Κορωνοϊός - Λέσβος: Κλειστά για μια εβδομάδα τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου

Κορωνοϊός - Λέσβος: Κλειστά για μια εβδομάδα τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου

Κορωνοϊός: Εργαζόμενη στα κέντρα υγείας ήταν ως μέλος του νοσηλευτικού τους προσωπικού, η κόρη της 76χρονης η οποία απεβίωσε χθες εξαιτίας της νόσου

koronoios_nosokomeio_
Έκλεισαν με απόφαση της ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων από σήμερα και για μια εβδομάδα τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου Λέσβου.

Δεδομένου του ότι η εργαζόμενη σε αυτά ως μέλος του νοσηλευτικού τους προσωπικού, κόρη τής 76χρονης η οποία απεβίωσε χθες εξαιτίας της νόσου Covid-19, καθώς και η εγγονή της, απεδείχθησαν σήμερα θετικές στον ιό. Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου «για μία εβδομάδα το ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας τίθεται σε καραντίνα», τα Κέντρα Υγείας απολυμάνθηκαν, ενώ ξεκίνησε ήδη η προβλεπόμενη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών της ασθενούς.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί άμεσα υπαίθριος σταθμός του ΕΚΑΒ και ιατρείο επειγόντων περιστατικών στο κτίριο τής «πρώην Εμπορικής» στο κέντρο της Καλλονής.

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Την ίδια ώρα συνεργεία του Δήμου προβαίνουν στις προγραμματισμένες απολυμάνσεις δημόσιων χώρων, ενώ προληπτικά απολυμάνθηκε από το πρωί και ο χώρος γύρω από το Κέντρο Υγείας Καλλονής.

Σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου, «η εξέλιξη αυτή σαφώς και δεν είναι η καλύτερη δυνατή, όμως δεν αλλάζει κάτι ως προς τον τρόπο που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε την πανδημία: Τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και κυρίως μένοντας στο σπίτι μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: «Καλπάζει» στην Ισπανία - 812 νέοι θάνατοι και 6.398 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Κορωνοϊός - Πανελλήνιες: «Στόχος να γίνουν οι εξετάσεις μέχρι τον Ιούλιο» λέει η Νίκη Κεραμέως

Κορωνοϊός: «Ωρολογιακή βόμβα» οι ασθενείς με Πνευμονική Υπέρταση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ