Κορωνοϊός: Τα έκτακτα μέτρα πρόληψης για εργαζόμενους και επιβάτες στα Μέσα Μεταφοράς

Κορωνοϊός: Τα έκτακτα μέτρα πρόληψης για εργαζόμενους και επιβάτες στα Μέσα Μεταφοράς

Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη του ΟΑΣΑ με τη συμμετοχή των ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ

191105214458_oasa
Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών προχωρά στη λήψη μέτρων πρόληψης για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το επιβατικό κοινό, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε ότι σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό κ.λπ.) θα επαναλαμβάνονται ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, τα οποία πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του ιού.

Ακόμα, αποφασίστηκε από τον ΟΑΣΑ η καθημερινή απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.

Επιπλέον, σε ότι αφορά την προστασία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων) τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα