Άντζελα Δημητρίου: H συγκινητική ιστορία πίσω από την τεράστια επιτυχία «Ποια θυσία»

Άντζελα Δημητρίου: H συγκινητική ιστορία πίσω από την τεράστια επιτυχία «Ποια θυσία»

Δείτε μουσικό απόσπασμα

antzela_dimitriou5454_cleanup
Το πολυαγαπημένο τραγούδι της λαϊκής ερμηνεύτριας δεν γράφτηκε για κάποιο μεγάλο έρωτα, αλλά για τον γιο της, και θα ακουστεί απόψε στις 21:00 στο «Σπίτι με το MEGA»

Το ερμήνευσε μοναδικά η Αντζελα Δημητρίου. Έγινε ύμνος της νύχτας και συνώνυμο της ερωτικής απόγνωσης. Το αγκάλιασαν παραδεχόμενοι την αφοπλιστική του ειλικρίνεια δημιουργοί από όλα τα είδη μουσικής, όχι μόνο του λαϊκού πενταγράμμου. Και όμως. Αν και στο πρώτο άκουσμα είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για τον καημό μιας γυναίκας που έχασε τον αγαπημένο της από μία άλλη, στην πραγματικότητα, μία σπαραχτική, άλλου είδους απώλεια κρύβεται από πίσω.

Δείτε μουσικό απόσπασμα
ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ MEGA: ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΖΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 'ΠΟΙΑ ΘΥΣΙΑ'
Όπως έχει αποκαλύψει και η ίδια η Άντζελα Δημητρίου μέσα από άκρως εξομολογητικές και συγκινητικές συνεντεύξεις της, το τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1985 σε μουσική του Χάρη Καλούδη και στίχους του Μάνου Κουφιανάκη, έχει γραφτεί για τον γιο της, Βαγγέλη. Τον έφερε στη ζωή σε πολύ νεαρή ηλικία και αναγκάστηκε να τον αποχωριστεί όταν εκείνος ήταν μόλις λίγων ημερών. «Μου τον πήραν σε μικρή ηλικία και τον δώσανε στη θεία μου, κανείς δεν ήξερε πού βρισκόταν…» έχει πει χαρακτηριστικά η Άντζελα Δημητρίου. Η ίδια, ένα βράδυ αφηγήθηκε αυτή την ιστορία σε συνθέτη και στιχουργό «πίνοντας πάρα πολύ κρασί» και μέσα από αυτή την εξομολόγηση δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη και πιο αυτοβιογραφική της επιτυχία.

Η επανασύνδεσή τους και η αποκάλυψη ότι η ίδια είναι η βιολογική του μητέρα, έγινε πολλά χρόνια αργότερα, όταν ο Βαγγέλης ήταν 25 ετών.

Και κάπως έτσι, ένα τραγούδι που έχει αντηχήσει σε αμέτρητα νυχτερινά κέντρα και παραμένει διαχρονικό και αξεπέραστο, αποδεικνύει πως μία δυνατή απώλεια, από όπου κι αν προέρχεται, μπορεί να οδηγήσει σε μία πολύ ειλικρινή καλλιτεχνική δημιουργία. Ο στίχος σήμα-κατατεθέν «Και θέλω να ‘ρθω να σ’ αρπάξω από την άλλη…», δεν έχει γραφτεί για κάποια ερωτική αντίζηλο, αλλά για τη γυναίκα που είχε αναλάβει να μεγαλώσει τον γιο της Άντζελας Δημητρίου.

Κλείσιμο
Αυτή η τεράστια επιτυχία, με την τόσο συγκινητική ιστορία που φέρει στις αποσκευές της, δεν θα μπορούσε να λείψει από το αποψινό «Σπίτι με το MEGA» στις 21:00, τραγουδισμένη με τον δικό της τρόπο. Όταν μαθαίνουμε την ιστορία πίσω από ένα τραγούδι, είναι σα να το ακούμε για πρώτη φορά!

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Χωρίς τον φράχτη θα έμπαινε ο καθένας, ο Τσίπρας δεν θα συνέχιζε την επέκταση

Οι θεωρίες συνωμοσίας πίσω από τις διώξεις στον Τραμπ - Τι θα συμβεί αν παραδοθεί

Βίντεο: Αρσιβαρίστας στον Καναδά με μία απλή δήλωση συμμετείχε σε γυναικείους αγώνες και έσπασε το ρεκόρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης