Αλ. Αγγλούπας - Γωγώ Φαρμάκη: Σαν να μην πέρασε μια σφαίρα

Αλ. Αγγλούπας - Γωγώ Φαρμάκη: Σαν να μην πέρασε μια σφαίρα

Η υπόθεση πυροβολισμού της Γωγώς Φαρμάκη από τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αγγλούπα δεν έχει φτάσει μέχρι σήμερα στις δικαστικές αίθουσες - Τι μεσολάβησε ώστε το θύμα να δεχτεί τελικά εξωδικαστικό συμβιβασμό προκειμένου αυτή να κλείσει

Αλ. Αγγλούπας - Γωγώ Φαρμάκη: Σαν να μην πέρασε μια σφαίρα
Τον Νοέμβριο του 2011 ο πυροβολισμός που ακούγεται στη γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου αναστατώνει τους περίοικους και στέλνει τη Γωγώ Φαρμάκη στην Εντατική σοβαρά τραυματισμένη στην κοιλιακή χώρα. Είκοσι επτά μήνες αργότερα, ο φάκελος της υπόθεσης πηγαινοέρχεται από τα συρτάρια της μιας υπηρεσίας σε εκείνα της άλλης, ενώ ο δράστης, Αλέξανδρος Αγγλούπας, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εξακολουθεί να απολαμβάνει, χωρίς συνέπειες, τη ζωή του.



Κλείσιμο
Είκοσι επτά μήνες έχουν περάσει από τότε που ο γνωστός επιχειρηματίας πυροβόλησε τη Γωγώ Φαρμάκη, αδελφή της συντρόφου του και γνωστού μοντέλου Ολγας, σε μια επεισοδιακή βραδιά που έστειλε την κοπέλα στην Εντατική με ακατάσχετη αιμορραγία. Μια υπόθεση που, παρά τον προφανή ντόρο που προκάλεσε αλλά και τον κακουργηματικό χαρακτήρα του αδικήματος, βρίσκεται κολλημένη στα γρανάζια των υπηρεσιών, ενώ ο δράστης, ελεύθερος κι ανέμελος, γκαζώνει τη σπορ Mercedes AMG του στα 339 χλμ., όπως προκλητικά ενημερώνει τους φίλους του στο Instagram. Την ίδια στιγμή, βέβαια, για χρέη της τάξεως των 5.000 ευρώ, π.χ., εκατοντάδες πολίτες οδηγούνται με χειροπέδες στα δικαστήρια και κατόπιν στη φυλακή, με τη Δικαιοσύνη να λειτουργεί με τις ταχύτητες που αναπτύσσει ο Αλέξανδρος Αγγλούπας αλλά να καθυστερεί ακόμη και όταν πρόκειται για δράστες από πρόθεση ανθρωποκτονίας - όπως εκείνος.

Οσο η αστυνομική και δικαστική έρευνα φαίνεται να λιμνάζει, με τον φάκελο της υπόθεσης να κάνει μακρόσυρτες κούρσες από τη μια υπηρεσία στην άλλη -εντός Αττικής-, ο Αλέξανδρος Αγγλούπας ενημερώνει διαδικτυακά ότι σκίζει τα κύματα της Ψαρούς με τζετ σκι, αρμενίζει με κότερα, κάνει «ζημιές» στα μπουζούκια, πηγαίνει σε glamorous πριβέ πάρτι και ταξιδεύει από την Αράχοβα μέχρι το Πορτοφίνο, ενώ στα μεσοδιαστήματα υποδύεται τον «fast & furious» με υπερπολυτελή αυτοκίνητα στους δρόμους της Αθήνας κάτω από τη μύτη της Τροχαίας. Πολύ πικρό για την ηθοποιό Γωγώ Φαρμάκη, που είδε τα όνειρά της να γκρεμίζονται μέσα σε μια κρίσιμη για τη ζωή της νύχτα. Υστερα από αλλεπάλληλα χειρουργεία, ατελείωτες μέρες πόνου και δακρύων και αφού δαπάνησε έναν σωρό λεφτά σε γιατρούς και νοσοκομεία, η νεαρή ηθοποιός κατάφερε επιτέλους να σταθεί στα πόδια της, πλήρως απογοητευμένη φυσικά για την δικαστική πορεία της υπόθεσης.







Υστερα από δύο και πλέον χρόνια αναμονής, η Γωγώ Φαρμάκη, βλέποντας ότι η υπόθεση δεν προχωράει, δέχτηκε να έρθει σε συμβιβασμό με τον δράστη του πυροβολισμού και πλέον δεν ενδιαφέρεται για τη δικαστική εξέλιξή της, αφού η ζωή της δεν μπορεί να περιμένει άλλο.
Οπως επιβεβαιώνει και η πλευρά του Αλέξανδρου Αγγλούπα, τον περασμένο Νοέμβριο, ακριβώς δύο χρόνια μετά το αιματηρό συμβάν στο σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο, η πλευρά του θύματος και του δράστη βρέθηκαν για να λύσουν το θέμα. Η κοπέλα, η οποία ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη όπου έχει μετακομίσει προσωρινά και παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής σε μία από τις πιο γνωστές σχολές των ΗΠΑ, συνομίλησε και τελικά συμβιβάστηκε προκειμένου να λήξει ομαλά το θρίλερ που διαρκεί τόσους μήνες και αναστατώνει τη ζωή της.

Απόφαση δικαιολογημένη για κάποιον στη θέση της, αφού περίπου 2,5 χρόνια μετά το περιστατικό και παρότι η Εισαγγελία άσκησε δίωξη εις βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ακόμα δεν έχει καν οριστεί δικάσιμος! Μέχρι «κάποια» στιγμή ο επιχειρηματίας να οδηγηθεί στο εδώλιο, μπορεί στο μεταξύ ανενόχλητος να απολαμβάνει τις χαρές της ζωής - αυτές που για δύο χρόνια στέρησε από το θύμα του.





Το χρονικό της πολύκροτης υπόθεσης

Με θρίλερ συνεχών ανατροπών μοιάζει η υπόθεση Αγγλούπα, αφού τέσσερις φορές μέχρι σήμερα μια καινούρια πτυχή έρχεται να δώσει άλλη διάσταση στην προηγούμενη. Αρχικά ήταν η κατάθεση της ηθοποιού που ανέτρεψε όσα υποστήριξαν ο Αγγλούπας και η αδελφή της στην κατάθεσή τους, στη συνέχεια και έπειτα από πολλούς μήνες ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, πρόσφατα προέκυψε ο συμβιβασμός των δύο πλευρών, ενώ, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά η ματωμένη υπόθεση του πυροβολισμού.

Ολα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 4ης Νοεμβρίου 2011 στο διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου όπου διέμενε η Γωγώ Φαρμάκη με την αδελφή της Ολγα, την οποία φιλοξενούσε. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν τότε, είχε προηγηθεί καβγάς με την Ολγα και τον σύντροφό της, ο οποίος εμφανίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο διαμέρισμα ζητώντας επίμονα να της μιλήσει. Από κει και πέρα οι απόψεις για το πώς προέκυψε ο πυροβολισμός διίστανται.

Αρχικά τα πράγματα δείχνουν ξεκάθαρα, καθώς η 26χρονη Γωγώ, με ακατάσχετη αιμορραγία, βρίσκεται στην Εντατική και δεν μπορεί να μιλήσει, ενώ οι καταθέσεις τόσο της αδελφής της Ολγας όσο και του συντρόφου της Αλέξανδρου Αγγλούπα ταυτίζονται και «μιλούν» για ατύχημα: «Πήγα να βγάλω το πιστόλι που κατείχα νόμιμα από το σακάκι και αυτό εκπυρσοκρότησε», υποστήριξε ο επιχειρηματίας και επιβεβαίωσε η Ολγα. Εναν μήνα μετά τα δεδομένα αλλάζουν. Η νεαρή ηθοποιός συνέρχεται, δίνει κατάθεση και αρνείται ότι ήταν ατύχημα, υποστηρίζοντας πως ο σύντροφος της αδελφής της δεν την πυροβόλησε κατά λάθος.

Η υπόθεση φεύγει από το Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου και ο φάκελος μεταφέρεται στη Δίωξη Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Στις 27 Μαρτίου του 2012 ο τμηματάρχης της υπηρεσίας κ. Σταύρος Σταυρόπουλος απαντά στην παραγγελία του εισαγγελέα πως «από την εξέταση της παθούσας προέκυψαν νεότερα στοιχεία, καθόσον τόσο από την αρχική όσο και από τη συμπληρωματική κατάθεσή της προκύπτουν πραγματικά περιστατικά, τα οποία αφενός μεν είναι πρόσφορα να θεμελιώσουν την πρόθεση του Αγγλούπα Αλέξανδρου (και μάλιστα άμεσο δόλο, α’ βαθμού - επιδίωξη), αφετέρου δε τα αντίρροπης κατεύθυνσης πραγματικά περιστατικά που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στο συγκεντρωθέν προδικαστικό υλικό δεν κρίνονται prima facie επαρκή για να ανατρέψουν τον συλλογισμό περί ανθρωποκτόνου πρόθεσης».



Μάλιστα ο προϊστάμενος του Ανθρωποκτονιών ζήτησε και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά τα οποία υποστηρίζει η νεαρή ηθοποιός επιβεβαιώνονται από τις κλήσεις που πραγματοποίησαν και δέχτηκαν οι δύο πλευρές από τα κινητά τους τηλέφωνα. Λίγους μήνες αργότερα, τον Αύγουστο του 2012, ασκείται ποινική δίωξη για «απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και οπλοχρησία στην άνω πράξη», που όμως δεν φαίνεται να άλλαξε τα σχέδια του επιχειρηματία, ο οποίος απαθανατίζεται από παπαράτσι να λιάζεται στην Ψαρού και να χαίρεται τη συντροφιά καλλονών, με πούρα, σαμπάνιες και τζετ σκι να συμπληρώνουν τα «αξεσουάρ» του μυκονιάτικου ευ ζην.

Η υπόθεση κολλάει στα ανακριτικά γραφεία όπως χιλιάδες άλλες.
Το τελευταίο επεισόδιο αναμένεται να παιχτεί στο δικαστήριο, που ακόμα όμως δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά. Μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, βέβαια, τα πράγματα δείχνουν να τελειώνουν ομαλά - και στο μεταξύ ο Αλέξανδρος Αγγλούπας έχει κάθε λόγο να κάνει πλάκα με τους φίλους του στο Instagram όταν φωτογραφίζεται δήθεν πίσω από κάγκελα. Αυτό, προφανώς, είναι και το αγαπημένο του ανέκδοτο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης