Η Γη της Ελιάς: Ποιος είναι ο ηθοποιός που υποδύεται τον «Γεράσιμο Μωραΐτη»

Η Γη της Ελιάς: Ποιος είναι ο ηθοποιός που υποδύεται τον «Γεράσιμο Μωραΐτη»

Ο Θέμης Πάνου υποδύεται έναν μεγαλέμπορο που κάνει εξαγωγές πορτοκαλιών και συνεργάζεται με τη Χάιδω

i_gi_tis_elias__5_
Ο Θέμης Πάνου είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ηθοποιού. Βραβευμένος σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου για τις πολύ ιδιαίτερες ερμηνείες του, αλλά και με πολλά χιλιόμετρα στο θέατρο σε σημαντικούς ρόλους ρεπερτορίου, ο «Γεράσιμος Μωραΐτης» όπως λέγεται ο ήρωας που υποδύεται στη «Γη της ελιάς» του MEGA, είναι ένας πολύ ταλαντούχος καλλιτέχνης.

Το 2013 καταχειροκροτήθηκε στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και βραβεύτηκε ως καλύτερος άντρας ηθοποιός (Volpi Cup) για την ερμηνεία του στην ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά «Miss Violence». Ηταν ο πρώτος και μοναδικός Έλληνας ηθοποιός που έχει τιμηθεί με το συγκεκριμένο βραβείο. Υποδυόταν έναν πατέρα-δυνάστη, ο οποίος κακοποιεί τις κόρες του από πολύ νεαρή ηλικία. Σε αυτόν τον τόσο σκληρό και δυστυχώς τόσο επίκαιρο ρόλο εξαιτίας της ζοφερής επικαιρότητας που βιώνουμε, ο Θέμης Πάνου είχε διαπρέψει.

thumbnail_THEMIS_PANOU_1_740_1

Παλιότερα, το 2009, είχε τιμηθεί στο Φεστιβάλ Δράμας με τη διάκριση Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας για την ταινία της Ελευθερίας Αστρινάκη «Μια νύχτα μαζί».

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1960 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Δραματικής Σχολής «Ε. Χατζίκου». Είναι επίσης μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Από το 2000 συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο και συμμετείχε σε διεθνείς περιοδείες που έγιναν το 2000-2003 (Ευρώπη, Η.Π.Α, Λ. Αμερική, Αυστραλία, Ιαπωνία, Κίνα κ.λ.π).

Κλείσιμο
Ηθοποιός ρεπερτορίου, έχει ερμηνεύσει σπουδαίους ρόλους σε αρχαίες τραγωδίες, κλασικά και σύγχρονα έργα. Πάντα με την χαρακτηριστική του φωνή, χωρίς εξάρσεις και υπερβολές στο παίξιμό του, ξεχωρίζει υποδυόμενος πολύ ιδιαίτερους χαρακτήρες.

Έχει μεταφράσει απο τά ελληνικά στα τουρκικά τα έργα: «Ιχνευτές» του Σοφοκλή, για την παράσταση σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη στο Φεστιβάλ Σμύρνης το 2010, «Φιάκας» του Δ.Κ. Μισιτζή. Και από τα τουρκικά στα ελληνικά την τριλογία «Ο Μίδας» του Güngör Dilmen.

Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Κινστέρνα, Νά ένα μήλο. Τα αφηγήματά του με τον τίτλο «Αιφνιδίως…και μια επιστροφή», που ασχολούνται με ιστορίες αιφνίδιων θανάτων και με έναν ανεκπλήρωτο έρωτα, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Το Ροδακιό.

thumbnail_themispanou_1_596_1

Στη «Γη της ελιάς» υποδύεται έναν μεγαλέμπορο, ο οποίος κάνει εξαγωγές πορτοκαλιών. Συνεργάζεται με τη Χάιδω (Στέλα Φυρογένη). Ζει στον Πειραιά, αλλά κατέβηκε στη Μάνη για επαγγελματικούς λόγους και εκεί, ο Φίλιππος (Διονύσης Παπανδρέου) του γνώρισε τη Μαργαρίτα (Λυδία Κονιόρδου), με απώτερο σκοπό να τους φέρει κοντά. Ανάμεσα στον Γεράσιμο και τη Μαργαρίτα θα αναπτυχθεί μια τρυφερή φιλία. Ο Γεράσιμος έχει και έναν γιο, ο οποίος σπουδάζει οικονομικά και πρόκειται να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση, προκειμένου και ο ίδιος να ζήσει πιο ανέμελα και να κάνει ταξίδια και άλλα πράγματα που δεν είχε στερηθεί όταν ήταν νεότερος, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.



Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο 26χρονος για την παράσυρση της 21χρονης

Μουντιάλ 2022: Ανατριχιαστική η ακτινογραφία στο κρανίο του Σαουδάραβα παίκτη μετά τη σύγκρουση με τον τερματοφύλακα

Κιβωτός του Κόσμου: Πρώην στέλεχος άδειασε θυρίδα με άκρα μυστικότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης