Κορωνοϊός - Τραγωδία στη Γαλλία: 292 νέοι θάνατοι - 2.606 οι νεκροί μόνο μέσα στα νοσοκομεία!

Κορωνοϊός - Τραγωδία στη Γαλλία: 292 νέοι θάνατοι - 2.606 οι νεκροί μόνο μέσα στα νοσοκομεία!

Οι Αρχές θα μπορέσουν να συμπεριλάβουν τους θανάτους από τον κορωνοίό σε οίκους ευγηρίας από την επόμενη εβδομάδα - 40.174 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - Με αναπνευστική ανεπάρκεια νοσηλεύεται ο τραγουδιστής Κριστόφ - Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πατρίκ Ντεβεντζιάν

france-0
Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν απόψε ότι άλλοι 292 άνθρωποι πέθαναν από τον νέο κορωνοϊό, μια αύξηση 13% σε σύγκριση με χθες. Συνολικά, από την 1η Μαρτίου, έχουν χάσει τη ζωή τους 2.606 άνθρωποι στη Γαλλία, η οποία προσπαθεί να ανακουφίσει την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της, ιδίως στις ανατολικές επαρχίες.

Ο απολογισμός αφορά μόνο εκείνους που πεθαίνουν σε νοσοκομεία. Οι αρχές θα μπορέσουν να συμπεριλάβουν τους θανάτους σε οίκους ευγηρίας από την επόμενη εβδομάδα, κάτι που αναμένεται ότι θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν στις 40.174, από 37.575 το Σάββατο, ανέφερε ο Ζερόμ Σαλμόν, ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας υγείας.

Με βάση αυτόν το τελευταίο απολογισμό, 19.354 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 4.632 έχουν διασωληνωθεί. Άλλοι 7.132 πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Πέθανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πατρίκ Ντεβεντζιάν

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πατρίκ Ντεβεντζιάν. Ο 75χρονος Πατρίκ είναι ο πιο υψηλόβαθμος Ευρωπαίος πολιτικός που απεβίωσε από επιπλοκές του Covid- 19. O ίδιος είχε ανακοινώσει στις 26 Μαρτίου ότι είχε χτυπηθεί από την επιδημία, στον λογαριασμό του στο Twitter. Νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική και, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ο πρώην υπουργός, πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε τεθεί σε καραντίνα σε νοσοκομείο της περιφέρειάς του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων. Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», στο τελευταίο μήνυμά του στο Twitter, ο Ντεβεντζιάν ευχαριστούσε το ιατρικό προσωπικό σαν να ένιωθε ότι έρχεται το τέλος: «Έχω χτυπηθεί από την επιδημία... Είμαι κουρασμένος, αλλά έχω σταθεροποιηθεί με την βοήθειά τους, ανεβαίνω την ανηφόρα και τους απευθύνω ένα τεράστιο ευχαριστώ για την συνεχή προσφορά τους σε όλους τους ασθενείς», έγραψε την Πέμπτη 26 Μαρτίου.

Κλείσιμο


Δικηγόρος στο επάγγελμα, διετέλεσε βουλευτής των Ρεπουμπλικανών από το 1986 ως το 2017 και στη συνέχεια εξελέγη περιφερειάρχης. Ήταν γιος του Αρμένιου μηχανικού Ρολάν Ντεβετζιάν, ο οποίος γεννήθηκε στην Τουρκία αλλά μετανάστευσε στη Γαλλία εξαιτίας της γενοκτονίας των Αρμενίων, και της Γαλλίδας Μονίκ Βαλουά.

Διετέλεσε υπουργός του Ζακ Σιράκ, του Νικολά Σαρκοζί και του Φρανσουά Φιγιόν.

Με αναπνευστική ανεπάρκεια νοσηλεύεται ο τραγουδιστής Κριστόφ

Ο τραγουδιστής Κριστόφ, 74 ετών, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Παρισιού και νοσηλεύεται διασωληνωμένος λόγω «αναπνευστικής ανεπάρκειας» ανέφερε το περιβάλλον του στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της εφημερίδας Le Parisien.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, προφανώς ανησυχούμε. Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε αν έχει βρεθεί θετικός στην ασθένεια Covid-19», είπε ο θεατρικός παραγωγός Λοράν Καστανιέ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο τραγουδιστής του «Oh! Mon Amour» και δημιουργός του «Mots Bleus» είναι θετικός στον νέο κορονοϊό.

Ο συνθέτης της γνωστής επιτυχίας «Aline» εισήχθη το βράδυ της Πέμπτης σε νοσοκομείο του Παρισιού, εξήγησε ο Καστανιέ. Όπως είπε, από ιατρική πηγή έμαθε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και ότι παρακολουθείται από το ιατρικό προσωπικό.

«Ζητάμε απ’ όλον τον κόσμο να σεβαστεί την ιδιωτική ζωή του και να μην ενοχλεί τις ιατρικές υπηρεσίες των νοσοκομείων που είναι πολύ απασχολημένες αυτήν την περίοδο», κατέληξε.




Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Η Νέα Υόρκη στα «χνάρια» της Ουχάν - 965 νεκροί, σχεδόν 60.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Ο Υπουργός Αθλητισμού προανήγγειλε λουκέτο και τον Μάιο!

Κορωνοϊός: 39 νεκροί στη χώρα - 95 νέα κρούσματα - 1.156 συνολικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ