Ζωή Λάσκαρη: Στο φως σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο

Ζωή Λάσκαρη: Στο φως σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο

Ο γάμος έγινε στις 23 Οκτωβρίου του 1967 στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι

Σήμερα το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη
Η Ζωή Λάσκαρη γνωρίζει το 1966 και παντρεύεται το 1967 τον επιχειρηματία Πέτρο Κουτουμάνο. Ένα χρόνο μετά αποκτούν τη κόρη τους Μάρθα. Ωστόσο ο γάμος τους δεν προχώρησε. Ο συλλέκτης Άρης Λουπάσης δημοσιεύει σήμερα στα sociam media σπάνιες φωτογραφίες από την γαμήλια δεξίωση που ακολούθησε με τη Ζωή να είναι ευτυχισμένη μέσα στο λευκό απλό νυφικό της.


Ο Άρης Λουπάσης γράφει: «Το 1966 η Ζωή Λάσκαρη βρίσκεται στο απόγειο της κιν/φικης της καριέρας με τα μιούζικαλ όπου πρωταγωνιστεί να σπάνε κάθε ρεκόρ εισιτηρίων και με ιδιαίτερα ξεχωριστές τις ερμηνείες της στις δραματικές ταινίες του Φίνου και του Γιάννη Δαλιανίδη που την καθιερώνουν σε ένα από τα δημοφιλέστερα αστέρια της εποχής. Εκείνη την χρονιά κάνει και την πρώτη θεατρική της εμφάνιση σε επιτυχημένη περιοδεία στην Κύπρο με τα έργα «Η παγίδα» του Ρομπέρ Τομά, «Βαθιά γαλάζια θάλασσα » του Τέρενς Ράττιγκαν και «Μιας πεντάρας νιάτα» των Πρετεντέρη-Γιαλαμά. Την περίοδο αυτή μέσω κοινών φίλων θα γνωρίσει τον επιχειρηματία Πέτρο Κουτουμάνο τον οποίο θα ερωτευθεί και ένα χρόνο αργότερα, στις 23 Οκτωβρίου του 1967 θα ανέβει μαζί του τα σκαλιά της εκκλησίας στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι. Ντυμένη με ένα υπέροχο και απλό νυφικό και κότσο στολισμένο με λευκά λουλούδια, θα υποδεχθεί μετά το μυστήριο στην δεξίωση που θα ακολουθήσει στο κοσμικό κέντρο της παραλιακής «Στορκ» (φωτο), αγαπημένους φίλους και συναδέλφους σε μια βραδιά γεμάτη κέφι και χορό. Τον Μάιο του 1968 θα αποκτήσουν την κόρη τους Μάρθα, στην πορεία όμως του έγγαμου βίου τα διαφορετικά ωράρια και η επιθυμία του συζύγου να σταματήσει την καριέρα της θα οδηγήσει στην φθορά του ζευγαριού και τρία χρόνια αργότερα στο διαζύγιο. Το καλοκαίρι του 1970 στην πρώτη θεατρική της εμφάνιση στην Αθήνα με το «Μαριχουάνα Στοπ» του Δαλιανίδη, θα συνεργαστεί με το μεγάλο αστέρι του τραγουδιού Τόλη Βοσκόπουλο και ο θυελλώδης έρωτας που θα ζήσουν για τρία χρόνια όπως και ο χωρισμός τους στην συνέχεια, θα αφήσει εποχή. Το 1976 η επίσκεψη της στο γραφείο του δικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου για νομικές συμβουλές, θα είναι η αρχή μιας γνωριμίας που θα εξελιχθεί σε βαθιά αγάπη, μια δεύτερη κόρη και έναν γάμο που θα κρατήσει σαράντα ολόκληρα χρόνια αποτελώντας ένα από τα πιο αγαπημένα και λαμπερά ζευγάρια της καλλιτεχνικης Αθήνας».


Δείτε την ανάρτησή του: 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Το 1966 η Ζωή Λάσκαρη βρίσκεται στο απόγειο της κιν/φικης της καριέρας με τα μιούζικαλ όπου πρωταγωνιστεί να σπάνε κάθε ρεκόρ εισιτηρίων και με ιδιαίτερα ξεχωριστές τις ερμηνείες της στις δραματικές ταινίες του Φίνου και του Γιάννη Δαλιανίδη που την καθιερώνουν σε ένα από τα δημοφιλέστερα αστέρια της εποχής. Εκείνη την χρονιά κάνει και την πρώτη θεατρική της εμφάνιση σε επιτυχημένη περιοδεία στην Κύπρο με τα έργα "Η παγίδα" του Ρομπέρ Τομά, "Βαθιά γαλάζια θάλασσα " του Τέρενς Ράττιγκαν και "Μιας πεντάρας νιάτα" των Πρετεντέρη-Γιαλαμά. Την περίοδο αυτή μέσω κοινών φίλων θα γνωρίσει τον επιχειρηματία Πέτρο Κουτουμάνο τον οποίο θα ερωτευθεί και ένα χρόνο αργότερα, στις 23 Οκτωβρίου του 1967 θα ανέβει μαζί του τα σκαλιά της εκκλησίας στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι. Ντυμένη με ένα υπέροχο και απλό νυφικό και κότσο στολισμένο με λευκά λουλούδια, θα υποδεχθεί μετά το μυστήριο στην δεξίωση που θα ακολουθήσει στο κοσμικό κέντρο της παραλιακής "Στορκ" (φωτο), αγαπημένους φίλους και συναδέλφους σε μια βραδιά γεμάτη κέφι και χορό. Τον Μάιο του 1968 θα αποκτήσουν την κόρη τους Μάρθα, στην πορεία όμως του έγγαμου βίου τα διαφορετικά ωράρια και η επιθυμία του συζύγου να σταματήσει την καριέρα της θα οδηγήσει στην φθορά του ζευγαριού και τρία χρόνια αργότερα στο διαζύγιο. Το καλοκαίρι του 1970 στην πρώτη θεατρική της εμφάνιση στην Αθήνα με το "Μαριχουάνα Στοπ" του Δαλιανίδη, θα συνεργαστεί με το μεγάλο αστέρι του τραγουδιού Τόλη Βοσκόπουλο και ο θυελλώδης έρωτας που θα ζήσουν για τρία χρόνια όπως και ο χωρισμός τους στην συνέχεια, θα αφήσει εποχή. Το 1976 η επίσκεψη της στο γραφείο του δικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου για νομικές συμβουλές, θα είναι η αρχή μιας γνωριμίας που θα εξελιχθεί σε βαθιά αγάπη, μια δεύτερη κόρη και έναν γάμο που θα κρατήσει σαράντα ολόκληρα χρόνια αποτελώντας ένα από τα πιο αγαπημένα και λαμπερά ζευγάρια της καλλιτεχνικης Αθήνας. Διαχρονικό αστέρι, με μια ασύλληπτη ομορφιά και ένα πηγαίο ταλέντο που αποτυπώθηκε μοναδικά στον φακό και μαζί με την Αλίκη και την Τζένη αποτέλεσε την "χρυσή τριάδα" των μεγάλων Stars του θεάτρου και του κιν/φου.#arisloupasis#greekactors#greekactress#greekcinema#greektheater#vintagegreece#greeklegends#vintagemovies

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis) στις



Ειδήσεις σήμερα:

Πώς η Μέρκελ συμφώνησε με τον Μακρόν για το Ταμείο Ανάκαμψης στην ΕΕ

«Πράσινο φως» της Κομισιόν για εκταμίευση κερδών - Πρόβλεψη για μείωση του ΑΕΠ κατά 10%

H Lufthansa εκπέμπει SOS ρευστότητας, καθώς οι διαπραγματεύσεις για τη διάσωση καθυστερούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης