Κορωνοϊος - Σερβία: Εξετάζεται αποκλεισμός του Βελιγραδίου από την υπόλοιπη χώρα

Κορωνοϊος - Σερβία: Εξετάζεται αποκλεισμός του Βελιγραδίου από την υπόλοιπη χώρα

Κορωνοϊος: 73 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Πέμπτη, στα 457 το σύνολο - Εξετάζεται αποκλεισμός του Βελιγραδίου κι άλλων δυο πόλεων

beligradi_erbia
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Σερβία έφτασαν τα 457, μέχρι σήμερα στις 15:00 η ώρα που εκδόθηκε το τελευταίο ανακοινωθέν και είναι 73 περισσότερα απ ότι χθες την ίδια ώρα. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατέληξαν άλλοι τρεις ασθενείς και έτσι ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τον Covid-19 ανέρχεται σε εφτά άτομα.

Η κυβέρνηση θα εξετάσει τις επόμενες 48 ώρες το ενδεχόμενο να απομονώσει τρεις πόλεις στην Σερβία για να αποτραπεί η διασπορά του ιού στο υπόλοιπο της επικράτειας, ανέφερε η σύμβουλος Τύπου του προέδρου της Δημοκρατίας, Σούζανα Βασίλιεβιτς. Διευκρίνισε ότι πρόκειται για το Βελιγράδι, το Βάλιεβο και την πόλη Νις όπου εμφανίζονται τα περισσότερα κρούσματα. Ο αποκλεισμός αυτών των πόλεων σημαίνει απαγόρευση εισόδου και εξόδου, από και προς τις πόλεις αυτές, εξήγησε η Βασίλιεβιτς.

Εντωμεταξύ, ο στρατός ολοκληρώνει την διαμόρφωση του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης Βελιγραδίου σε νοσοκομείο για τους προσβληθέντες από τον Covid-19 που παρουσιάζουν ήπια κλινική εικόνα. Στην κεντρική αίθουσα της ΔΕΒ τοποθετήθηκαν 3000 κλίνες που θα χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση που υπάρξει κορεσμός στα νοσοκομεία. Αναλόγως διαμορφώνονται εκθεσιακοί χώροι στις πόλεις Νις και Νόβισαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ