Κάρμεν Ρουγγέρη: «Στη χώρα μας όλα τα ανεχόμαστε και κανείς δεν τιμωρείται»

Κάρμεν Ρουγγέρη: «Στη χώρα μας όλα τα ανεχόμαστε και κανείς δεν τιμωρείται»

«Κάρμεν» θα πει τραγούδι, ποίημα. Είναι εκείνη η μουσική που άκουγε ο Πυθαγόρας καθώς οι πλανήτες κινούνταν. Αρμονία. Η ποίηση είναι μια ιδιαίτερη έννοια. Από τις Μούσες μέχρι το «Μονόγραμμα του Ελύτη», μέχρι το θέατρο και τα παραμύθια

karmen_rougeri
Κάποιες φορές η Μούσα χρειάζεται να είναι αριστοκρατική, ανεξάρτητη, κοντά στους ανθρώπους και με μια καρδιά που να χωράει μέσα της πολύ αγάπη. Το αποδεικνύει και το έργο της εξάλλου.

Ο μαγικός χώρος των παραμυθιών που θα κάνει το παιδί μέσα μας να μεγαλώσει, να νοσταλγήσει, να θυμηθούμε ότι αν χάσουμε το παιδί μας μέσα μας τότε χάνουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας.

Τα παραμύθια διδάσκουν και μορφώνουν. Αρκεί να τα λέμε στα παιδιά, στους συντρόφους μας, στους γύρω μας για να τους μαγέψουμε όχι να τα χρησιμοποιήσουμε για να τους κατευθύνουμε. Σε έναν κόσμο δράκων υπάρχουν άνθρωποι που αναλαμβάνουν το ρόλο των ιπποτών.

Αυτή λοιπόν είναι η Κάρμεν Ρουγγέρη. Η Κάρμεν των παιδιών. Η Κάρμεν όλων μας. Η Κάρμεν που με τα παραμύθια της μεγαλώσαμε όλοι και μεγαλώνουμε ακόμα.

Φημίζομαι ότι δεν συγκρατώ το συναίσθημα μου εύκολα και ο λόγος μου ακούγεται κάποιες φορές υπερβολικός αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις, πως αλλιώς να δείξεις την ευγνωμοσύνη σου για εκείνους τους μεγάλους αλλά ταυτόχρονα τόσο ευγενικούς και σπουδαίους ανθρώπους. Τους ανθρώπους που η επιτυχία και η αναγνώριση τους κράτησε το “Α” τους κεφαλαίο.

Τους ανθρώπους που θα σου απλώσουν το χέρι τόσο μεγαλόκαρδα που θα νιώσεις κι εσύ μέσα σου, λίγη από εκείνη την αγάπη που βάζουν μέσα σε κάθε τους λέξη.

Περισσότερα στο lay-out.gr


Ειδήσεις σήμερα: 

Επίθεση με βιτριόλι: Θέμα ημερών η σύλληψη της δράστιδος - Η ΕΛΑΣ έχει καταγεγραμμένη τη φωνή της

Μετά τη Θεσσαλονίκη όλο και περισσότεροι φοιτητές ζητούν να απαλλαγούν από την εξεταστική

«Εξαφανίστηκαν» οι ξαπλώστρες από τις παραλίες της Μυκόνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης