Το μήνυμα του Κοκλώνη για την Αγία Σοφία: «Οι Τούρκοι έπεσαν στα γόνατα μπροστά στις εικόνες μας. Όσο και να τις κρύψουν, η Παναγιά μας είναι εκεί»

Το μήνυμα του Κοκλώνη για την Αγία Σοφία: «Οι Τούρκοι έπεσαν στα γόνατα μπροστά στις εικόνες μας. Όσο και να τις κρύψουν, η Παναγιά μας είναι εκεί»

Η αγάπη του Νίκου Κοκλώνη για την Κωνσταντινούπολη και την ελληνική ιστορία της Πόλης ξεκινά πολλά χρόνια πίσω

koklwnis
Στο μεγαλύτερο κέντρο του ελληνισμού στην ανατολή είχε γραφεία η Airfast, ενώ ο ίδιος διατηρεί ακόμα το σπίτι του εκεί, ταξιδεύοντας πολύ συχνά στην πόλη που πήρε το όνομά της από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο του Βυζαντίου. Η χθεσινή μέρα, 46η επέτειος από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, σκιάστηκε από την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην εκκλησία της Αγίας του Θεού Σοφίας, που η τουρκική κυβέρνηση μετέτρεψε σε τέμενος –μετά από 86 χρόνια που το ιστορικό μνημείο της Χριστιανοσύνης λειτουργούσε ως μουσείο.

Ο Νίκος Κοκλώνης, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης από το οποίο είχε εξασφαλίσει τις απευθείας μεταδόσεις ιερών ακολουθιών και λειτουργιών τις άγιες μέρες του Πάσχα μέσα από το OPEN, είχε επισκεφθεί πολλές φορές την Αγία Σοφία, τη «μητέρα όλων των εκκλησιών» και κορυφαίο σύμβολο της ορθοδοξίας, μάλιστα είχε «ξετυλίξει» την ιστορία της μέσα από την εκπομπή Celebrity Travel όταν βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για γυρίσματα με καλεσμένη του την Ειρήνη Παπαδοπούλου –όπως εξηγεί και στο βίντεο που δημοσίευσε, η τελευταία μορφή του ναού –που είχε χτιστεί αρχικά από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο- ολοκληρώθηκε το 537μ.χ. από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό.

Μετά τη χθεσινή μέρα, μια μαύρη μέρα για την ορθοδοξία μετά την ανίερη απόφαση Ερντογάν για μετατροπή του μνημείου σε τζαμί παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, ο Νίκος Κοκλώνης έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram.



«“Σώπασε κυρά Δέσποινα, μην κλαις και μην δακρύζεις». Σήμερα οι Τούρκοι προσευχήθηκαν στην πίστη μας. Πέσανε στα γόνατα μπροστά στις εικόνες μας. Όσο και να τις κρύψουν, η Παναγία μας είναι εκεί και η ιστορία μας το ίδιο», έγραψε, συγκινώντας τους ακολούθους του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης