Μύκονος: Το 1ο Running Festival του νησιού έρχεται για να γίνει θεσμός

Μύκονος: Το 1ο Running Festival του νησιού έρχεται για να γίνει θεσμός

Έλληνες Ολυμπιονίκες συναντιούνται στο νησί για το  φεστιβάλ - Δείτε βίντεο

mikonos
Το 1ο Mykonos Running Festival, διοργανώνεται από τον Δήμο Μυκόνου σε συνεργασία με τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με στόχο να καταστεί θεσμός.

Το «παρών» θα δώσουν σπουδαίοι Ολυμπιονίκες και μεγάλα ονόματα από τον χώρο του αθλητισμού λαμπρύνοντας τους αγώνες με την παρουσία του. Μεταξύ αυτών ο «άρχοντας των κρίκων», Λευτέρης Πετρούνιας, με την πρωταθλήτρια της ενόργανης, Βασιλική Μιλλούση, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, ο αργυρός Ολυμπιονίκης της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας, Χρήστος Βολικάκης, και ο θρύλος της καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Πρίντεζης. Ο παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς με χειρίλατο αμαξίδιο και οι πρωταθλητές των δρόμων αντοχής Σόνια Τσεκίνη και Bouisanne Youssef θα ηγηθούν του αγωνιστικού προγράμματος του διημέρου.


Μετά την Τελετή Ειρηνοδρομίας ακολούθησε η επίσημη τελετή έναρξης στο ξενοδοχείο Santa Marina στον Ορνό . Για το 1ο Mykonos Running Festival μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του στο οποίο χορηγός επικοινωνίας είναι το Mykonos Live TV και στον δημοσιογράφο Πέτρο Νάζ,ο ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς ο οποίος ανέφερε:”το Mykonos Running Festival είναι ένας νέος θεσμός που θα διοργανώνεται κάθε τέλος σαιζόν με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος του νησιού. Ως νονοί σε αυτό το νέο ξεκίνημα έχουν έρθει σπουδαίοι Ολυμπιονίκες και η υφυπουργός Τουρισμού επισημαίνοντας με την παρουσία της την σοβαρότητα της προσπάθειας. Θέλουμε η διοργάνωση να αποκτήσει εξωστρέφεια και είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας”.

Το 1ο Mykonos Running Festival περιλαμβάνει την διεξαγωγή Διεθνούς Ημιμαραθωνίου δρόμου και Δρόμων Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος σε Δημόσια Οδό 10.000μ. και 2.500μ.. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Όλοι οι λάτρεις του αθλητισμού υγείας θα δημιουργήσουν όμορφες αναμνήσεις, τρέχοντας σε διαδρομές πιστοποιημένες από τη World Athletics με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Δείτε το βίντεο


«Είμαστε εδώ για τη Μύκονο αλλιώς», είπε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «για μια Μύκονο που πέραν της μεγάλης επιτυχίας που είχε αυτό το καλοκαίρι, μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα, χαιρόμαστε και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα θετικά στοιχεία που είχε αυτό το καλοκαίρι, το οποίο συνεχίζεται, δεν έχει σταματήσει για την Ελλάδα. Βλέπουμε υψηλές πληρότητες σε πάρα πολλά νησιά και στην ενδοχώρα και πραγματικά εμείς ετοιμαζόμαστε και για το κομμάτι του ορεινού και χειμερινού τουρισμού».
«Να μιλάμε λοιπόν για την Ελλάδα μας, κάθε μήνα του χρόνου, ως μια ευκαιρία κάποιος να την επισκεφθεί και να έχει ξεχωριστές εμπειρίες. Είμαστε λοιπόν εδώ, στη Μύκονο, για να δείξουμε και την άλλη πλευρά του νησιού, την πλευρά του αθλητισμού, την πλευρά του πολιτισμού, της γαστρονομίας, των τοπικών προϊόντων που συνδέονται με το κομμάτι της φιλοξενίας και βέβαια μια εμπειρία που συνδέεται με την ευεξία. Ο κόσμος αυτό αποζητάει ειδικά μετά τον covid, Να συνδεθεί δηλαδή με τα μέρη διαφορετικά, να γνωρίσει τους ανθρώπους και να δει το μεράκι με το οποίο δημιούργησαν αυτό το ξεχωριστό τουριστικό προϊόν. Εμπλουτίζουμε το προϊόν και διερευνούμε τη δυνατότητα τουριστικής επέκτασης και μέσω των αθλητικών γεγονότων. Ούτως ή άλλως θα δούμε να γίνεται ο αθλητικός τουρισμός μια από τις πιο ανελισσόμενες μορφές τουρισμού τα επόμενα χρόνια και επίσης μιλάμε και για μία χρονική ισορροπία με την ποιότητα και τη βιωσιμότητα, που είναι και οι τρεις πυλώνες που επιδιώκουμε στο υπουργείο Τουρισμού», σημείωσε η υφυπουργός.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Το ανατριχιαστικό σημείωμα του αυτόχειρα στην Καβάλα λίγο πριν σκοτώσει μάνα και παιδί

Μέτρα και στους... οίκους ανοχής εξαιτίας των φουσκωμένων λογαριασμών ρεύματος

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης