Η κλινική «Κασταλία» η δεύτερη δομή με κρούσματα - Τσιόδρας: Ανεύθυνες συμπεριφορές

Η κλινική «Κασταλία» η δεύτερη δομή με κρούσματα - Τσιόδρας: Ανεύθυνες συμπεριφορές

Χαρδαλιάς: Θα ελεγχθούν ποινικά οι υπεύθυνοι - Τουλάχιστον 28 κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι - Κατέληξε ασθενής από την «Κασταλία» που έχει   300 τροφίμους και 170 εργαζόμενους

tsiodras-xardalias
Συναγερμός για τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σε δύο υγειονομικές δομές, την κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι και την κλινική Κασταλία  στο Ελληνικό έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας. Στην κλινική του Περιστερίου έχουν επιβεβαιωθεί 28 κρούσματα σε ασθενείς και προσωπικό, ενώ κατέληξε τρόφιμος της Κασταλίας. Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς οι αρμόδιοι θα ελεγχθούν και θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες για το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οπως έπρεπε τα μέτρα. 

Την ίδια ώρα οργισμένος εμφανίσθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, λέγοντας ότι  ο κορωνοϊός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται εύκολα και κυρίως σε υγειονομικές μονάδες. Επισήμανε ότι απρόσεκτες συμπεριφορές οδηγούν σε αναζωπυρώσεις, αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε, τόνισε ο ίδιος.

Σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε επαγρύπνηση από υγειονομικούς, σημείωσε. Απρόσεκτη συμπεριφορά από λίγους κοστίζει σε όλους, υπογράμμισε.

Ο κ.Χαρδαλιάς, στη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας είπε ότι από την Κασταλία κατέληξε ένας τρόφιμος που είχε επιβαιωθεί με κορωνοϊό, ενώ ελέγχονται μαζικά οι 300 τρόφιμοι και οι 170 εργαζόμενοι. Τα πρώτα 92 δείγματα από εργαζόμενους έχουν βρεθεί αρνητικά.

Μετά την επίσκεψη κλιμακίου στη δομή, παρουσία των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, «η δομή στεγανοποιήθηκε», ενώ άλλα 45 δείγματα θα ληφθούν μέχρι το βράδυ. «Οι επιστημονικά, ωστόσο, υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και ποινικά και διοικητικά» προειδοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προς πάσα κατεύθυνση και κατέληξε: «Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι εκπτώσεις στην άσκηση καθηκόντων όσων διαχειρίζονται σε ανθρώπινη ζωή δεν θα υπάρξουν για κανέναν».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσιόδρας βρέθηκε χθες το βράδυ στην Κασταλία και έγινε έλεγχος των μέτρων ασφαλείας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η μετάδοση του κορωνοϊού στον τρόφιμο της κλινικής ενδεχομένως έγινε από ασυμπτωματικό εργαζόμενο. 

Δείτε βίντεο: Κρούσματα κορωνοϊού σε δύο υγειονομικές δομές - Τσιόδρας: Ανεύθυνες συμπεριφορές
Κρούσματα κορωνοϊού σε δύο υγειονομικές δομές - Τσιόδρας: Ανεύθυνες συμπεριφορές


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Πέθανε 63χρονος στο Θριάσιο - Στα 125 τα θύματα

Η Bild προτείνει Ελλάδα για διακοπές εν μέσω κορωνοϊού

Βίντεο: Χειροκροτήματα για τον πρώτο ασθενή κορωνοϊού που βγήκε από την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK