Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος στη Βενεζουέλα

Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος στη Βενεζουέλα

Το θύμα του νέου κορωνοϊού ζούσε στην πολιτεία Αράγουα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανέφερε η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες

coronavirus_venezuela
Οι αρχές της Βενεζουέλας ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη τον πρώτο θάνατο που οφείλεται στον κορωνοϊό στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ενός άνδρα 47 ετών με ιστορικό πνευμονοπάθειας.

Το θύμα ζούσε στην πολιτεία Αράγουα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανέφερε η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες.

Ενώ νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική με πνευμονία, εξέταση αποκάλυψε πριν από τρεις ημέρες ότι είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τη Ροδρίγκες. «Έπασχε από ασθένεια στους πνεύμονες εξαιτίας του επαγγέλματός του», πρόσθεσε.

Μέχρι χθες είχαν διαγνωστεί 107 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο.

Για να αποτρέψει την εξάπλωση της ασθένειας COVID-19, η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο κήρυξε σχεδόν απόλυτη καραντίνα σε όλη τη χώρα πριν από δύο εβδομάδες. Οι μόνες έξοδοι των πολιτών από τα σπίτια τους που επιτρέπονται είναι αυτές για να ανεφοδιάζονται με τρόφιμα και για να επισκεφθούν γιατρό. Τα σχολεία έκλεισαν, ενώ οι πτήσεις εσωτερικού και οι διεθνείς πτήσεις ανεστάλησαν.

Η Βενεζουέλα ζει τη χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας της τα τελευταία χρόνια, με υπερπληθωρισμό και ελλείψεις φαρμάκων, μεταξύ άλλων αγαθών. Η ιατρική κοινότητα της χώρας εκφράζει φόβους ότι εάν τα κρούσματα αυξηθούν και υπάρξει μαζική ροή ασθενών στα νοσοκομεία, που είναι ανεπαρκώς εξοπλισμένα, η κατάσταση μπορεί να γίνει καταστροφική.

Ειδήσεις σήμερα

Κλείσιμο
Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Η Χιλή κλείνει τα σύνορα – Σε καραντίνα η Βενεζουέλα

Κορωνοϊός-Βενεζουέλα: Επτά πολιτείες σε καραντίνα από τον Μαδούρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK