτή τη δεινοπαθημένη Ευρώπη, η οποία είναι υπόδουλη στις τράπεζες με το δάχτυλο της Γερμανίας να κουνιέται σαν Δαμόκλειος σπάθη από τις τύχες σχεδόν όλων των λαών του νότου και όχι μόνο, να μην ξυπνήσει;», απάντησε με τη σειρά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης