LIVE

Κορωνοϊός

«Θέλω να ερωτευτώ σαν τρελός!»

«Θέλω να ερωτευτώ σαν τρελός!»

Τα... πίτουρα της πολιτικής, τα σκουπίδια της τηλεόρασης, ο έρωτας, οι γυναίκες, τα παιδιά και η μεγάλη «γέφυρα» που ενώνει το Λος Αντζελες με την Αθήνα. Ο άνθρωπος που μας συστήθηκε κάποτε
ως ζεν πρεμιέ, μεγάλωσε και βλέπει τη ζωή με άλλο μάτι...

Ο γνωστός ηθοποιός, που μοιράζει πλέον τον χρόνο του μεταξύ Λος Αντζελες και Αθήνας, μιλάει για το νέο του θεατρικό και τα επαγγελματικά του πλάνα, ενώ αποκαλύπτει γιατί δεν έχει βρει ακόμη τη σύντροφο της ζωής του...

- Λόγω οικονομικής κρίσης πολλοί Ελληνες φεύγουν στο εξωτερικό. Εσύ πώς και επιστρέφεις τώρα από το Λος Αντζελες;
  Ούτε έφυγα ποτέ από την Ελλάδα, ούτε μετακόμισα μόνιμα στο Λος Αντζελες. Ζω έξι μήνες εδώ και έξι μήνες στην Αμερική. Απλώς επειδή πηγαινοέρχομαι και δεν μπορώ να κάνω ούτε σίριαλ, ούτε θέατρο πολλοί πιστεύουν ότι μένω μόνιμα στην Αμερική.

- Το φυσιολογικό ωστόσο θα ήταν αυτή την εποχή να βρίσκεσαι στην Αμερική... Το μεγαλύτερο λάθος είναι να λέμε «το φυσιολογικό είναι».
Εγώ δεν συμφωνώ με εκείνους που υποστηρίζουν ότι η ζωή μας είναι η δουλειά και η καριέρα μας. Η δουλειά μας είναι σαν το φαγητό: τρώμε για να ζούμε, δεν ζούμε για να τρώμε. Δουλεύουμε για να ζούμε, δεν ζούμε για να δουλεύουμε. Ετσι, έχει τεράστια διαφορά για μένα ο τρόπος που θα κάνουμε τις επιλογές μας και θα ζήσουμε τη ζωή μας. Η αλήθεια είναι ότι με πήρε η μπάλα με τις δουλειές στην Ελλάδα: έκανα το θεατρικό «Δεσποινίς Τζούλη» στην Κύπρο για τρεις εβδομάδες, στη συνέχεια το ανεβάσαμε στη Θεσσαλονίκη, μετά ήρθε το guest με τους Αγαμους Θύτες και τώρα το θεατρικό με τη Μαρία Σολωμού.

- Περνάς πιο ωραία στην Ελλάδα; Από την Ελλάδα έχω μνήμες ετών, από το Λος Αντζελες μιας τετραετίας. Είναι λογικό λοιπόν η προσωπική ζωή μου να είναι πιο ευχάριστη στην Αθήνα απ’ ό,τι στο Λος Αντζελες. Εκεί ωστόσο έχω μια πολλά υποσχόμενη ζωή, με πολλή συγκέντρωση και αρκετή περισυλλογή. Αισθάνομαι σαν να ξεκινάω από το μηδέν και εστιάζω καλύτερα στα θέλω μου. Εδώ περνάω ωραία επειδή έχω τους φίλους μου. Από την άλλη, στο Λος Αντζελες υπάρχει ένας απίστευτος επαγγελματισμός. Οι δουλειές εκεί είναι σούπερ μάρκετ κι εδώ... πάγκος στη λαϊκή. Αυτή είναι η αναλογία. Εγώ δεν πήγα στην Αμερική για να κάνω καριέρα αλλά για να πάρω το «know how» τους, το οποίο θέλω να συνδυάσω με τη δική μας κουλτούρα. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να δημιουργήσω ένα προϊόν και να το πουλήσουμε στο εξωτερικό.

- Δηλαδή, τι εννοείς; 
Θέλω να φτιάξω μια γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Λος Αντζελες δημιουργώντας ελληνικές παραγωγές με αμερικανικά στάνταρντ, οι οποίες θα μπορούν να πωλούνται σε ολόκληρο τον κόσμο. Γι’ αυτό και δεν βρίσκομαι σε ένα μόνο μέρος, αλλά με δυο πόδια σε δυο χώρες! Γνωρίζω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πέσω μέσα και να πνιγώ, αλλά είμαι αποφασισμένος να ρισκάρω...

- Θα γυρίσεις επίσης και μία ταινία... 
Είχα κλείσει έναν ρόλο στην ταινία-βαμπίρ «Of light and dark». Τελικά ο παραγωγός μαζί με την εταιρεία Paramount αποφάσισαν να γίνει σίριαλ επειδή θα έχει λιγότερο ρίσκο αυτή την περίοδο. Σήμερα βρίσκονται στη διαδικασία που φτιάχνουν το σενάριο για σίριαλ. Αν ωστόσο το ολοκληρώσουν σε 15 χρόνια, τότε μάλλον θα πρέπει να αλλάξω ρόλο.

- Πολλοί θεωρούν ότι σ’ έχει βοηθήσει η Νία Βαρντάλος...  Επειδή είναι φίλη μου. Ποτέ δεν μου είπε ωστόσο «πήγαινε σ’ αυτό το casting», ούτε μου έκλεισε ραντεβού με κάποιον παραγωγό. Στην Αμερική «παίζουν» οι γνωριμίες, αλλά όχι όπως εδώ. Εμείς χαμηλώνουμε το επίπεδο για να πάρουμε τον φίλο μας, ενώ εκεί για να τον πάρουν φροντίζουν πρώτα να του ανεβάσουν το επίπεδο.

- Δημοσιεύματα σε θέλουν να ξεκινάς γυρίσματα για σίριαλ της ΝΕΤ...  Εχουμε κάνει μια συζήτηση και εκεί έχουμε μείνει. Μάλιστα μας είπαν να μην το συζητάμε. Με ενδιαφέρει πολύ και θα ήθελα να παίξω με τη Σμαράγδα Καρύδη, αλλά δεν έχω κάποιο νέο.

- Δεν ήταν υπερβολή το ότι το 2006 είχαμε 45 σίριαλ; Μήπως οι άνθρωποι του χώρου πληρώνουν σήμερα εκείνη την ασυδοσία;  Ηταν μια φούσκα που έσκασε, οδηγώντας ηθοποιούς στην ανεργία και κανάλια στο κόκκινο. Τα κανάλια δεν τα ενδιέφερε να παράγουν κουλτούρα αλλά να πάρουν τα νούμερα της AGB και να είναι πρώτα στην τηλεθέαση.

- Θεωρείς ότι δεν έδωσαν βάση στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα;  Πολύ λίγο, κι αυτό έγινε από συγκεκριμένους ανθρώπους. Γι’ αυτό και έχουμε τόσο φτηνιάρικη τηλεόραση. Από εκεί που ήμασταν μέσα στην κουλτούρα περάσαμε στην απέναντι όχθη: στο εύπεπτο, στο φτηνό, στο σκουπίδι. Ημασταν πάντα στην κατηγορία των σκουπιδιών - από τα πολύ καλά μέχρι τα πολύ φτηνά σκουπίδια.

- Δηλαδή έχεις παίξει σε «σκουπίδια»; Ναι, έχω παίξει. Υπήρξαν δουλειές που δεν μου έδωσαν τίποτα.

- Επιστρέφεις στο θέατρο με το έργο «Από την πρώτη στιγμή». Μίλησέ μας λίγο γι’ αυτή την παράσταση...  Ξεκινάμε την 1η Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη για μία εβδομάδα και μετά θα συνεχίσουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα για δύο μήνες, ολοκληρώνοντας τις εμφανίσεις μας στην Αθήνα. Πρόκειται για μια ερωτική κωμωδία του Γιάννη Χαλαντώνη, στην οποία υπογράφω τη θεατρική διασκευή και τη σκηνοθεσία. Η Μαρία (σ.σ.: Σολωμού) υποδύεται τη Νάντια, μία wannabe μοντέλο-ηθοποιό που κατάγεται από ένα χωριό και δουλεύει στη Θεσσαλονίκη. Ο Φίλιππος (σ.σ.: Αλέξης Γεωργούλης) είναι υπάλληλος σε βιβλιοπωλείο και δηλώνει συγγραφέας. Κάποια στιγμή ερωτεύονται και όταν τελικά πέσουν οι μάσκες, ο ένας αντιμετωπίζει την αλήθεια του άλλου, αλλά και τη δική του...

- Πώς αποφάσισες να κάνεις guest στους Αγαμους Θύτες;  Βρεθήκαμε με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη στη Θεσσαλονίκη και μου το πρότεινε . Μέχρι τότε δεν είχα δει τους Αγαμους Θύτες. Υποδύθηκα έναν αγρότη από την Καρδίτσα με βαριά προφορά και πέρασα καλά. Ισως ήταν η ευκαιρία για να φτιάξω κάποτε ένα θεατρικό με προφορές απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδος.

- Εχεις σκεφτεί να κατέβεις στον πολιτικό στίβο όπως πολλοί συνάδελφοί σου; Μου είχαν κάνει πρόταση να κατέβω υποψήφιος το 2003, αλλά αρνήθηκα επειδή είχα να κάνω πιο σημαντικά πράγματα. Η πολιτική είναι το άλφα και το ωμέγα στη ζωή μιας κοινωνίας, ωστόσο σήμερα είναι το άλφα και το ωμέγα της σήψης. Δεν μπορώ να με φανταστώ σε κάποιο κόμμα παρακολουθώντας όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Αλλωστε όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρών’ οι κότες.

- Πόσο σημαντική είναι για σένα η φιλία; Πιο σημαντική κι απ’ τη ζωή μου. Εχω φίλους από τα παιδικά μου χρόνια και δεν έχω μνήμες πριν από αυτούς. Χωρίς φίλους δεν έχεις ζωή. Είσαι σαν μια μηχανή που πράττει χωρίς να αισθάνεται.

- Δηλαδή οι φίλοι σου είναι πιο σημαντικοί από μια σχέση σου; Μέχρι στιγμής οι φίλοι μου μού έχουν πάρει περισσότερη ενέργεια απ’ ό,τι οι προσωπικές μου σχέσεις. Αυτό που αναζητώ σήμερα είναι έρωτας και φιλία να έρθουν μαζί.

- Στην προσωπική σου ζωή θα ήθελες να παντρευτείς ή ακόμα δεν αισθάνεσαι έτοιμος; Σαν άνθρωπος κυνηγάω τον έρωτα. Είναι η γεύση της ζωής, αυτό που σε απογειώνει. Αν πούμε ότι η μνήμη είναι η φιλία, ο έρωτας είναι το παρόν: η ενεργοποίηση, ο σπινθήρας, η δίνη της ζωής. Οταν ερωτεύεσαι παύεις να είσαι ένας κοινός άνθρωπος. Ο γάμος είναι σχέδιο, ο έρωτας όχι.

- Είσαι ερωτευμένος; Οχι, τώρα δεν είμαι ερωτευμένος, αλλά ήμουν το καλοκαίρι. Θέλω ωστόσο να ερωτευτώ σαν τρελός.

- Θα ήθελες να γίνεις πατέρας; Αγαπώ πολύ τα παιδιά. Φτάνει να βρεθεί η κατάλληλη γυναίκα...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης