Κορωνοϊός - Διάγγελμα Μακρόν: Kλείνουν τα σύνορα της ΕΕ για τους ταξιδιώτες εκτός Σένγκεν

Κορωνοϊός - Διάγγελμα Μακρόν: Kλείνουν τα σύνορα της ΕΕ για τους ταξιδιώτες εκτός Σένγκεν

Δραματικές συστάσεις του Γάλλου προέδρου για αυτοπεριορισμό στη μάχη κατά του κορωνοϊού - Απαγορεύονται όλες οι μετακινήσεις, πλην των απαραίτητων στη γαλλική επικράτεια - 21 νέοι θάνατοι τη Δευτέρα

macron-0
Διάγγελμα σε δραματικό τόνο από τον Εμανουέλ Μακρόν το βράδυ της Δευτέρας, για τη «μάχη» της Γαλλίας κατά του κορωνοϊού, με ταυτόχρονη ανακοίνωση επιβολής περιοριστικών μέτρων.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά της δημόσιας υγείας βέβαια, αλλά ο εχθρός είναι εκεί. Αόρατος, ασύλληπτος. Ποτέ η Γαλλία δεν είχε λάβει τέτοιες αποφάσεις σε καιρό ειρήνης» ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές πως η χώρα του βρίσκεται σε πόλεμο με τον κορωνοϊό.

Ο Γάλλος πρόεδρος, σε συνέχεια των ανακοινώσεων της επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, για κλείσιμο των συνόρων, ανακοίνωσε πως τα σύνορα του χώρου Σένγκεν και της ΕΕ για τη Γαλλία θα παραμείνουν κλειστά από αύριο, Τρίτη.

Το μέτρο θα διαρκέσει για 30 ημέρες.



«Οι συναντήσεις σε δημόσιους χώρους δεν θα επιτρέπονται, δεν θα είναι δυνατό να συναντήσετε τους φίλους σας: ο στόχος είναι να μειώσουμε στο μέγιστο τις επαφές μένοντας σπίτι» τόνισε ο Μακρόν και συνέχισε: «Παντού στη γαλλική επικράτεια, θα επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις, ώστε να πραγματοποιούνται τα απαραίτητα ψώνια, με σεβασμό στις αποστάσεις, αλλά και μετακινήσεις για θέματα υγείας και εργασίας».

Ακόμη, ανέφερε πως «όλα τα ταξίδια μεταξύ χωρών εκτός Σένγκεν και της ΕΕ θα αναβληθούν για 30 ημέρες» και σημείωσε πως πολίτες των κρατών μελών που ζουν στο εξωτερικό θα μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

«Μην αγνοείτε τις συστάσεις» για αυτοπεριορισμό»

«Με το να αγνοείτε τις συστάσεις μας δεν προστατεύετε τους εαυτούς σας, αλλά δεν προστατεύετε ούτε τους άλλους. Ακόμη και αν δεν παρουσιάζετε συμπτώματα ρισκάρετε να θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή αγαπημένων μας προσώπων» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως πως αρκετοί Γάλλοι αψήφισαν τα μέτρα της κυβέρνησης για αυτοπεριορισμό.

«Θα νικήσουμε όμως αυτή η περίοδος μας έμαθε πολλά. Πολλές αβεβαιότητες, ασταθείς πεποιθήσεις, θα τεθούν υπό αμφισβήτηση. Δεν θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να γίνουν δέσμιοι. Θα αντιδράσομε δυναμικά. Την επόμενη μέρα, δεν θα έχουμε επιστροφή στο πριν. Θα έχουμε μάθει, με εμένα προσωπικά να αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες. Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» τόνισε.

21 νέοι θάνατοι τη Δευτέρα

Ο εθνικός οργανισμός Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα 21 νέους θανάτους από τον Covid-19 με τον συνολικό απολογισμό να αυξάνεται στους 148, καταγράφοντας άνοδο περίπου 16%. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 6.633, από 5.423 χθες Κυριακή, μια αύξηση άνω του 20% σε διάστημα 24 ωρών.

Κλείσιμο
Διαβάστε ακόμα:

Κορωνοϊός – Γαλλία: O Μακρόν ανακοίνωσε λουκέτο σε σχολεία και πανεπιστήμια

Κορωνοϊός – Γαλλία: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κηρύξει επιδημία του Covid- 19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ