Κορωνοϊός στην Ιταλία: Αυτοκτόνησε νοσοκόμα που πίστευε πως είχε μεταδώσει τον ιό σε συναδέλφους της

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Αυτοκτόνησε νοσοκόμα που πίστευε πως είχε μεταδώσει τον ιό σε συναδέλφους της

Ο φόβος πως μπορούσε να έχει κολλήσει συναδέλφους της φαίνεται πως οδήγησε την 34χρονη νοσοκόμα, που βρισκόταν σε καραντίνα, σε αυτή την πράξη, στη Λομβαρδία - Αναφορές για παρόμοιο περιστατικό και στη Βενετία - 29 γιατροί έχουν πεθάνει από τον ιό

daniela_italia1
Τέλος στη ζωή της έβαλε μια 34χρονη νοσοκόμα στην Ιταλία, η οποία είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό και βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό από τις 10 Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν συνάδελφοί της, όταν η νοσοκόμα έμαθε πως είχε προσβληθεί από τον ιό, φοβόταν ότι θα μπορούσε να τον είχε κολλήσει και σε εκείνους.

Η 34χρονη Ντανιέλα Τρέτζι, κάθε μέρα έδινε καθημερινή μάχη μαζί με γιατρούς και συναδέλφους της, στην πολύπαθη Λομβαρδία κατά του θανατηφόρου ιού. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, η νοσοκόμα εργαζόταν στο νοσοκομείο Σαν Τζεράρντο στην πόλη Μόντσα.


Πλέον, οι δικαστικές αρχές ερευνούν τα αίτια της αυτοκτονίας.

Κλείσιμο
Με βάση τις αναφορές σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι στον τομέα της ιταλικής υγείας που υποφέρουν από στρες, κόπωση και εξάντληση, καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται καθημερινά. Μονάχα στη Λομβαρδία, περιφέρεια στην οποία εργαζόταν η 34χρονη νοσοκόμα, τα επιβεβαιωμένα περιστατικά ξεπερνούν τις 30.000 και οι νεκροί τους 4.100.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης πως σύμφωνα με τη Messagero, περισσότεροι από 5.000 επαγγελματίες υγείας έχουν προσβληθεί από τον ιό στη γειτονική χώρα, ενώ 29 γιατροί έχουν χάσει τη ζωή τους.

Με αφορμή την αυτοκτονία της άτυχης γυναίκας, η εθνική ομοσπονδία νοσηλευτών της Ιταλίας, εξέφρασε τη λύπη της, αναφέροντας... «φτάνει πια, μην αφήνετε τους νοσοκόμες μόνες τους» ενώ τα ιταλικά μέσα τονίζουν πως έχει προηγηθεί ανάλογο συμβάν στη Βενετία.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Φόβοι για το νέο «άλμα» στους νεκρούς της Ιταλίας - Ραγδαία εξάπλωση σε Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ

Κορωνοϊός - Ιταλία: Ο «χάρτης» των νεκρών - Ηλικίες και από τι έπασχαν

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Κατά 64% αυξήθηκαν οι κλίνες στις ΜΕΘ και τριπλασιάσθηκαν οι αναπνευστήρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK