Μαίρη Συνατσάκη: Η ζωή μετά τη γέννηση της κόρης της - «Η λίμπιντο του ζευγαριού πέφτει αρκετά εκείνη την περίοδο»

Μαίρη Συνατσάκη: Η ζωή μετά τη γέννηση της κόρης της - «Η λίμπιντο του ζευγαριού πέφτει αρκετά εκείνη την περίοδο»

«Νομίζω είναι και από την φύση το να δίνεις εκείνη την περίοδο όλη την προσοχή σου στο παιδί» δήλωσε η Youtuber

mairi_sinatsaki
Η Μαίρη Συνατσάκη, η οποία τον Δεκέμβριο έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι, με τον Ίαν Στρατή, διανύει μια πολύ ωραία περίοδο στη ζωή της.

Η γνωστή παρουσιάστρια και επιχειρηματίας έχει αφοσιωθεί πλήρως στην κόρη της, συγχρόνως όμως, έχει επιστρέψει και στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις.

Η Μαίρη Συνατσάκη, το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από μήνες απουσίας από το κανάλι της στο Youtube, επέστρεψε με ένα νέο βίντεο, στο οποίο μίλησε για την εγκυμοσύνη της, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, για την σχέση της με τον Ίαν Στρατή μετά τον ερχομό της κόρης τους, αλλά και για τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Η γέννα με καισαρική και ο θηλασμός
«Γενικά πήγαν όλα καλά, ήταν μια θετική εμπειρία τοκετού. Νομίζω ότι πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια για να δω το πραγματικό άγχος που είχα για αυτή την εμπειρία που λέγεται γέννα, το οποίο θεωρώ απολύτως φυσιολογικό. Γέννησα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, ήταν προγραμματισμένη καισαρική και ήταν απόφαση του γιατρού μου, την οποία στηρίζω. Δεν με ενδιαφέρει να σκεφτώ αν θα μπορούσα να έχω αποφύγει την καισαρική, εγώ έβλεπα τα καρδιογραφήματα, έβλεπα ότι είναι ένα παιδί που οι παλμοί του δεν ήταν τόσο ζωηροί όσο θα έπρεπε και σκοπός ήταν τα πράγματα να γίνουν με ασφάλεια. Εμένα λοιπόν, με βοήθησε πάρα πολύ η ανοιχτή επικοινωνία με τον γιατρό μου», είπε αρχικά η Μαίρη Συνατσάκη.

Δείτε το βίντεο
"Αλλη καμιά δε γέννησε, μόνο η Μαριώ τη Λίβι" Q&A

Και πρόσθεσε: «Εγώ μοιραζόμουν τοι άγχος με οποιοδήποτε μέσα στο μαιευτήριο και γενικά με βοηθούσε πολύ. Παιδεύτηκα με τρομερή μοναξιά σε σχέση με το άγχος και τις κρίσεις πανικού σε νεαρότερη ηλικία, αλλά ειλικρινά μειώνεται τόσο πολύ η ένταση όταν πεις στον διπλανό σου, που δεν το πίστευα».

«Στην καισαρική σηκώνεσαι πολύ γρήγορα να περπατήσεις, εγώ όμως δυσκολεύτηκα με την αφαγία που κράτησε σχεδόν 20 ώρες. Επειδή όμως όταν μπαίνεις στην καισαρική πρέπει να μην έχει φάει, ήμουν περίπου 36 ώρες σε αφαγία. Έχω κάποια κενά μνήμης, δεν θυμάμαι ακριβώς την ροή, αλλά θυμάμαι όταν ήρθε η μαία και μου την έβαλε στο στήθος για τον πρώτο θηλασμό» συμπλήρωσε η Youtuber.

«Η δική μου εμπειρία θηλασμού ήταν μια εύκολη εμπειρία θηλασμού, την οποία εύχομαι σε οποιονδήποτε άνθρωπο θέλει να θηλάσει αλλά για εμένα ο οποιοσδήποτε τρόπος υπάρχει για να ταΐσεις το παιδί, είναι ο σωστός για τον κάθε άνθρωπο. Τώρα είμαστε στους 6 μήνες και συνεχίζω να θηλάζω αποκλειστικά, γιατί άργησα πολύ να εντάξω το μπιμπερό και ενώ τα έχω δοκιμάσει, δεν αλλάζει κάτι», ανέφερε η Μαίρη Συνατσάκη.

Κλείσιμο
Για τη νέα της καθημερινότητα μετά της γέννα, δήλωσε: «Βρίσκομαι σε μια προνομιακή κατάσταση, καθώς εργάζομαι κάπου και είμαι το αφεντικό του εαυτού μου. Έπρεπε να επιστρέψω στην δουλειά γιατί έτρεχαν πολλά πράγματα σημαντικά, πιστεύω όμως, πως αυτό θα είναι θετικό για την μικρή, γιατί έχει συνηθίσει να είναι με πολύ κόσμο και σε πολλά μέρη».

Για τη σχέση του ζευγαριού μετά τη γέννα

Ενώ μίλησε, επίσης, και για την ερωτική της ζωή μετά τον ερχομό ενός παιδιού, η ίδια εξήγησε: «Η σεξουαλική ζωή είναι ένα πολύ προσωπικό κομμάτι. Δεν σας έχω μιλήσει με αυτό τον τρόπο ποτέ εδώ στο κανάλι και ούτε και τώρα θα το κάνω. Περίπου 6 με 8 εβδομάδες μετά τον τοκετό, δεν επιτρέπεται η ερωτική επαφή. Αυτό από μόνο του αλλά και όλη η αλλαγή στο σώμα και στην καθημερινότητα, φέρνουν μια δυσκολία».

«Η λίμπιντο του ζευγαριού πέφτει αρκετά εκείνη την περίοδο γιατί νομίζω είναι και από την φύση το να δίνεις εκείνη την περίοδο όλη την προσοχή σου στο παιδί. Οι αλλαγές είναι πάντα επικίνδυνες για την ισορροπία, αλλά νομίζω ότι το κλειδί είναι η επικοινωνία. Δώστε χρόνο», τόνισε η Μαίρη Συνατσάκη.

Για τα κιλά
Στο τέλος, η Μαίρη Συνατσάκη έθιξε και το θέμα του βάρους, γεγονός που ταλαιπωρεί αρκετές γυναίκες μετά την γέννα, και επεσήμανε: «Δεν σας μίλησα ποτέ για το κομμάτι των κιλών, βλέπατε ότι έχω μια μικρή κοιλιά, δεν άλλαξε πολύ το σώμα μου, δεν υπάρχει κάποια μυστικό. Είχα πάντα μια λεπτή μέση και πάντα ότι κιλά έπαιρνα τα έπαιρνα στα μπούτια. Είναι το DNA μου έτσι και για αυτό τον λόγο μπορεί να είναι πιο εύκολο για εμένα σε σχέση με μια άλλη κοπέλα. Μην κοιτάτε μόνο την όψη, από κάτω μπορεί να κρύβονται διάφορα».

Φωτογραφία άρθρου: NDPPHOTO


Ειδήσεις σήμερα:

Χριστίνα Σούζη: Το πρώτο μήνυμα της από το νοσοκομείο μετά το τροχαίο ατύχημα στην Κηφισίας

«Όσο θα σωπαίνουμε, αυτά θα συμβαίνουν» λέει ο 22χρονος καρατέκα που έσωσε την 17χρονη στη Φρεαττύδα

Χόρχε Μέσι, ο πατέρας του Λιονέλ που καθορίζει εδώ και τρεις δεκαετίες την καριέρα του γιου του

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης