Στάθης Ψάλτης: Η ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου για την εκταφή του αείμνηστου ηθοποιού

Στάθης Ψάλτης: Η ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου για την εκταφή του αείμνηστου ηθοποιού

Μετά το ξέσπασμα της Μαίρης Μπάρκουλη και την ανάρτηση της Καίτης Φίνου, που υποστηρίζουν ότι οι συγγενείς του ηθοποιού δεν ενημερώθηκαν ποτέ για την εκταφή της σορού του, ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε μία ανακοίνωση

pasltis_slider
Μετά την ένταση που έχει προκληθεί γύρω από το θέμα της εκταφής της σορού του αείμνηστου ηθοποιού, Στάθη Ψάλτη, ο Δήμος Ζωγράφου έκανε μία επίσημη ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση γύρω από το θέμα της εκταφής, μετά τις αναρτήσεις τόσο της Μαίρης Μπάρκουλη, αλλά και της Καίτης Φίνου.

Σε δημοσίευσή της, η Μαίρη Μπάρκουλη ανέφερε πως η εκταφή έγινε εντελώς «υπηρεσιακά» και τόνισε πως «ουδείς ασχολήθηκε ή ενδιαφέρθηκε».



Η Καίτη Φίνου με τη σειρά της έκανε κι εκείνη μία ανάρτηση, στην οποία υποστήριξε πως κανείς από τους συγγενείς δεν ειδοποίηθηκε από τον Δήμο για την εκταφή, ούτε καν η κόρη του αείμνηστου ηθοποιού.

Κλείσιμο


Ωστόσο, στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ζωγράφου, αναφέρεται πως οι συγγενείς αναζητήθηκαν, αλλά δεν βρέθηκαν. Μάλιστα, τονίζεται ότι η εκταφή έπρεπε να είχε γίνει τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη, όμως ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε παράταση δύο ακόμα ετών.

Ειδικότερα, αναφέρεται πως: «Η ταφή του έγινε το 2017 τιμής ένεκεν λόγω της μοναδικής καλλιτεχνικής του πορείας, αλλά και της συνεισφοράς του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κανονικά η εκταφή του έπρεπε να γίνει μετά από τρία χρόνια αλλά ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε παράταση ακόμα δύο ετών. Μετά την πάροδο πέντε ετών – το ανώτατο διάστημα που προβλέπεται – αναζητήθηκαν οι συγγενείς του για την διαδικασία της εκταφής αλλά δεν βρέθηκε κανείς και ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε υπηρεσιακή εκταφή. Τα οστά του Στάθη Ψάλτη φυλάσσονται προσωρινά σε ξεχωριστό μέρος στο οστεοφυλάκιο προκειμένου να τοποθετηθούν στον ειδικό χώρο που διατηρεί ο Δήμος Ζωγράφου στο Κοιμητήριο και φιλοξενεί όλους τους σπουδαίους ανθρώπους που τίμησαν την Πόλη μας και την Ελλάδα».




Ειδήσεις σήμερα:

Φόβοι για τους μαχητές του Αζοφστάλ μετά την παράδοσή του - Παρατεταμένο πόλεμο βλέπει το Κίεβο

Μητσοτάκης: Έδειξε και στο Κογκρέσο χάρτες της «Γαλάζιας Πατρίδας» -Yποσχέσεις για συνέχιση του «εμπάργκο» σε F-16 και F-35 στην Άγκυρα

Αποφασίζουν σήμερα οι ειδικοί για τις μάσκες - Τι θα ισχύσει για μέσα μεταφοράς, σχολεία, καταστήματα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης